Şimdi Ara

Paralel port uçları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugun bir paralel port kablomu kesip 25 ucuda ayırdım.Amacım lcd panelime veri gonderim karakterler oluşturmak.Ancak kestiğim kablonun hangi uçlarının data uçları oldugunu bilemiyorum.25 ucta ayı renkte.Bunu bulmanın bir yolu varmıdır acaba.ledleri takarak bulmayı denedim ancak bir ucu toprakta olmak şartıyla 11 ayrı uçtada ledim yandı ve ben bu testi yaparken portuma herhangi bir değer gondermiyordum.kafam karıştır bi yardım...

• kabloyu bilgisayardan cikart, bilgisayardan cikardigin paralel port girisleri ile kestiğin kabloları kullanarak herhangi bir şeyi çalıştırmaya çalış. mesela led. örnegin; paralel port kablosunun kesmediğin kısmındaki herhangi ucu bir kablo ile pilin (+) kutubuna bağla, pilin (-) kutubunu led e bagla ve kestigin kisimdaki kabloları tek tek dene led yandiginda kesmedin kısımdaki uc ile kestigin uc aynıdır. multimetren varsa onlada yapabilirisin.
  • Sagol arkadasım hallettim uçlarla olan sorunumu ama hala ben data uçlarını 1 yapmadıgım halde ledler yanıyor.Yani bunu ben pc aracılıgyla kontrol edemiyorum.Acaba bu sorunun neden kaynaklandıgını bilen bir arkadaş varmı???
  • BIOS ayarlarından bir bak derim. (peripheral settings gibi bir yerlerde olmalı) En garantisi "Standart mode" veya "SPP" olsun. Bazı egzantirig modları var bunun. O bazı modlarda data uçlarında led yakmadan önce bazı nezaket kurallarına uymak gerekiyor Ha bu arada ledleri sakın unutup da dirençsiz çalıştırma.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Liu Kang

BIOS ayarlarından bir bak derim. (peripheral settings gibi bir yerlerde olmalı) En garantisi "Standart mode" veya "SPP" olsun. Bazı egzantirig modları var bunun. O bazı modlarda data uçlarında led yakmadan önce bazı nezaket kurallarına uymak gerekiyor Ha bu arada ledleri sakın unutup da dirençsiz çalıştırma.

yaptım arkadasım o dedıgınıde ancak degısen vırsey olmadı.Ya kafayı yicem.Data ve diğer baglantılarımın dogru oldugundan emınım ancak nedendır bılmem lcd ım calısmıyor.sadece tek satırdakı karakterler sıyah oluyor.lcdsmartie programıda forumda anlatıldıgı gıbı calısmadı bende adres ayarı yapabılecegım bır pencerede yok programımda.Ne yapsam bılemıyorum.elimde 2x16 lcd im ucları acılmıs bır prınter kablosuyla kaldım oylece.

• 1-) Programın ile elindeki LCD'nin Chip seti birbirine uyuyormu. Örn: ( 8 HD44780 ) BU programlarla uyumlu çalışır.

2-) Kontrast ayarı çok olabilirmi.
  • Tamam diyelimki bir şekilde lcd ekranımda sorun var yada kontrast fazla yada uyumlu değil lcd şm chipleri.Peki ama ben neden paralel protumla iletşim kuramıyorum.Bir suru program indirdim paralel portdaki data pinlerinin değerlerini değişrimek için ama benim portumdan cıkan değerler hiç değişmedi hatta onlar hep +5v değerindeler ve herzaman bir led yakıyorlar.Sorun ne???
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LPT den USB Ucu Bakabilirmisiniz ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İlk önce paralel portu test edelim. Bir hata varmı yokmu.
    http://www.kirbas.com/?id=147
  • Denedim portlarımı birkaçtane data ucunu yanlış bulmuşum daha onceden onlarıda duzelttim ancak lcd ekranımla iletişim kuramıyorum.Birşeyleri yanlış yapıyorum belli ama ne kafayı yicem.Su anda bununla ugrasmak yerine yarınki 2 tane finalime çalışmam lazım ama kafam hep neyi yanlış yaptıgımda.Önerilerinizi ve çözüm yollarınızı bekliyorum.
  • Sen finallerini hallet gerisi dert değil.
  • Tamam bir tanesine çalıştım bitti.Şimdi ne yapmam gerektiğiyle ilgili bilgi verebilrisin diğeri kolay zaten.Tüm ledlerle denedim uçlarda sorun yok,ve şimdi lcd ekranımı bağlayıp çalıştırmak istiyorum...Nasıl bir sıralama izlemeliyim lcd ekranımı sorunsuz çalıştırmak için?
  • Sen önce led yak söndür de paralel port ile iletişim kurulabildiğinden emin ol Paralel port ile nasıl iletişim kuruyorsun sen onu önce anlat hele.
  • Ekranın chip seti ne. Uyumlumu onu bulalım 2. sırada.
  • MC1602-13 yazıyor ön tarafında ekranının hemen altında.chip seti bumudur?Eger sanada uygunsa tolga_fb_35@hotmail.com msn adresimi eklersen daha rahat bilgi alışverişinde bulunabiliriz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.