Arkadaşın dediği gibi demir tozu temizleme spreyleri falan güzel iş görüyor ama ben bu zamana kadar kullanmadım. Kil uygularken, astonish'in hızlı cilasını kullanmıştım. Kıvamı çok güzel, kurusa da leke kalmıyor, hem kaygan yapıda hem de aynı zamanda cilalı. Kil yüzünden aracın çizildiğini gözlemlemedim şimdiye kadar.
Kil öncesinde normal yıkama prosedürünü kullanırdım, basınçlı su ile yapışmamış tozları önce temizliyorum, sonra köpüklü su hazırlıyorum, püsküllü süngerle bastırmadan üstünden geçip (kovanın dibine batırmadan) sonra basınçlı suyla tekrar duruluyorum. Ardından bir temiz kova daha şampuanlı su hazırlayıp, bu sefer de mikrofiber bez ile ovalayarak yıkıyorum.
Aracı kuruluyorum ve tozsuz ortamda kil yapmaya başlıyorum. Kil yaptıktan sonra da boya koruma ürünlerinden kullanıyordum.
Şu anda hepsi bitti, arabayı uzun süre yıkamıyorum bile. Bora vardı bende, tavanda güneş yanığından ziyade renk hala aynı olsa da vernik atması oldu ve moralim o kadar bozuk ki, arabayı yıkamak uğraşmak gelmiyor içimden. Yazın boyatacaktım tavanı. Arkadaşlar araban tertemiz, kmsi düşük, ilerde satarken laf anlatamazsın millete dediler vaz geçirdiler. :)) Bir paket kil hala duruyor öyle, boya koruyucular da bitince yenilemedim ileride arabayı değiştirirsem tekrar girişirim bu işlere.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme