Şimdi Ara

Park sensörü yardımı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
3.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • froster arkadaşımız inanamamış galiba 10 cm yere soktuğuma :) istersen bi gün gözünün önünde park ediyim:) uzman olduk arabayı soka soka.bide meganların direksiyonları baya dönüyo onun sayesinde park edebiliyorum
  • evet komdo fiyat bu şekilde
  • Cenmax ın fiyatı yüksek geldi bana. 200 küsur TL cihaz, 20-30 da işçilik olsa çok gelir bana. Ya daha ucuza bulacağım yada sanırım önlerden feragat edeceğim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kanmet

Önler nasıl dostum kullanışlı oluyor mu?
    Yoksa zırt pırt ötüyor mu?
    Kimileri sürekli ona buna öter önler, rahatsız eder diyor. Tecrübelerini anlatırsan sevinirim.

Manevra yapacağın yer dar ise kesinlikle çok kullanışlı.

Önler belli bir mesafeye gelmeden devreye girmiyor zaten, sanırım 50 cm. ondan sonrada kademe kademe. Geri vitesten çıktıktan sonra bir 10-15 sn daha açık kalıyorlar ileriye doğru manevra için. Sonra kapanıyorlar. Ama isterseniz düğmesinden sürekli açıkta tutabiliyorsunuz ön sensörleri. Onuda mesela dar bir otoparkta viraj alırken filan kullanıyorum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: _crash_

quote:

Önler nasıl dostum kullanışlı oluyor mu?
    Yoksa zırt pırt ötüyor mu?
    Kimileri sürekli ona buna öter önler, rahatsız eder diyor. Tecrübelerini anlatırsan sevinirim.

Manevra yapacağın yer dar ise kesinlikle çok kullanışlı.

Önler belli bir mesafeye gelmeden devreye girmiyor zaten, sanırım 50 cm. ondan sonrada kademe kademe. Geri vitesten çıktıktan sonra bir 10-15 sn daha açık kalıyorlar ileriye doğru manevra için. Sonra kapanıyorlar. Ama isterseniz düğmesinden sürekli açıkta tutabiliyorsunuz ön sensörleri. Onuda mesela dar bir otoparkta viraj alırken filan kullanıyorum..

manevra yaparken kendin mi açıyorsun?? Yoksa 1 kez geriye taktıktan sonra belli bir süre açık mı kalıyor?
    Ben unuturum onu açmayı.
    Bana kasis geçerken bile öter dediler de. Şüpheye düştüm, tuş koyarız her zaman açıp kapaman gerekir falan dediler soru işaretleri oluştu kafamda.

• Ben 1 yıldan fazladır aşağıdaki ürünü kullanıyorum. ön sesörler için bir anahtar bulunuyor. bu anahtar ile ön sersörleri sürekli açık bırakabiliyorsunuz veya frene bastığınızda devreye girip bir süre sonra otomatik kapanmasını sağlayabiliyorsunuz. ben sürekli açık kullanıyorum. ön sensörler 30 cm kaldığında 0.0 uyarısı veriyor. önleri sürekli açık kullandığınızda uzun yolda eğer yağmur yağıyorsa bazen uyarı verebiliyor. ses kapatma gibi bir ayarı yok. ben önleri sürekli açık bırtaktığımdan dolayı içerisindeki buzzer' ın kablosunu kesip sessiz yaptım.

http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=1353&k_id=68&kn=Park+Sens%F6r%FC

• quote:

manevra yaparken kendin mi açıyorsun?? Yoksa 1 kez geriye taktıktan sonra belli bir süre açık mı kalıyor?
    Ben unuturum onu açmayı.
    Bana kasis geçerken bile öter dediler de. Şüpheye düştüm, tuş koyarız her zaman açıp kapaman gerekir falan dediler soru işaretleri oluştu kafamda.

Yok tam anlamatamadım sanırım... İki mod var

1- tüm sensörler (ön ve arka) geri vitese takıldığında devreye girer, ön sensörler geri vitesten çıktıktan sonra 10-15 saniye açık kalır sonra otomatik kapanır.

2- Buna ek olarak sisteme bağlı bir düğme ile istersen ön sensörler sürekli devrede kalacak şekilde açılıp kapanabiliyor sensörler yine 10 saniye falan açık kalıp kapanıyor ama her frene bastığında tekrar devreye giriyor....Böylece kafadan dar bir yere girmeye çalıştığında filan ince ayar yapabiliyorsun...

Kasiste filan öttüğüne kesinlikle şahit olmadım, araç ilk çalıştığında çevrede birşey var ise yine bir on saniye filan açık kalıyor sonra kapanıyor.

Özetle sen manueli hiç kullanmaz isen geri vitese takmadığın sürece ötmece filan yok...umarım bu kez anlatabilmişimdir...

