Şimdi Ara

paranın alabileceği en iyi 19'' lcd

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    para sorun deil. oyun, film, programlama vs.. her şey ile uğraşıyorum. arkadaşım hs95 aldı sony. 500€ falan verdi. 1000 kontrast 8ms dvi falan bayağa iyi. ondan daha iyisi var mı sizce? en iyisi hangisi. neyi neden seçtiğinizi söyleyebilirseniz sevinirim.

• bu yazdigin ozellikler, "Super" degil ki hatta olumsuz yonleri bile var, su an belirttigin civarda bir monitor alacaksan asagi yukari bu degerler geliyor. Bu arada monitorun olumsuzlugu ise kontrast ve parlakliginin yuksekligi arkadasinin kor olmak gibi bir niyeti oldugu belli.
  • Bence philipsin 190X6FB ya da viewsonic'in monitörleri de olabilir. Viewsonic de çok kaliteli monitörler yapıyormuş.
    philipsin artıları; ölü piksel garantisi vermesi, ergonomisi ve tasarımı bence. 8ms,dvi çıkışı gibi zaten kaliteli bi lcd'de olması gereken bütünözellikler mevcut.
    Ben philips derim.
  • arkadaşlar bu ölü pixel muhabbeti nedir ya ben bilmiyorum da anltırmısınz bende bi lcd almak istiyorum böle 600 ytl civarında verebilirim ne almalıyım sizce teşekkürler.
  • Eğer para sorun deilse alabileceğin en iyi monitör Viewsonic Vp930 dur. 1100ytl gibi epey yüksek bir fiyatı war ne yazık ki ama 19" klasmanında tartışmasız dünyanın en iyisi ünvanını elinde bulunduruor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: arjuna-one

nedir?
    para sorun deil. oyun, film, programlama vs.. her şey ile uğraşıyorum. arkadaşım hs95 aldı sony. 500€ falan verdi. 1000 kontrast 8ms dvi falan bayağa iyi. ondan daha iyisi var mı sizce? en iyisi hangisi. neyi neden seçtiğinizi söyleyebilirseniz sevinirim.

galiba dediğin monitör bu testlerde sınıfta kalmış görünen o

http://www.behardware.com/articles/572-10/19-lcd-monitor-survey-4-8-ms-tn-ips-va.html

Burada 19'' monitör testi var bi bak istersenhttp://www.behardware.com/articles/572/page1.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMXex -- 5 Aralık 2005, 13:17:45 >

• cevaplarınız için teşekkürler. fakat anlamadığım şey yüksek kontrastın nasıl körlük yaptığı. bildiğim kadarıyla ne kadar yüksekse o kadar iyi oluyo. yoksa çok mu düz mantık düşünüyorum :) ayrıca parlaklık falan kısılabiliyo yani öle deil mi? harbiden zararlıysa demek ki bizim arkadaş biraz parayı boşa vermiş.
  • 5 üzerinden 1 vermişler bu kadarını da beklemiyodum. ya bu arada bu pva mva tn ips falan nedir? hangisi iyidir. amma özelliği varmış bu lcd olayının da öf be bi bilene sormadan alınca böyle patlıyor demek ki.
  • Bence viewsonic lere bakmak lazım ama Türkiyede zor bulunuyor ne yazıkki
  • Soyle cok fazla aydinlik ve kontrast uzun sure ekranlara bakildiginda ozellikle renk ayarlari basarili degilse ciddi sorunlara neden olacagini daha once hem farkli yazilarda hemde bu forumlardan bir tanesinde okumustum dolayisiyla belirli bir oranin uzerine cikip cikmamak aliciya kalmis bu nedenle piyasada 600:1 700:1 gibi kontrastlar gecer not aliyor. su an lcd ureticileri daha cok tepki suresini dusurmeye calisiyorlar. bu noktadada piyasa 8ms de ancak bir kac model 4ms lerde cikti diye biliyorum.
  • bunu öğrendiğim iyi oldu zaten ben crt monitörümün bile brigthnessını düşük ayarda tutuyorum. odanın ışığını bile kapatırıp kitap okumıcaksam. demek ki 500 kontrast 250 candela aydıklık fazla bile bana. saol eyeshock
  • arkadaşımölü piksel i biliosundur.ölü piksel de çalışmayanı işte.ekranın herhangi bir yerinde renksiz ufacık bir veye birkaç nokta olayı işte.Adamı sinirden kudurtan lcdyi camdan aşşa atmak isteten bir olay.ayrıca seninde benim gibi fazla imkanın yok anlaşılan.600 çıvarlardın 17 lik istersen filipsin x serisi 19 luk dersen benim gibi 190c modeli var ben aldım gayet güzel. webcam +190c 49.9.*12 ay.arada 5 cm atar 2 ekran arasında ve yan yanada baya fark edio.güzel monitor yani...
    quote:

Orjinalden alıntı: kinaliada85

arkadaşlar bu ölü pixel muhabbeti nedir ya ben bilmiyorum da anltırmısınz bende bi lcd almak istiyorum böle 600 ytl civarında verebilirim ne almalıyım sizce teşekkürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: tolghi

arkadaşımölü piksel i biliosundur.ölü piksel de çalışmayanı işte.ekranın herhangi bir yerinde renksiz ufacık bir veye birkaç nokta olayı işte.Adamı sinirden kudurtan lcdyi camdan aşşa atmak isteten bir olay.ayrıca seninde benim gibi fazla imkanın yok anlaşılan.600 çıvarlardın 17 lik istersen filipsin x serisi 19 luk dersen benim gibi 190c modeli var ben aldım gayet güzel. webcam +190c 49.9.*12 ay.arada 5 cm atar 2 ekran arasında ve yan yanada baya fark edio.güzel monitor yani...
    quote:

Orjinalden alıntı: kinaliada85

arkadaşlar bu ölü pixel muhabbeti nedir ya ben bilmiyorum da anltırmısınz bende bi lcd almak istiyorum böle 600 ytl civarında verebilirim ne almalıyım sizce teşekkürler.

ya bulabilirsen bencede 19 '' sony al imzamdaki model bir araştır bence 630 milyon12 taksitli tabi hala varsa

• sony de olabilir.bak doru dersin.ama öle viem miem inka kinka bakma derim.Servisleri cok kotu.bir kere azım yandı birdha öle marka almam..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.