Şimdi Ara

Paslı demir elimi kanattı EDİT: TETANOZ OLDUM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
54.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Cordarone

hemen acile. aksini yapmak direk rus ruleti
    Bakteri emilir mi lan Cahal mısın oğlum? Git yaptır aşını, emmekle mıncıklamakla olmaz. Ama ben risk alırım diyorsan gitme sonuçta çok düşük ihtimal. Her paslı metalde olmaz bu bakteri. Hem olsa bile derine girmedikçe kolay kolay bulaşmaz. Yine de bulaşırsa ölmeden önce tüm kaslarınız acıdan kasılır, taş gibi ölürsünüz diyolla. Seçim senin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: samedcan

tetanoz aşıları 6 yıllık diyebiliyorum

Alıntıları Göster
    dün bir arkadasın basına geldi bizimde, akşam helva varmış evde
  • quote:

Orijinalden alıntı: sir balık

Bakteri emilir mi lan Cahal mısın oğlum? Git yaptır aşını, emmekle mıncıklamakla olmaz. Ama ben risk alırım diyorsan gitme sonuçta çok düşük ihtimal. Her paslı metalde olmaz bu bakteri. Hem olsa bile derine girmedikçe kolay kolay bulaşmaz. Yine de bulaşırsa ölmeden önce tüm kaslarınız acıdan kasılır, taş gibi ölürsünüz diyolla. Seçim senin.

Önce sakinleştirip sonra ağır vurmuş
  • Son 2 yıl içinde vurulduysan birşey olmaz :) ama bi görün doktora :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Storyteller

quote:

Orijinalden alıntı: sir balık

Önce sakinleştirip sonra ağır vurmuş

Alıntıları Göster
    Benim de parmağıma paslı makas girmişti 1 cm uzunluğunda bi iz vardı ben direkt kesilen yerin yanlarından çekip açmıştım içine kolonyayı boşalttım. Muhteşem bir yanma hissiydi bir kaç kez tekrarladım sürekli kolonya döktüm. 1-2 ay geçti hala tık yok demek ki bulaşmamış. Ama tetanoz bulaşsa böyle geçer mi orasını bilmiyorum ben sadece başımdan geçeni anlattım. Benim bildiğim o pasın derinin çok altına girmesi gerektiği. Özellikle toprak bulaşan yaralarda çok oluyor bu ki küçükken hepimiz yaralı halde toz toprak içinde gezdik birşey olmadı yani bana göre derine inmesi lazım o pasın. Bir de 2010'da olduysan rahat ol çünkü son 4 yıl içinde tetanoz aşısı olduysan o engelliyor diye biliyorum. Eğer yara 1-2 hafta boyunca geçmez hatta morarmaya başlarsa anla ki tetanoz kaptın o saatten sonra gitsen de geç oluyor. İstersen git bi baktır var mı yok mu diye ama olacağını pek sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iamburak -- 28 Mayıs 2013; 16:46:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

Benim de parmağıma paslı makas girmişti 1 cm uzunluğunda bi iz vardı ben direkt kesilen yerin yanlarından çekip açmıştım içine kolonyayı boşalttım. Muhteşem bir yanma hissiydi bir kaç kez tekrarladım sürekli kolonya döktüm. 1-2 ay geçti hala tık yok demek ki bulaşmamış. Ama tetanoz bulaşsa böyle geçer mi orasını bilmiyorum ben sadece başımdan geçeni anlattım. Benim bildiğim o pasın derinin çok altına girmesi gerektiği. Özellikle toprak bulaşan yaralarda çok oluyor bu ki küçükken hepimiz yaralı halde toz toprak içinde gezdik birşey olmadı yani bana göre derine inmesi lazım o pasın. Bir de 2010'da olduysan rahat ol çünkü son 4 yıl içinde tetanoz aşısı olduysan o engelliyor diye biliyorum. Eğer yara 1-2 hafta boyunca geçmez hatta morarmaya başlarsa anla ki tetanoz kaptın o saatten sonra gitsen de geç oluyor. İstersen git bi baktır var mı yok mu diye ama olacağını pek sanmıyorum.

