Gerçekten ya şimdi kontrol ettim de vw.com.tr'yi eskiden 210 yazıyordu sanki sitede passatın torku için...
Bunu ben ta en baştan beri anlamıyorum zaten. 122 hp lik motor passatta golfte aynı değilmi? Bizdeki 200 de, passattaki nasıl 210 oluyor?
quote:
Orjinalden alıntı: kaya5789
Gerçekten ya şimdi kontrol ettim de vw.com.tr'yi eskiden 210 yazıyordu sanki sitede passatın torku için...
Motor yazılımı ile 210 Nm oluyor, aslındawww.motor-talk.de forumuna göre çok daha fazla güç ve tork elde edilebilir ama bu doğrudan motor ömründen yer ve motorun sorunsuz bir şekilde 100.000 km'yi devirebilmesi için yazılımla bu değerler elde ediliyor. Passat'ta 210 Nm olmasının sebebi düşük devire araç hareketini elde edebilmek için bu torka ihtiyaç olması. VW Türkiye sitesindekiler Copy Paste yapmışlardır, esas bilgiler ve veriler Alman ana siteden.
Çok iyi değerler. Yakıt tüketimi ayrı bir şey zaten. Ondan da çok memnunum. Ama benzin pahalılaşıyor, ayrı konu. Tamamen devletin ayıbı.
Saygılarımla,
Taner Göde
sayın taner ben 1 hafta öncesine kadar peugeot 207 1.6 90 bg diesel araç kullanıyordum şimdi torklardan sözü açılmışken benim 207 nin torku 215 yazıyor tekni verilerde passat 1.4 tsi 200 tork passat birde 207 i karşılaştıracakmısın güç olarak şu passatı bir test etsem torkmu önemli bg gücümü kafalar karıştı bende
quote:
Orjinalden alıntı: albenilim
sayın taner ben 1 hafta öncesine kadar peugeot 207 1.6 90 bg diesel araç kullanıyordum şimdi torklardan sözü açılmışken benim 207 nin torku 215 yazıyor tekni verilerde passat 1.4 tsi 200 tork passat birde 207 i karşılaştıracakmısın güç olarak şu passatı bir test etsem torkmu önemli bg gücümü kafalar karıştı bende
Torku iyi olan araç güçlü oluyor mesela yokuş çıkarken vites küçültmeniz gerekmez
Peugeot 207 ve Passat TSI'yi karşılaştırmamı mı istiyorsunuz? Bu imkansız. Bir defa ikisi tamamen farklı segment araçlar.
Torku açıklamak ise çok basit. Paslanmış civatayı yerinden sökmek için kısa anahtar işe yaramaz, daha fazla kuvvet uygulamak için daha uzun anahtar kullanırsınız çünkü güç = moment x mesafe
Relationship between force (F), torque (τ), and momentum vectors (p and L) in a rotating system.
Fizikte, kuvvetin momenti bir kuvvetin bir noktaya veya bir eksene göre döndürme etkisine denir. Ayrıca moment kuvvet çifti olarakta tanımlanır. M ile gösterilir. Yönlü bir büyüklüktür. Eğer bir kuvvetin uzantısı, dönme noktasından geciyorsa, bu kuvvetin momenti sıfırdır. Moment kolu kavramı kaldıraç, makara, dişli ve diğer mekanik avantaj sağlayan araçlardaki hesaplamalarda kullanılır. Formülü kaldıraç formülünede benzer.
Açıklama: Yandaki şekilde, B vektörünün A noktasına göre momenti;
Moment hesaplanan A noktasının B noktasına uzaklığı olan r mesafesi kuvvet kolu olarak adlandırılır...!
quote:
Orjinalden alıntı: tanergode
quote:
Orjinalden alıntı: Fletch
@tanergode
oncelıkle yorum ıcın tsekkurler . bide ogrenmek ıstedıgım performans nası . 1.4 LT motor araca agır kalıyomu . kalkıslar ve aracları sollamalardakı hızlanma nasıl .
saygılar.
Sevgili Fletch,
CAX kodlu, 1.4 litre, 16 valf, çift eksantrik, zincirli trigger halatı, su soğutmalı turbo ve su soğutmalı emme manifoldu olan bu teknoloji şaheseri motor 1500 devirden itibaren 210 NM tork üretiyor ve maksimum motor gücü 122 HP, 1,5 tonluk Volkswagen Passat kasasını fazlası ile kaldırıyor, hem hızlanma, hem sollama, ve bilhassada kalkışta diğer şoförlere plaka gösteriyor. Ben fazlası ile memnun kaldım, 1 litre benzinle 17,5 km yol gidecek kadar cimri, 220 km hızla gidecek kadar kuvvetli, 6. vitesi ile dizel motor gibi düşük devirde yüksek güç üretiyor, her yönü ile kullanıcısını memnun eden ve en az 20.000 YTL paradan tasarruf ettiren bir motor.
Yola ilk çıktığımda hızı hissetmediğim için 190 km/saate çıkmış, 143 km/saat hızla radara girmiştim. Fotoğrafları forumda var.
Mesela şu kombinasyon mükemmel
1. VOLKSWAGEN PASSAT 1.4 TSI 122 HP 210 NM 6-SPEED 2. METALİK BOYA 3. SUNROOF
Variant veya Sedan, her ikisi ile de çok memnun kalacaksınız. Kalite ve etkileyiciliğn tadına varacak, "Otomobil buymuş!" diyeceksiniz. Lütfen Haydi Passat Severler Toplanalım Forumuna bir uğrayınız.
Her türlü sorunuzu burada veya diğer forumda cevaplamaya hazırım.
Hayırlı olsun,
Taner Göde
passat ztn benım ıcın vazgecılmez bır arac. guven ve konfor bir arada . 2004 model passat sahibiyim ben ztn ayrıyettende 2000 model bora sahıbıyım araclardanda cok memnunum . yenı kasa passatda cok hosuma gıdıor . sadece merak ettım 1.4 LT motorun performansını . ama alıcak olsam sanırım 1.8 TSI sini alırım yenı kasa
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme