< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
PASSAT ORJİNAL LASTİK EBATI NEDİR??? (2. sayfa)
-
-
205/55/16 oluyor bende kullandım ama orjinal ebat 16 jant ise 215/55/16 dır, sakın bu ölçüden şaşmayın standart dışı olduğundan biraz pahalıdır, 205/55/16 ebatlı lastik 215/55/16 ebatlı lastikten 2cm daha küçüktür (yanyana koyup karşılaştırdım) haliyle 205 te araç 2cm kadar alçalır orası burası sürtmeye başlar lastik küçüldüğünden çirkin görüntü olur, birde piskolojikmi bilmiyorum 215 ebatı takınca aracın kasislerde salınımı , direksiyon tepkisi ve yol tutuşunda ciddi iyileşme var, bundan sonra 205 lastik kesinlikle takmam artık, sizde takmayın gerekirse uygun fiyata ikinci el 215 ebat alın ama 205 takmayın, benden size tavsiye,quote:
Orijinalden alıntı: efekandemir
205X55X16 TAKILSA ARACA BİR ZARARI VE GÜVENLİK AÇISINDAN BİR SIKINTI DOĞURURMU ACABA? -
Konuyu tekrar gündeme almış olacağım. Highline passatlar 235/45/17 orjinal lastiklere sahip. Ancak bu lastikler hem pahalı hem de kış için taban genişliğini bir nebze küçültmenin faydalı olacağını düşünüyorum.
Lastik değişim tablosuna göre orijinal lastik ölçüsüne oranla %3 tolerans sınırı içerisinde alınabilecek lastikler - çap yüzdelik değişim - çap mm değişimleri şu şekilde:
Ebat__________%______mm
225/45/17____ -1,41____ -9,0
215/50/17____ +0,54___ +3,5
205/50/17_____ -1,02___ -6,5
Michelin sayfasında highline b7 Passat için alternatif olarak sadece 215/50/17 verilmekte.
Piyasada 224/45/17 daha fazla bulunuyor ve fiyat olarak daha uygun.
Lastik işini iyi bilen arkadaşlarıma sorum şu olacak: kış kullanımı için, 235/45/17 lastiklere alternatif olarak hangi ebat alınmalıdır? Premium marka alınmayacak, amacım güvenlik açığı oluşturmayacak en uygun fiyatlı lastiği almak.
Cevaplayan arkadaşlar şimdiden teşekkür ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkaninkilici -- 4 Ekim 2021; 8:3:6 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Önerilen en küçük taban 215 ise onun altına inmeyin. Kriter olarak aynı kasa baz versiyonun kullandığı ebatlara bakabilirsiniz.
Kışın yüzey basıncını azaltmak aracın hareketini kolaylaştırır fakat gereğinden fazla dar yanak frenleme ve virajda yeterli tutunmayı sağlayamaz. Küçültmekten kasıt 235 yerine 215e inmesi.
Kendi aracımda 195/65/15 lastiklere takılı, kışlık lastikleri 185/65/15 olarak aldım.
-
Cevabınız için teşekkürler. Ben de aslında sizin gibi düşünüyorum. 235 ten 215 e inmektense 225 e inmeyi daha doğru buluyorum. Ancak çap farkı 215 te 225 e oranla daha az çıkıyor. Yanak kesit oranları 45 e 50 olduğu için.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çap farkı %2.5 değişirse sorun olmaz, yanak ile oynanarak dogru boyut yakalanır her türlü.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Takılan lastik ve janta göre göstergenizi kodlamayı unutmayın.
-
Güzel bilgi. Teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X