Şimdi Ara

PASSAT 1,6 MPI 102 BG KULLANICILARI (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.744
Cevap
5
Favori
313.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmeta60

ben golf V 1.6 102 hp kullanıyorum bu motor gerçekten cok güzel saglıklı bir makine ama 3000 deviri geçtikten sonra benzini içiyor uzun yolda 100km hızı geçmezseniz az yakıyor ama şehir içinde sıkısık trafikte yakıt tüketimi inanılmaz artıyor aslında 6.vitesi koysalar 100km de 2000 devir falan çevirse uzun yolda 120km hızlarda falan daha az yakar.

valla ben de passat alacak gibiyim.bu 6 vites olayını vw mühendisleri neden uygulamaya koymuyor ki

• taner hocam trendlıne donanımnda olmayan yağmur ve far sensörü sonradan serviste taktırılabiliyor mu acaba?
  • Far sensörü ve Yağmur sensörü ne yazık ki kendinden kararan dikiz aynası ile birlikte ön camın orada entegre bir ünite oluşturuyor. 2005 model Passat'a 2010 model CC direksiyon, CC gösgterge paneli ve CC klima paneli takabilen umanlaşmış ustalar bunu henüz yapamadılar. Yani şimdiye kadar ön camı ve dikiz aynasını değiştirip far sensörü ve yağmur sensörü takabilen görmedim.

Beni üzen bunların maliyet olarak çok düşük fiyata takılabilecekken Doğuş Otomotivin bunu istememesi. Türkiye'de D sınıfı ve LÜKS bir araç olan PASSAT'ı kendi elleri ile "degrade" etmemeleri gerekir, zenginleştirmek için çaba göstermeleri lazım bence. Yani TÜM Passat'lar arka cam perdeli (manüel/elektrikli), ön sis farlı, alarmlı, ön/arka park-yağmur-far sensörlü, kapı altı ve ayak bölgesi aydınlatmalı, katlanır aynalı ve hatta SUNROOF'lu olması gerekirdi. Deri koltuk bir üst donanım paketine yakışır, Bi-Xenon farlar da öyle, maun/ceviz/kavak kaplama da öyle ama bu saydıklarıma bence PASSAT alacak herkes 2.000 TL fazla vermeye hazır ama Doğuş bunu satmaya hazır değil demek.

1.6 MPI 102 HP COMFORTLINE ve ayrıca SEDAN/VARIANT olarak da getirmesi gerek ama yok, yok, yok... Halbuki Almanya'da var, var, var...!!! Uyan Doğuş, uyan!

Taner Göde

• taner hocam,Şenol abinin passatı ile dağ yolu çıkma fırsatınız oldu mu acaba ? alan arkadaşlar aracın performansından memnunlar gibi fakat merak ettiğim 3-4 kişi ile dağa yukarı aracın performansı içler acısı mı,işin ucunda broadway,şahine yada bir 1.6 megane,focus vb. araçlara boyun eğme durumu ne düzeyde olur? yaşadığmız bölge karadeniz dolayısıyla birçok yüksek rakımlı(2000m-2500m) dağ inip çıkma durumumuz oluyor......görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
  • Arkadaşım kvolkany,

Henüz Şenol beyin aracı ile dağ yollarına çıkmadım. Ancak aynı motorlu ve 150-200 kg daha hafif SEAT Toledo kullanmıştım ve meşhur Damlama Yokuşunu 5. viteste çıkbilmiştim fakat 1 defa araç çok yüklü olduğunda vites düşürmem gerekmişti. Bu motor hızını aldığında yokuşları sorunsuz çıkabiliyor fakat mesela önünüze bir kamyon çıktığında ve hızdan düştüğünüzde mecburen birkaç vites düşürmeniz gerekiyor.

Adana'da çok dik bir yokuş biliyorum, Öğretmenler Bulvarı'ndan CarrefourSA'a ya çıkarken acaip dik bir yer var. Fakat oraya ancak 2. viteste dönebilir ve gaz verip tırmanabilirim. Şenol bey bu yaz yaylaya çıkacak ve Damlama Yokuşunu da 3-4 yetişkinle aşmak zorunda, o zaman kendisine bu soruyu iletebilirim.

Kendi tecrübelerimden yola çıkarak araç yüklü iken zorlandığında hıza bağlı olarak 1-2 vites düşürmek ve hız kazandıktan sonra yine vites yükseltmenin doğru bir sürüş tarzı olduğunu söyleyebilirim. LPG ile kullanırsanız da pahalı benzini tüketmek zorunda kalmazsınız. Bunu özellikle ikinci aracım olan 2006 model LPG'li FIAT Grande Punto 1.4 Active 77 HP 5K kullanırken hissediyorum. Toros Dağlarını aşarken zorlandığında 3. vitese atıyorum ve gerekirse 5.500 rpm'ye kadar çıkıyorum, hız kazandığımda da hemen 4. ve 5. vitese alıyorum, iniş aşağılarda da avantajım varsa boşa alıyorum, gerekirse de vitesle inerek motor freninden faydalanıyorum.

Saygılarımla,

Taner Göde

• Kafası karışık bulanık arkadaşlar,

Alın 1.6 MPI Passatı keyfinize bakın, ben alalı 5 ay oldu 18.000 km yaptım hemde BRC lpg ile, süper memnunum, LPG li yada değil her türlü şiddetle tavsiye ederim, 10 kadar arabam olmuştur şimdiye kadar, hiç birisi fiyatını bu Passat kadar haketmemiştir kesin olarak, boşverin gitmiyor ağır diyenleri falan, gitmiyor da gidiyor da görece kavramlar neticede ama bilin ki bu araba GİDİYOR !!!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: karpi

Kafası karışık bulanık arkadaşlar,

Alın 1.6 MPI Passatı keyfinize bakın, ben alalı 5 ay oldu 18.000 km yaptım hemde BRC lpg ile, süper memnunum, LPG li yada değil her türlü şiddetle tavsiye ederim, 10 kadar arabam olmuştur şimdiye kadar, hiç birisi fiyatını bu Passat kadar haketmemiştir kesin olarak, boşverin gitmiyor ağır diyenleri falan, gitmiyor da gidiyor da görece kavramlar neticede ama bilin ki bu araba GİDİYOR !!!!!

karpi, güle güle kulanmaya devam et...
    acaba aracnın ortalama lpg tüketim değerleri nedir?
    ayrıca garanti durumun ne oldu?
    rutin bakımlarını nerede yaptırıyorsun?
    antep teki servis bana lpg araçların bakımını yapmıyoruz dedi.

• DEĞERLİ ARKADAŞLAR,

Passat aracıma Artcar..'da 750 TL karşılığında Alman Suni deri (birebir orjinal exculisive modellerinde kullanılan) kaplama yaptırmayı düşünüyorum... Benimde yaramaz bir oğlum var... Birazda kolay temizlenmesi açısından yaptırmak istiyorum... Değerli tavsiyeleriniz ve görüşleriniz neler olurdu ? .... Suni derinin en büyük avantajı, gerçek deri gibi bakım istemiyor olması dendi.... Daha önce bu firmada aracına bu tip bir deri kaplama yaptıran var mı? Tavsiye eder misiniz ? GÖRÜŞLERİNİZİ RİCA OLUNUR ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aytunca

DEĞERLİ ARKADAŞLAR,

Passat aracıma Artcar..'da 750 TL karşılığında Alman Suni deri (birebir orjinal exculisive modellerinde kullanılan) kaplama yaptırmayı düşünüyorum... Benimde yaramaz bir oğlum var... Birazda kolay temizlenmesi açısından yaptırmak istiyorum... Değerli tavsiyeleriniz ve görüşleriniz neler olurdu ? .... Suni derinin en büyük avantajı, gerçek deri gibi bakım istemiyor olması dendi.... Daha önce bu firmada aracına bu tip bir deri kaplama yaptıran var mı? Tavsiye eder misiniz ? GÖRÜŞLERİNİZİ RİCA OLUNUR ?

Kesinlikle tavsiye ederim forumdada Sedat bey yaptırmıştı galiba Artcar bu konuda kendini aşmış tamamen %100 müşteri memnuniyetiyle çalışan bir firma ve imkansızı bile başarabiliyorlar Sahibi Cem Adalı mükemmel bir insandır tanışınca anlarsınız 10 tl işede 10.000tl işede aynı titizlikle yaklaşan tam bir esnaftır, gözünüz arkada kalmasın Cem Bey'in kullandığı Alman suni derisi çok kaliteli önce gidin nasıl bir kombinasyon yapılacağına karar verin bence mesela iç tarafları delikli olabilir ama şiddetle tavsiye ederim...

