İş Aktif Bank'a altın tepside verilmedi, bu konu ile ilgili tüm bankalar davet edildi ve bir ihale açıldı. Sözünü ettiğiniz bankalar projeyi karlı bulmadıkları için teşekkür mektubu gönderdiler. Bu projeye 10 yıl boyunca bankanın yapması gereken yatırım 400 milyon tl, zaten müşterisi çok olan bir bankanın buradan sağlayacağı fayda bundan çok uzakta. Aktif bank da yılda 40 milyon gideri karşılayıp üzerine para kazanırım umuduyla değil, yeni müşteri kazanır pazarda bir yer sahibi olurum diye bu işe girişti. Kartlardan alınan ücretlerin önemli kısmı kulüplere veriliyor. 25 tl lik kart ücretinin 17 tl si kulüpte, bu proje sponsoru kalmamış Türk sporunda kulüpler için tutunulacak bir daldır çünkü banka her sene gelir garantisi verdi.
Sistemde karşılaşılan sorunlar doğaldır, kartların fiziksel olarak bir kere alınması gerekiyor, ondan sonra bilet kuyruğu vs. Gibi alışılmış eski problemler hiç olmayacak.
Bu sistem sadece Italya'da değil, Arjantin, Hollanda ve bu seneden itibaren Brezilya'da da devreye alınıyor. Italya'da seyirci sayısının azaldığı bu sistem muhaliflerinin uydurduğu bir yalandır. 2008 yılından bu yana seyirci sayıları aynıdır Seria A ve bir alt liginde.
Sistemin ana muhaliflerinin her satılan biletten yüzde 10 komisyon alan Amerikan şirketi Biletix, tehdit ve şantajla kulüplerden bedava bilet/kombine alıp bunu karaborsada satan gruplar olduğunu unutmayalım. Neması kesilen bağırıyor bunları da "fişleniyoruz", "rant sağlanıyor" gibi asılsız ithamlarla yağıyorlar maalesef.
@Al-Yeleli Arslan@Kabuska@patriot34@Thad Castle
Kardeşim 100.000 passolig satsa bir kulüp 1.7 milyon tl para kazanacak, bu para kulüpleri kurtarmaz zaten seyirci düşüklüğü zarar ettirdi kulüpleri 7 tl için. İtalya liginde artık sadece deplasman seyircine uygulanıyor bu sistem peki para alınıyor mu İtalya da, futbolun beşi İngiltere de neden uygulanmıyor ? Ben özel bir şirkete para ödemek istemiyorum
Ben senin dediğinin tam tersi diye biliyorum oysa ki:
Örneğin bu sezon oynanan Akhisar Belediyespor-Fenerbahçe maçını 3 bin 262 kişi izledi. Kulübün kasasına giren para 78 bin 555 TL. Geçen yıl ise yine iki takımın oynadığı maçı 6 bin 509 kişi izlerken, maçın geliri 14 bin 770 TL olmuştu. Aynı şekilde bu sezon oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasında da maça gelen taraftar sayısı 12 bin 236 ve elde edilen gelir 585 bin 660 TL olurken, aynı maçın geçen yılki izleyici sayısı 21 bin 264 iken, geliri 344 bin 387 TL olarak gerçekleşmişti.
Bilet fiyatları aynı mıydı ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme