Şimdi Ara

Partition Manager Kullanımı........

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aşağıdaki linklerden bu programın kullanımı hakkında bilgi alabilirsiniz.

http://miray.ozgur.sitemynet.com/pmagic.htm yada

http://cdemir.tripod.com/pmagic.htm

• Ustad Eyvaallah
  • Rica...
  • Güzel anlatmış da ben hala bir acemi olarak eksik olduğu kanısındayım.
    1. Benim hard diskim zaten ikiye bölünmüş. Bunların boyutunu tekrar ayarlamak mümkün mü? Tabii veriler ve windows silinmeden?
    2.Yazıda anlatılan programların link adresleri vb de yazının sonunda olsaydı iyi olurdu.
    ben denemeye halen korkuyorum. tereddütlerim var.
  • Eğer boyutlarla oynarsan, veri kaybına neden olabilirsin.
    Örnek: C sürücüsü 2500 MB D sürücüsüde 2500 MB diyelim. D nin başladığı yer aslında C'nin 2501'inci MB'ı
    Biz C'nin boyutunu 2600 yaparsak D'nin ilk 100 MB'lık kısmını (Muhtemelen dolu alan) C ye vermiş olacağız. Bununda ne gibi bir sonuç ortaya çıkarabileceğini kestirmek güç değil. Büyük ihtimale o verilere ulaşılmayacak. (Denemedim ama programın çalışma prensibine göre böyle olur gibi geliyor.)

Bence boyutlarla oynamak pek mantıklı gelmiyor. Eğer 2. bölümü feda etmeye göze aldıysan. Veya C sürücünde D sürücünü alacak kadar alan varsa( D yi komple C 'ye alıp boyut değiştirmek için) belki düşünülebilir.
    Fakat boyut değiştiği zaman eklenen alanı kullanmak için format atman gerekiyor. (2 Bölümü birleştirip tek bölüm yaptığım zaman kalan alanı kullanmak için format atmam gerekti.)
    Yok eğer 3. bir bölüm istiyorum diyorsan. 2. bölümün silindir sayısını düşürüp yeni bir bölüm oluşturabilirsin.
    Program çok kolay bulunabildiği için link vermedim.
    (Arama sitelerinden kolaylıkla bulunabilir.)

• partition manager da boyle sorunlar yok
    yanı anlattıgın sekılde d dıskınde bos yer var ıse, bunu zarar vermeden c dıskıne eklıyebılıyorsun
    ve ekleme yaptıgın yer ıcın de format atmak gıbı bır gereksınım yok
  • partition magic te direkt format atma seçeneği varmı yoksa sadece diskmi bölüp birleştiriyo yani fdisk in gelişmiş versiyonu mu?birde kullanışlı mı?benim gibi bu programı bilmeyen acemiler herşeyi mahvedebilirlermi?
    Saygılar deepbluem Abiniz:))) Yaşça Abiniz tabii bilgece değil:))
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    windows 98 boot disk oluşturma
    19 yıl önce açıldı
    Windows Boot manager Sorunu..
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 32 yaşında bir aslan onu anlatıyordu demek abi:)
  • nasıl anlamadım civil??mesai saati yaklaştığı için kafam kıtlaştı.
  • Aslında basit bir program ama. Kullanmadan önce mutlaka part0sim isimli dosyayı çalıştırıp denemeler yapmanızı tavsiye ederim... Ayrıca bu programla format da atabiliyosrunuz.
    Bu tip programların her zaman için riski olabilir.
    Bir keresinde linux içindeki bu tip bir proglamla bölmeleme yapıyım derken C'nin hepsini linux formatına çevirmişim. Linux'u yükledim. Windows'la ortak çalıştırıcan diye bakıyorum. O da ne windows yok, tabi diğer verilerim de!!!!
    HDD'i fat'a çeviricem diye akla karayı seçtim. (Linux'in programı ile kolayca Fat'a çevrilebilyormuş. Öğrendik ama epey tırmaladıktan sonra.) Acemilik işte bazı şeyleri boza yapa öğreniyor insan.
  • hehe Aklınızda bulunsun arkadaşlar , Linux kurmadan önce HDD de bir Swap Default ayari Redhat için geçerli eğer Redhat kuracaksaniz Swap yaratin birde Ext2/3 1 de Win için bir alan bırakın sonrada Bootmanager ile açabilirsiniz çünkü herhangi bir hatada Direk LiLo açılıyor ve Windows u açmiyor her ne kadar "Loading..." Desede :-)) Onun için 1 Bootloader Bir de Partion Magic i unutmayin
  • Nasıl ya yani ben linuxle windowsu aynsını c: ye koyamıcam mı nasıl ya nalamadım ya..?!!?
  • aynı yerde ikisi birden olmaz. Çünkü kullandıkları dosya sistemleri farklıdır. (fat-ntfs / linux.)
    Linuxi kurmadan önce kesinlikle bu programla hdd'yi böl. Tabi dikkatli bir şekilde.

HDD bölme işini linux'in programı ile yaparsan, istenmeyen sonuçlarla karşılaşabilirsin. (Ablanın mp3'leri uçabilir.)
  • Akşama bir bakayım. Programla linux bölümlemesi ile ilgili resimleri belki koyabilirim.
  • Tabii Bazı linux sürümleri Windows ile aynı partion a kurulabiliyor .. Örneğin ; Mandrake 9.0
  • Sağol magic,
    Ben bilmiyordum.
    Bir şey daha öğrendim..
  • dilan bu arada özür dilerim linux bölümlemesi ile ilgili resimleri koyamadım. HDD'imde boş bir bölüm vardı onun üzerinde denemeler yapacaktım fakat bazı nedenlerden dolayı o bölüm doldu. Linux bölümlemesi ile ilgili görüntüleri alamadım. Ama tavsiyem. e'deki bütün verileri d ve c'ye paylaştırır e'yi linux kurmak için kullan. partsim programına bir bakayım belki işe yarıyacak bir kaç görüntü alabilirim.

Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.