Arkadaşlar merhaba, sizlere pasaport ile ilgili birkaç sorum olacak. Bu konuda hiçbir şey bilmediğim için cevaplarsanız mutlu olurum. Kasım ayında yurt dışına çıkacağım. aklıma takılan birkaç soru var.
1 pasaport için baktığım zaman 10 yıllık çıkarmayı düşünüyorum. Bunu ben mi belirliyorum yoksa emniyette mi ne kadar süre çıkacağı belirleniyor? 2 pasaport için ilk öncelikle randevu alarak eminiyete mi gitmem gerek? emniyete gitmeden 10 yıllık pasaport ücretini bankaya yatırdığım zaman dekont ile gitmem mi gerek? 3 ayrıca ücretine baktığım zaman harç bedeli ve defter bedeli adı altında iki ücret yazıyor. Bunları bankaya ayrı ayrı mı yatırmalıyım yoksa ikinisin toplamını yatırıp tek bir dekont mu götürmeliyim? Cevaplarsanız çok mutlu olurum. Saygılar
1- Ne kadar istersen o kadar olur süresi. öğrenciysen 25 yaşına kadar geçerli pasaportunu sadece defter bedeli ( 94 tl ) ödeyerek alabilirsin 2 - kendine uygun yer ve zamanda randevu al emniyete gitmeden önce parayı yatırmış olman lazım ve dekontu da yanına alman tabi 3- 10 yıllık harç bedeli ve defter bedeli diyorsun zaten dekontta onlar yazıyor
quote:
Orijinalden alıntı: RomulusTR
1- Ne kadar istersen o kadar olur süresi. öğrenciysen 25 yaşına kadar geçerli pasaportunu sadece defter bedeli ( 94 tl ) ödeyerek alabilirsin 2 - kendine uygun yer ve zamanda randevu al emniyete gitmeden önce parayı yatırmış olman lazım ve dekontu da yanına alman tabi 3- 10 yıllık harç bedeli ve defter bedeli diyorsun zaten dekontta onlar yazıyor