Şimdi Ara

Patlamayan LPG tankları ve tüpler. Video linki eklendi. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Anlattığınız sistem sadece sıvı lpgnin yanmaması adına yapılmış birşey sanırım.Lpg uçucu bir sıvı oldugundan tankın içinde büyük oranda sıkışmış gazda bulunmaktadır.Tank yine delinme anında oluşacak yüksek sıcaklık ve kıvılcımda patlama oluşacaktır diye düşünüyorum.Bu patlamada bütün aracı yakar... Acaba yanlış mı anladım olayı...
  • LPG den dolayı araç yangınları tank patlamasından değil LPG sızıntıdan kaynaklanıyor. O tankları patlatmak kolay değil. Zaten LPG tankını patlatacak kadar şiddete maruz kalan araçtan canlı çıkmaz.
  • Bence de LPG tankını delmek veya hasar vermek o kadar kolay değil. LPG tankları için yapılmış birçok çarpışma deneyi var. Bu deneylerde tanklar eğilip yamulduğu halde hiçbirşey olmuyor.
    LPG tanklarında alevler arasında kalınca yüksek basıncı düşürücü, ani basınç kayıplarında sistemi kapatan valf var. Kuralına uygun yapılan tankların patlayacağına ihtimal vermiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutsal

Anlattığınız sistem sadece sıvı lpgnin yanmaması adına yapılmış birşey sanırım.Lpg uçucu bir sıvı oldugundan tankın içinde büyük oranda sıkışmış gazda bulunmaktadır.Tank yine delinme anında oluşacak yüksek sıcaklık ve kıvılcımda patlama oluşacaktır diye düşünüyorum.Bu patlamada bütün aracı yakar... Acaba yanlış mı anladım olayı...

Video linki ilk mesaja eklendi. İlgili bölümü kesip ekleyebilen olursa müteşekkir olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ocean34 -- 29 Mart 2013; 16:51:11 >
  • Bu tasarımdan anladığım patlamayan tank değil de, patlarsa zararı daha küçük bir çevre ile sınırlı kalan tank üretilmesi amaçlanmış.

Elektrikli araçlar kolaylıkla üretilebilecek ve kullanılabilecekken sistemin hala petrol ürünlerine ve petrolün arkasındakilere çalışıyor olması, bizim de ister istemez bunlara alet olmamız can sıkıyor.

Bugün 100 yıl önceki teknolojiyle bile rahat rahat üretilebilecek elektrikli araç şehirde yaşayanların çoğunun işini görecektir.

Birileri hem petrolden hem de ileride bu elektrikli araçlardan para kazanmak için işi çok kompleks göstermeye çalışıyorlar..

1960 yılında üretilen bu araç 97 km/h hıza ulaşabiliyor ve tek şarjla 97 km yol alabiliyor. Daha ne yani. Ankaradaki araçların tahminimce 4 te 1'i şehir dışı bilmeyen b sınıfı küçük araçlar. Günlük yaptıkları 20-30 km en fazla 50km yol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktuz -- 29 Mart 2013; 16:53:00 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.