Şimdi Ara

Pardus nasıl kaldırılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
4.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • pardus 7.1 yükledim ama kaldırmak istiyorum yüklerken ikinci bir hard diske kurmuştum windows kurulu hard diskimin başlangıcına işletim sistemi seçmek için bir başlangıç menüsü eklemişti linuksu kaldırınca bu dosya çalışmıyor dolaysıyla windowsu açamıyorum bunu nasıl yaparım yardımlarınızı bekliyorum

• Sanırım soru Windows bölümünün sorusu. Zira Windows'ta yapmanız gereken bir şey var. Linux'u zaten silmişsiniz.
  • linux u ikinci hard diskime kurmuştum ikinci hard diski çıkarınca linux un birinci hard diskimin başlangıcına eklediği GRUB isimli dosya çalışmıyor dolaysıyla seçim menüsü gelmiyor ve bilgisayar açılmıyor benim istediğim bu GRUB isimli dosyayı nasıl kaldırabilirim
  • Windows cdsi ilk açıldığınde "r" tuşuna basıp kurtarma modunda "fixmbr" komutunu verince windows önyükleyicisi mbr bölümüne yazılır.Daha sonra reset atıp açtığında windows otomatik açılacaktır.

Bir dahaki sefere bu tip soroları windows bölümüne sorarsan daha çabuk cevap alabilirsin.
  • volf arkadaşım yardımın için teşekkür ederim sorunum çözüldü ben linux un GRUB dosyasının sorunu var diye burdan yardım istemiştim tekrar teşekkür ederim
  • +1
  • Valla arkadaş daha kuramadıkki kaldıralım ne nalet şey o öyle bi kurulum için 50 dereden su getirtiriyorlar insana
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Site Nasıl Kurulur
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: zaferce

Valla arkadaş daha kuramadıkki kaldıralım ne nalet şey o öyle bi kurulum için 50 dereden su getirtiriyorlar insana

Kuramadıysan derdini yaz. Benim hiç bilgisayar bilgisi olmayan kardeşim bile kurabiliyorsa, neden kuramayasın?
  • quote:

Valla arkadaş daha kuramadıkki kaldıralım ne nalet şey o öyle bi kurulum için 50 dereden su getirtiriyorlar insana

pardus gibi 6 tıklama ile kurulan bir işletim sistemi için yanlış yorum
  • Peki arkadaşlar o zaman yol gösterin bizde öğrenelim.
    1-md5summer.exe programı ile programın doğruluğunu kontrol ederek 8x hızla cd ye yazdırdım.Pardus cd hazırladım.Cd de bir sorun yok kullanılır durumda.
    2-Biostan cd ile başlatmayı ayarladım ama yinede başlamadı.Çare olarak Smart Boot Manager ile başlatarak Cd ile başlatmayı seçtim ve pardus cd sini koydum bilin bakalım ne oldu?açılmadı windows ile açıldı yani kurulum için başlangıcı ile yapamadık zaten kurulum ekranı bi açılsa hiç şansı yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaferce -- 10 Mayıs 2007; 10:11:31 >
  • quote:

Peki arkadaşlar o zaman yol gösterin bizde öğrenelim.
    1-md5summer.exe programı ile programın doğruluğunu kontrol ederek 8x hızla cd ye yazdırdım.Pardus cd hazırladım.Cd de bir sorun yok kullanılır durumda.
    2-Biostan cd ile başlatmayı ayarladım ama yinede başlamadı.Çare olarak Smart Boot Manager ile başlatarak Cd ile başlatmayı seçtim ve pardus cd sini koydum bilin bakalım ne oldu?açılmadı windows ile açıldı yani kurulum için başlangıcı ile yapamadık zaten kurulum ekranı bi açılsa hiç şansı yok

Açılmadıdan kastın ne? Ekranda hiçbir şey görünmedi mi yoksa göründü de devamı mı gelmedi? Göründüyse ne göründü?

• Smart Boot Manager ile pardus cd takıp kurulum ekranını beklerken hiç bir şey olmadan normal şekilde windows açıldı.Yani pardusa ait hiç bir ekran daha göremedik.
  • Dur söyleme.İndirdiğin dosyanın arşivleme programıyla içini açıp öyle yazdın cdye değilmi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: volf

Dur söyleme.İndirdiğin dosyanın arşivleme programıyla içini açıp öyle yazdın cdye değilmi.

Muhtemelen öyle yapmış. Zira CD'de boot etme özelliği yok gibi görünüyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: drgladius

quote:

pardus gibi 6 tıklama ile kurulan bir işletim sistemi için yanlış yorum

Arkadaşlar windoze ci olduğu için tıklama felan yapmadan cd yi takıp kendi kendine kurmasını istiyor. Siz eminim mutfakta da tefal kullanıyorsunuzdur. Ops reklam oldu galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi penguin -- 10 Mayıs 2007; 14:04:12 >

• Yaktığım cd,cd sürücüsünde otomatik açlıyor ve 2007-1 özelliklerini anlatan bir yazı çıkıyor.Bügün elime chip dergisinin verdiği pardus 2007-1 sürümünüde içeren bir dvd geçti.Bir köşede Winrar dosyası olarak duruyor.Bu dvd den nasıl kuracağız hayrınıza anlatında kuralım bari arkadaşlar.
  • quote:

Yaktığım cd,cd sürücüsünde otomatik açlıyor ve 2007-1 özelliklerini anlatan bir yazı çıkıyor.Bügün elime chip dergisinin verdiği pardus 2007-1 sürümünüde içeren bir dvd geçti.Bir köşede Winrar dosyası olarak duruyor.Bu dvd den nasıl kuracağız hayrınıza anlatında kuralım bari arkadaşlar.

pardusun dvd sürümü yok cd boyutu kadardır hdd kopyalayın dosyayı boş bi cd ye yazdırın
    aslında winrarla ilişkilendirilmiş .iso dosyasıdır yani cd kalıp dosyası onu neroyla kalıbı diske yazdır seçeneği ile yazdır sakın .iso un içini açıp yazdırma
  • Dvd olarak demek istemedim derginin verdiği dvd içerisinde var anlamında söylemiştim.Bilgi için teşekkürler.
  • quote:

Dvd olarak demek istemedim derginin verdiği dvd içerisinde var anlamında söylemiştim.Bilgi için teşekkürler.

Oradan çalıştıramazsınız. Ayrıyetten CD çekmelisiniz.
  • vazgeçin linux sevdalısından.ben bu yazılanları okudukça,pardustan korkar oldum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.