Şimdi Ara

Park cezası enstantanesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 20 temmuz tarihinde 61tl tutarında park cezası yedim. Silecekte duruyordu. Bunu dün pttye götürdüm ödeme maksatlı. Ordaki adam dediki bunun üzerinde adres ve tebligat tarihi yok ben bunu ödeyemem. Nasıl ödenecek bu ceza? Maliyenin sitesinede daha işlenmemiş 15 gün önce ödeyelim dedik ceza indirimli olsun diye. Cezayı bile ödeyemiyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heaven -- 30 Temmuz 2009; 19:38:58 >

• Hocam Maliyeye gidip taahhuk ettirip sonra odeyeceksiniz. Benimde başıma geldi
  • Ben cezaları direkt vergi dairesine gidip yatırıyorum. Dolaylı yollarda kasmaya gerek yok imkanınız varsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cezmi33

Hocam Maliyeye gidip taahhuk ettirip sonra odeyeceksiniz. Benimde başıma geldi

Peki tahakkuk ettirmeden ödemeye çalışırsak tanıdık bir pttden?
  • Hocam olmaz ki zaten ptt veya bankaların internet şubeleri o faturayı taahhuk edip maliye sistemine geçtikten sonra görüyor. Bulunduğunuz yerdeki Motorlu Taşıtlar Vergi Dairesine gideceksiniz. Oradan hallolacak.

He kendi kendine taahhuk etmez mi eder. Ama nasıl o ceza emniyetten maliyeye gider onlar taahhuk ederler. O zaman da 15 gunluk erken odeme indirimini kaçırırsınız.

Plakaya yazılan ceza da değil sizinki. Size tebliğ edilmiş sayılıyor şu durumda. Süre başladı haberiniz olsun
  • öncelikle geçmiş olsun bence cezanın adresine gelmesini bekle çünkü bu tür cezalarda ceza makbuzunun kaybolması gibi bir ihtimal olduğu için ceza sana tebliğ edilmiş sayılmamakta. bildiğim kadarıyla sen makbuzu imzalamadığın sürece ceza tebliğ edilmiş sayılmıyor onun için en güzeli bekle bir iki aya kadar ceza ev adresine tebliğ edilir sende imzalar alırsın ve ödersin daha sağlıklı olur...

bizim başımıza benzer bi durum geldi cezayı ödedik bir sene sonra ceza tekrar geldi maliyede düşmemişler allahtan makbuz duruyorduda tekrar ödemedik...

benim araç çekildiği ve makbuz bana verildiği halde ben cezayı ödemedim çok değil 1 ay sonra adresime tekrar geldi öyle ödedim bir gecikme cezası yok yani tecrübeyle sabittir...
  • İnternet vergi dairesinden beyanla ceza yatırabiliyorsunuz.
    Cezayı yatırırken, size tebliğ tarihi olarak işlem yaptığınız günü yazıyorsunuz,
    Zaten o şekilde indirimli de yatırabiliyorsunuz.

http://www.gib.gov.tr/index.php?id=253
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.