• Sevgili Argus...

Tavsiyene teşekkür ediyorum.... 20 Nisan'a gün aldım.... Delikli olayını da inceleyeceğim...Yaptırıyorum...Haydi hayırlısı olsun....
  • Passat 2010 alacaktım ancak aracımı takasa verdiğimde 41000 liralık aracıma wv 13000 lira verdi üstelik de son dakka 2500 lira masraf yaptığım araç satabilirsem peşin para ile alacağım bu aracı.
    41500 liraya bitiyor eğer muamele işlemlerini kendiniz yaparsanız ki 500 liranız cebinizde kalıyor. plaka ve rutsatı kendiniz çıkarırsanız demek istedim. Bunu da aracınızın faturasındaki yazan adresin trafik tescilinde maxumum 1 saat vererek yaptırabilirsiniz.
    Benim araç mı ne yeni kasa bravo 2008 T-jet lpgli ve 2 yıl ek garantili.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karpi

Kafası karışık bulanık arkadaşlar,

hocam Allah güle eğlene binmek nasip etsin.Aracınız yağ yakıyor mu acaba alan arakadaşlardan ilk 8-10 binde yağ yakma durumundan bahsetmişlerdi .sizde durum nedir?
  • O motor yağ eksiltmez. 175 bindeki boramda hiçbir eksilme olmadı milim oynamazdı. Bir kişinin yağı eksilmiş. Onun problemi farklıdır. Olur bazen.
    ilk alışta karterden kaçırır kapaktan kaçırır, adam motoru açacağım derken bagırtır yaktırır vs vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokturk010 -- 1 Nisan 2010; 19:26:56 >
  • herkese merhabalar bende 1.6 102 mpi passat almayı düşünüyom google da arabayla ilgili arama yaparken forumu buldum ve anında üye oldum genelde performans konusu tartışılmış kimisi iyi demiş kimisi kötü demiş benim fikrimde iyi olmadığı yönünde fakat kötüde değil ne iyi ne kötü tam ortası artvini bilen bilir benim arkadaş passat 1.6 102 hp aldı sayesinde bende biraz fikir edindim rahatça sürdüm test ettim artvinin yokuşlarını yollarını bilen bilir anlatmaya luzum yok işte ben o dik zorlu yokuşlarda bu arabayı kullandım arabada iki kişi olmamıza rağmen çok zorlandı bazı arkadaşlar demişki benzinli araç yüksek devir çeviriyo o yüzden daha iyi evet haklısınız ama turbosu varsa iyi yoksa atmosferik motor tek başına hiç bi işe yaramaz araba yüksek devire çıkıyo çıkmasına ama bi okadarda yakıt tüketiyo ve motor afedersiniz öküz gibi bağırıyo ama hızlanma adına hiçbişey yok boş bağırıyo anlıcanız eğer olurda böyle bi yola düşerseniz işte ozaman bu 1.6 motora para verdiğinize pişman olabilirsiniz yokuş tırmanırken arkadan gelen dizel focus bizi öyle bi geçtiki şaşırdık kaldık biz hızlanmak için gaza iyice dayanmış hızlamaya çalışırken adam geldi sakin sakin bizi geçti tırmanana kadar çıkana kadar vites zor yükselttik focussa almış başını çoktan geçmiş geçeceği yolları focusu biraz takip ettik görüş mesafesinden çıkana kadar nasıl çıkıyo nasıl gidiyo görmeniz lazımdı kısacası peformans aramayanlar için passat iyi bir tercih araba güzel olmasına güzelde motor beni hiç sarmadı açıkçası benim verebileceim para 44-45 civarı bakıyom araştırdım biraz bu paraya full hem benzinli turbo hemde turbo dizel arabalarda var o focusun nasıl tırmandığınıda görünce içim gitti sonuça bende insanım ömrümde bi defada olsa performanslı arabaya binmek benimde hakkım o yüzden iyi düşünüyom acele etmiyom bakalım hakkımızda hayırlısı ama öyle geliyoki 1.5 dci veya 1.4 tce turbo megane alacagim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Performance. -- 2 Nisan 2010; 15:44:25 >

• ewt çok iyi karar vermek gerek ende siparişmi bekletebilirim
  • Bu gün 42 000 e passat almayan yarın dizini döver.
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomobiltutkusu

herkese merhabalar bende 1.6 102 mpi passat almayı düşünüyom google da arabayla ilgili arama yaparken forumu buldum ve anında üye oldum genelde performans konusu tartışılmış kimisi iyi demiş kimisi kötü demiş benim fikrimde iyi olmadığı yönünde fakat kötüde değil ne iyi ne kötü tam ortası artvini bilen bilir benim arkadaş passat 1.6 102 hp aldı sayesinde bende biraz fikir edindim rahatça sürdüm test ettim artvinin yokuşlarını yollarını bilen bilir anlatmaya luzum yok işte ben o dik zorlu yokuşlarda bu arabayı kullandım arabada iki kişi olmamıza rağmen çok zorlandı bazı arkadaşlar demişki benzinli araç yüksek devir çeviriyo o yüzden daha iyi evet haklısınız ama turbosu varsa iyi yoksa atmosferik motor tek başına hiç bi işe yaramaz araba yüksek devire çıkıyo çıkmasına ama bi okadarda yakıt tüketiyo ve motor afedersiniz öküz gibi bağırıyo ama hızlanma adına hiçbişey yok boş bağırıyo anlıcanız eğer olurda böyle bi yola düşerseniz işte ozaman bu 1.6 motora para verdiğinize pişman olabilirsiniz yokuş tırmanırken arkadan gelen dizel focus bizi öyle bi geçtiki şaşırdık kaldık biz hızlanmak için gaza iyice dayanmış hızlamaya çalışırken adam geldi sakin sakin bizi geçti tırmanana kadar çıkana kadar vites zor yükselttik focussa almış başını çoktan geçmiş geçeceği yolları focusu biraz takip ettik görüş mesafesinden çıkana kadar nasıl çıkıyo nasıl gidiyo görmeniz lazımdı kısacası peformans aramayanlar için passat iyi bir tercih araba güzel olmasına güzelde motor beni hiç sarmadı açıkçası benim verebileceim para 44-45 civarı bakıyom araştırdım biraz bu paraya full hem benzinli turbo hemde turbo dizel arabalarda var o focusun nasıl tırmandığınıda görünce içim gitti sonuça bende insanım ömrümde bi defada olsa performanslı arabaya binmek benimde hakkım o yüzden iyi düşünüyom acele etmiyom bakalım hakkımızda hayırlısı ama öyle geliyoki 1.5 dci veya 1.4 tce turbo megane alacagim

passat alıyorum diye girdiniz, megana binip gittiniz!!!
    kimi araçlar kimilerinden elbette farklı olacak. sizi passat tan soğutacak kadar büyük fark görmüş olmalısınız. bizim muğla nında yokuşları az değildir hani.. neyse kullananlar yorumlasında bizde fikir sahibi olalım...

• kardeş kimseye yalan borcum yok ister inanın ister inanmayın zorlayacak değilim ben öyle gidipte körü körüne bi abaya bağlanan bir insan değilim dikkat ettiyseniz arabaya çamurda atmadım ben en yakın arkadaşımın arabasını kullandım fikrimde bu yönde megana binip bi yere gittiğimde yok henüz karar aşamasındayım ama büyük bi ihtimalle megane alacagım dedim megan ile passat tabiki aynı sınıf arabalar değil ama ben meganı sürerken ayrı bi keyif aldım oldukça rahat bi araba klima açıkken bile bastınmı gidiyo araba konforda mükemmel üç kuruş param var sonradan üzülmek istemiyom para kolay kazanılmıyo sene olmuş 2010 atmosferikler artık yavaş yavaş siliniyo piyasadan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Performance. -- 2 Nisan 2010; 21:33:58 >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osoban48 -- 2 Nisan 2010; 22:24:40 >
  • megan ve focus ıkısınıde kullandım megan ıkı sene kaldı focus 2,5 sene megan ıkı yılı bıtırdı basladı arıza vermeye her hafta bı sey cıkıyodu nerdeyse goruntu var ses yok cınsınden aynı ıcı bos bılezık gıbı focus serı super bır arabaydı benım ıcın ama kesınlıkle bır pasatın yerını tutamaz guvenlık ve rahatlık olarak tabıkı aynı sınıf degıller bı defa hızı seven focusu alabılır memnunda kalır fakat arabaya bındım demek ıstıyosanız tabııkı pasat derım sızı tatmın edecek sartlara bakın ona gore arabanıza karar verın sonra pısman olmayın
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.