Ek olarak Cenmax inkinde sesi azaltıp yükseltmek hatta tamamen kesmek için bir düğmede mevcut...

Alttaki linktede üretici firmanın cihaz hakkındaki özellikleri mevcut...

http://forum.donanimhaber.com/m_20684857/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _crash_ -- 7 Mart 2009; 13:46:08 >

• Bu kesinlikle çok tatmin edici bir açıklama oldu. Teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar buradaki fiyatlar nasıl? Bana çok uygun geldi ama.
    Cyclone larda Sanayi Bakanlığı onaylıymış.

http://www.sahibinden.com/park_sensoru_cok_uygun_fiyataWQQaXQQ10685221WQQpXQQdisplayitem
  • quote:

Orjinalden alıntı: _crash_

quote:

Ben unuturum onu açmayı.

Yok tam anlamatamadım sanırım... İki mod var

1- tüm sensörler (ön ve arka) geri vitese takıldığında devreye girer, ön sensörler geri vitesten çıktıktan sonra 10-15 saniye açık kalır sonra otomatik kapanır.

2- Buna ek olarak sisteme bağlı bir düğme ile istersen ön sensörler sürekli devrede kalacak şekilde açılıp kapanabiliyor sensörler yine 10 saniye falan açık kalıp kapanıyor ama her frene bastığında tekrar devreye giriyor....Böylece kafadan dar bir yere girmeye çalıştığında filan ince ayar yapabiliyorsun...

Kasiste filan öttüğüne kesinlikle şahit olmadım, araç ilk çalıştığında çevrede birşey var ise yine bir on saniye filan açık kalıyor sonra kapanıyor.

Özetle sen manueli hiç kullanmaz isen geri vitese takmadığın sürece ötmece filan yok...umarım bu kez anlatabilmişimdir...

Ek olarak Cenmax inkinde sesi azaltıp yükseltmek hatta tamamen kesmek için bir düğmede mevcut...

Alttaki linktede üretici firmanın cihaz hakkındaki özellikleri mevcut...

http://forum.donanimhaber.com/m_20684857/tm.htm

crash sen nerede taktırdın?
    Ben bugün cenmax merkezi aradım. Adamlar bana 20 km. nin altındaki hızlarda sürekli uyarı verir dediler. Geri vitesle çalışmasının alakası yok dediler ve montaj 4-5 saat sürüyormuş. Fiyat olarakta 350 TL. istediler. Bunu söyleyen cenmax ta çalşan ve montaj yapan yetkili kişi. O senin dediğin gibi olamayacağını söyledi de o yüzden sen nerede taktırdın diye soruyorum. Belki senin taktırdığın yer bir ayar çekmiştir. Ben düğme ile kapattıktan sonra ne anladım bu işten. Hem 350 lira ver hemde düğmeye bas.

• quote:

crash sen nerede taktırdın?
    Ben bugün cenmax merkezi aradım. Adamlar bana 20 km. nin altındaki hızlarda sürekli uyarı verir dediler. Geri vitesle çalışmasının alakası yok dediler ve montaj 4-5 saat sürüyormuş. Fiyat olarakta 350 TL. istediler. Bunu söyleyen cenmax ta çalşan ve montaj yapan yetkili kişi. O senin dediğin gibi olamayacağını söyledi de o yüzden sen nerede taktırdın diye soruyorum. Belki senin taktırdığın yer bir ayar çekmiştir. Ben düğme ile kapattıktan sonra ne anladım bu işten. Hem 350 lira ver hemde düğmeye bas.

Ben Ümraniyede genelde gittiğim bir oto müzik sistemcisinde 250 TL e taktırmıştım...

Montaj yaklaşık 2 saat filan sürmüştü...

Sürekli uyarı vermesi için ikinci modda olması lazım (Yani düğmeyi senin elle açık hale getirmiş olman)...Takan yerin bir ayar çekmesi vs. gibi bir durum söz konusu değil, zaten kullanma kılavuzundada iki modda yazıyor...Açıkcası bu açıklamaya çok şaşırdım, ben yukarıda yazdığım şekilde kullanıyorum...

• cyclone fiyatı ile cenmax tan daha avantajlı geliyor sonuçta o da dandik bir ürün değil.
  • Reno-mais te cenmax 4 ön 4 arka sensörlü modeli taktırdım. Ama klavuzdaki model numarası PM-55 değil. Başka birşey yazıyor. Araç 1 gün serviste kaldı. Gayte memnunum biraz tuzlu oldu ama verdiğim paranın boşa gittiğini düşünmüyorum şimdi. Serviste tampon rengine boyadılar, sırıtmıyorda.
    @Crash sana da teşekkürler.
  • Park sensörü düşünenler bi incelemekte fayda var olduğunu düşünüyorum.

http://www.magaza24.com/index.php
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.