Şimdi Ara

Pardus Hard-disk Formatlama Biçimi Sorunu [SS]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Kullandığım işletim sistemi Pardus 2011.1 Dama Dama. Bilgisayarımı HDD'in tamamını kullan seçeneğini seçerek kurmuştum. İlk başta her şey iyiydi. Ama şu MW3-BF3'ün yakında çıkacağı zaman olduğu için hele bir kenarda Windows dursun diye dün gece Windows 7 DVD'sini taktım. Tamam her şey doğru gidiyor ileri ileri dedim. Hard-disklerin seçildiği bölüme gelince iki adet disk karşıma çıktı. Biri Disk Bölüm 1 öbürü disk Bölüm 2. Disk Bölüm 2'de 500 MB'lık bir alan var, gerisi ise 960 GB. Şimdi ben bunlardan herhangi ikisini seçtiğimde bana "Windows'un yüklenmesi için bilgisayarınızın hard diski NTFS olarak biçimlendirilmelidir. Hard diskinizin dosya sistemi belli değil." diye hata veriyor. Ondan sonra Disk yönetimi'ne girerek dosya sistemimi NTFS yaptım. Fakat gene aynı hatayı veriyor. Neden böyle diyor anlamadım Pardus'te mi sorun? Oysaki çok hoşlanmıştım.

• Amanın ne yaptınız öyle, NTFS bölümü /boot olarak bağlamışsınız . Depodan Gparted'ı kurup yeniden bölümlendirebilirsiniz harddiskinizi. Daha fazla ellemeyin disk yönetimini.
  • Hocam şimdi kurdum gpardet'i kurdum ama 500MB'lık bir bölüm var. Pardus'u bütün diski formatlayarak kurmuştum fakat şimdi burada asıl HDD'mi görmüyor. Sanırım /boot olarak bağlanmasından diski 500MB'lık parçaya bölerek oradan çalıştırıyor. Şimdi NTFS olarak biçimlendireceğim ama bilgisayar kendi kendini öldürecek Pardus silinecek. Ya da biçimlendireyim mi NTFS olarak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2boas -- 3 Ağustos 2011; 18:27:54 >

• Bence Pardus'u da Windows'u da en baştan kurun. Zaten alan yaratıp Windows kursanız bile Windows Grub'u silecektir ve bu sefer Pardus açılmayacaktır. Sonra Grub'u yeniden kurmaya çalışmak falan uzun iş. Onun yerine Pardus Çalışan CD'den veya herhangi bir Live CD'den HDD'de iki bölüm oluşturun ve ikisini de NTFS yapın. Önce Windows'u kurun. Zaten bölümlerin ikisi de NTFS olduğundan sorun olmayacaktır. Ardından Pardus'u kurun. Pardus NTFS bölümleri tanıyacağından o da sorun çıkartmayacaktır, Pardus kuracağınız bölümü Ext4 olarak biçimlendirip kurarsınız. Böylece kusursuz bir şekilde Windows + Pardus bir sistem kullanabileceksiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bl00dyHell -- 3 Ağustos 2011; 19:59:13 >
  • Eyvallah hacı çok makbule geçti hemen uyguluyorum dediklerinizi.
  • İlk baş Windows kurulur.Ardından Pardus kurulur. Zira GRUB adlı önyükleyici sorun yaratır sistem açılmaz hale gelir.
  • Aga olmadı artık bu Winzorttan iyice soğudum almaz olaydım lisansımı 200 lira verip de şimdi diski takınca dosya eksik diyor dönmem bir daha Winzorta onun yüzünden HDD çökecek Hayır o değil de neden lisanslı DVD var bende kardeşim bütün dosyalarının tam olması gerek ne demek kontrol et dosyalarını ben sana 220 lira para verip almışım bunu sayılımı kullanacam

• quote:

Orijinalden alıntı: Tubos97

Aga olmadı artık bu Winzorttan iyice soğudum almaz olaydım lisansımı 200 lira verip de şimdi diski takınca dosya eksik diyor dönmem bir daha Winzorta onun yüzünden HDD çökecek Hayır o değil de neden lisanslı DVD var bende kardeşim bütün dosyalarının tam olması gerek ne demek kontrol et dosyalarını ben sana 220 lira para verip almışım bunu sayılımı kullanacam

Microsoft'un kalitesi işte

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.