Alıntıları Göster
    gerçekte tetenoz aşısının 5 yıl ömrü vardır fakat büyük veya riskli yaralanmalarda her seferinde aşı tekrarlanması gerekir paslı olması bir risk teşkil ettiğinden aşı olmanda fayda var geçmiş olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: rainboy1991

gerçekte tetenoz aşısının 5 yıl ömrü vardır fakat büyük veya riskli yaralanmalarda her seferinde aşı tekrarlanması gerekir paslı olması bir risk teşkil ettiğinden aşı olmanda fayda var geçmiş olsun

Alıntıları Göster
    Sağlık ocağına git, aile doktoruyla görüş önce. Durumu anlat.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avanta

Alıntıları Göster
    Normal paslı mı ara paslı mı.
  • Kardes ya olacaksin yada kolunu keserler, arkadasa oldu bos verdi. Bi sabah kalkti kol mosmor kaldiramiyo :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: yahoo58

ne olur ne olmaz git doktora

Alıntıları Göster
    Sizin iknalarınızla gittim aşımı oldum beyler bayanlar. ağrısı şuan çok hafif. ayrıca doktor emip tükürme girişimimi takdir etti, iyi akıl etmişim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paranormal Erotizm -- 28 Mayıs 2013; 17:28:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avanta

Alıntıları Göster
    Bizim bi arkadaşa oldu yarın helvasını yiyeceğiz.

Bu arada manyak mısın sen? Gitsene hemen doktora. Ben senin yerinde olsam daha batmadan giderdim. Emmeyle geçer mi mikrop?
    Hemen koş doktora.
    Edit: Gitmişsin iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Binary_ -- 28 Mayıs 2013; 17:29:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Binary_

Bizim bi arkadaşa oldu yarın helvasını yiyeceğiz.

Bu arada manyak mısın sen? Gitsene hemen doktora. Ben senin yerinde olsam daha batmadan giderdim. Emmeyle geçer mi mikrop?
    Hemen koş doktora.
    Edit: Gitmişsin iyi.

Alıntıları Göster
    başlık sakat
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paranormal Erotizm

Sizin iknalarınızla gittim aşımı oldum beyler bayanlar. ağrısı şuan çok hafif. ayrıca doktor emip tükürme girişimimi takdir etti, iyi akıl etmişim.
    Bi arkadaşın dedesinin eline mahalle maçında faul yapmışlar. o da ne yapsın kendini yere atmış. garibimin eline pasli çivi batınca kanamış. dede ya aklı kamil bir insan eskilerden ne de olsa. hemen eski yöntemlere başvurmuş. gobcasından çıkardığı çakısını çakmakla bir güzel kor lamış. batan çivinin etrafını dağlamış bir güzel. sende dene. geçmiş mi? HAYIR!!! sağ bacağını kesmişler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _kertmeyenkele_ -- 28 Mayıs 2013; 17:38:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _kertmeyenkele_

Bi arkadaşın dedesinin eline mahalle maçında faul yapmışlar. o da ne yapsın kendini yere atmış. garibimin eline pasli çivi batınca kanamış. dede ya aklı kamil bir insan eskilerden ne de olsa. hemen eski yöntemlere başvurmuş. gobcasından çıkardığı çakısını çakmakla bir güzel kor lamış. batan çivinin etrafını dağlamış bir güzel. sende dene. geçmiş mi? HAYIR!!! sağ bacağını kesmişler

Alıntıları Göster
    siz aşıyı ne sanıyorsunuz? aşı tedavi etmez.
    hastalık mikrobu gelmeden önce vücudun o mikroba karşı bağışıklık kazanması sağlanır. zayıflatılmış mikrop verilir aşı ile. koruyucudur, önlem amaçlıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2y -- 28 Mayıs 2013; 18:06:59 >

• Em orayi
  • 15 yasinda koyde folluktan yumurta alirken ayagima civi batmisti, doktora gitmedim az bisey kan vardi, emmedikte sonra tam iki gun komada yatmistim, tabi kimse bilmiyordu anlamiyordu, uykudan kaldiramayinca fark etmisler :) dikkat et
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnr.kh

15 yasinda koyde folluktan yumurta alirken ayagima civi batmisti, doktora gitmedim az bisey kan vardi, emmedikte sonra tam iki gun komada yatmistim, tabi kimse bilmiyordu anlamiyordu, uykudan kaldiramayinca fark etmisler :) dikkat et
    başlığına takam. aşı oldum yazsana
  • quote:

Orijinalden alıntı: acheron

başlığına takam. aşı oldum yazsana

Alıntıları Göster
    Ona bu davranışının onur kırıcı olduğunu söyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

Ona bu davranışının onur kırıcı olduğunu söyle

Alıntıları Göster
    Senin helvan fıstıklı gider.
  • son durum nedir hocam?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.