Şimdi Ara

Pardus 2008'de RT61 Wireless Kart Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Laptopumda RT61 Ralink wireless kartı var. Pardus 2008 kurduktan sonra kartımı otomatik olarak tanıdı ve bağlandı. 2007 sürümünde ise tanıyor fakat WPA olarak bağlanmıyordu, ben de ndiswrapper'la tanıtmıştım sorunsuz çalışıyordu 2007'de. 2008'de ise "ne güzel sorun yok" derken kısa bir süre sonra bilgisayarın kilitlenmesi sorunuyla karşılaştım. İnternette gezinirken makine her şeyiyle donuyor. Sürücüyü blacklist'leyip ndiswrapper'la tanıttım aynı donma yine devam etti. Ağı kapatıyorum, makne sorunsuz çalışıyor. Wireless'ı kullanırken kilitlenmeler başlıyor, üstelik çok kısa bir süre içerisinde.

İnterneti taradım; kernel sürümüyle wireless driver'ının uyumsuzluğundan dolayı pek çok dağıtımda aynı sorun varmış. Serialmonkey driver'larının en sonuncusunu tavsiye ediyorlar, fakat Pardus'un yapısı Ubuntu ve türevlerinden farklı olduğu için kurmayı beceremedim.

Bu donma sorunun çözümüyle ilgili yardımcı olabilirseniz çok sevineceğim.

Selamlar.

• karşılaştığınız sorunları

http://bugs.pardus.org.tr/

adresine kayıt ederseniz paket güncellemesi ile giderilmesini sağlayabilirsiniz.
  • ozgurlukicin.com forum una bi göz gezdirin
  • Pardus'la ilgili tüm problemlerini burada paylaşabilirsin ve çözüm bulabilirsin , üye olmanı tavsiye ederim.

http://forum.pardus-linux.org/

Son sürüm genelde sorunsuz ve çok stabil , donanım problemleri olabilir ve bilgisayar modellerine göre ufak sorunlar tabii ki olabilir
    genel olarak bakarsak çok sayıda tanınmış Linux sürümünden çok daha güzel ve stabil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technological -- 28 Haziran 2008; 15:57:42 >
  • stabil? firefox' da hala sorun var. bir müddet kullanımdan sonra kasıyor ve ... kapanıyor.
  • Evet oldukça stabil sadece Firefox hatasıyla tüm sistemi değerlendirmek yanlış, Firefox ayarları var onları kontrol et istersen...
  • üç veya dösrt tane aynı pencerede sekme aç ve devam et bakalım hocam. bence ters giden birşeyler var. aynı sorun bir önceki sürüm, önceki sürümde de vardı.
  • Musti haklıymışsın Firefox dondu ve kapandı birkaç kez, ufak başka sorunlar da var ama belki güncellemelerle düzelir diye düşünüyorum
    kullanıp görelim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.