Şimdi Ara

Pardus ta Active X ve Java

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • REklam olmazsawww.pardus-linux.org forum sitesinde defalarcawww.gamegarden.net gibi java ve active x denetimi kurulumu isteyen sitelerde oyun oynayabileceğim yöntemi anlatmalarını istememe rağmen bir sonuç alamadım. 3 aydır bu soruna bir çözüm arıyorum...
    En son gotcha abinin önerisiyle burda sorunuma çözüm bulabileceiğim söylendi.
    Pardus kullanan arkadaşlar!
    www.gamegarden.net e girin. herhangi bir oyuna tıklayın girilmiyor.ie4linux gbi bişiler denedim olmadı.
    bir zahmet sizkendiniz de bu sorunu çözmeye çalışırsanız sonuca varıcaz. yardımlarınızı esirgemeyin..
    kolay gelsin...

• Sonuca varamayacağız. Çünkü ActiveX sadece Windows'ta çalışır. Sonuca ulaşmak istiyorsanız ya Windows kullanın ya da o sitenin Active X kullanmamasını isteyin.

Üzgünüm. Ama Active X Linux'ta çalışmaz. Mozilla grubu bir aralar Active X for Mozilla gibi bir şeyle uğraşıyordu. Ama sonra ses seda çıkmadı. Öyle olsa bile Active X Windows gerektiriyor. Linux'ta çalışmayacaktır.
  • arkadaşım ben defalarca oyun oynadım pardus ile gamegarden da oyun. pardus java yüklü olarak kuruluyor makinaya activex vs hiç sorun çıkarmıyor. ama eski sürümlerinde bu özellikler eklenmemişse onu bilemicem. bende xp yanında pardus 2007 kurulu ve bu oyunlar sorunsuz oynanıyor.ii çalışmalar
  • pardus 1007 felis chaus kullanıyorum ben de
    ama hiç oynayamadım bir kere bilee...
    :(
    biriniz çalışmaz diyor biriniz oynadım diyor ne diyim abi yaaa.
    bu çelişke içinde ne yapıcam ben vaz mı geçim pardustan tamamiyle
    gamegarden.net e kaç kez mail attım
    sadece ben değil. arkadaşlar da attı. adamlar kılını kıpırdatmıyor.
    zaten bi yaygaradır aldı gidiyor. tübitak çalışanları büralarında windows kullanıyolarmış. son kez pardus tanıtım cde si hazırlamışlar. içindeki demolar, programcıklar hep .exe ymiş. baya bi bagırıydu millet bu acizliğe
  • quote:

Orjinalden alıntı: mkarpuz61

arkadaşım ben defalarca oyun oynadım pardus ile gamegarden da oyun. pardus java yüklü olarak kuruluyor makinaya activex vs hiç sorun çıkarmıyor. ama eski sürümlerinde bu özellikler eklenmemişse onu bilemicem. bende xp yanında pardus 2007 kurulu ve bu oyunlar sorunsuz oynanıyor.ii çalışmalar

Java sorun çıkarmayabilir. Ama Active X kesinlikle sorun çıkarır. Zira Linux'ta Active X yok.
  • 2008 i bekliyorum artık
    o zamana kadar kullanmıcam pardus
    sanırım bunlara çözüm bulunacakmış çok kolay olacakmış pardus
  • Pardus'u Pardus kullananlara tanıtmayacakları için tanıtım cd 'sinin içinin windows işletim sistemine uygun olması normal dışı gelmedi bana.

Bu oyun sitesine de girdim Güvenlik uygulaması yazıyor sayfanın ortasında, öylece kaldı. Tam olarak bu adımda windows işletim sisteminde activeX uygulamasına izin mi istiyor acaba?

Eğer öyleyse ve geçemiyorsak, pardus'a wine yazılımını yükleyip, pardus'ta internet explorer çalıştırarak bu sorunu aşabilirsiniz diye düşündüm.
    wine windows emulatörüdür. Bir çok windows uygulamasını çalıştırır. Pisi içinde bunu bulabilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: çakırpençe

2008 i bekliyorum artık

Active X problemi Microsoft istemedikçe asla çözülmeyecektir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Challenger

quote:

Orjinalden alıntı: çakırpençe

2008 i bekliyorum artık

Nasıl bu kadar eminsiniz ? Windows korsanıda istemiyor ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: amylee
    quote:

Orjinalden alıntı: Challenger

Nasıl bu kadar eminsiniz ? Windows korsanıda istemiyor ?

İkisinin arasındaki fark şu:
    - Korsanda Microsoft kopyalanmasını istemiyor ama kopyalayacak teknoloji mevcut.
    - Active X konusunda ise kimsenin Active X ile ilgili işletim sistemi düzeyinde bilgiye sahip değil ve bunun için Microsoft' un geliştirme yapması gerekiyor. Geri mühendislik (reverse engineering) ile böyle bir proje başlatılabilir ancak telif hakkı saklı ürünler için geri mühendislik yasalara aykırıdır. Bu nedenle hiçbir geliştirme grubu bunu yapmaz.

Örneğin Mozilla ekibinin Firefox'da Active X çalıştırma ile ilgili bir projesi var. Fakat bu da sadece ve sadece Windows gerektiriyor. Çünkü Active X bileşenlerinin Windows ortamı ile haberleşmesi gerekiyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.