Şimdi Ara

paü siyaset bilimi ve kamu okuyorum soruları alabilirm (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • kendini bu şekılde avutmaya devam et :))
  • police9696 P kullanıcısına yanıt
    yada sen egonu tatmin etmeye devam et
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fırataltunkaynak

yada sen egonu tatmin etmeye devam et

ben ygs ye hazırlanıyorum.ego tatmın etmeme gerek yok.sen birinci öğretim oldugunu varsayarak 311 puanlık vasat bi okulu kazanmışsın. ben senden daha iyi bir yeri kazanacağımı iddaa ediyorum.

yerleştirme sonucları açıklansın ss koyup atarım bu konuya !
  • quote:

Orijinalden alıntı: AKINBAG

quote:

Orijinalden alıntı: police9696

sen paü ile diğer üniversitelerin eğitim kalitesini bir tutuyorsan,aynı eğitimi alacağını zannedip bi boğaziçiliden kppsde daha yuksek alacağını zannediyorsan çok hayalperestsin..

boğaziçilide kpss ye girecek.bilkentlide . onların arasından sıyrılman kolay olmayacak..

endustriden tip kazanan yok mu kotu bir anadolu lisesinden hukuk tip kazanan yok mu burda milletin moralini bozmaya calisma .

Dostum sen bu cevabinla her seyi yanitliyorsun zaten kazanan var dogrudur ama kac tane var sorarim sana 20? 30? Hayir yuzde 90 ihtimalle 0 bazen en fazla 2 yada 3
    Bu arada Mülkiye kpssde bircok bolumde 1. ve diger bircok kurum sinavinda da basta.Isteyene pm den de atarim
    Bu sunada benziyor mesela Ankara Hukuktan cikan hakim savci sayisina birde diger hukuktakilere bakin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

hocam iş hayatında ayrıcalık istiyorsan kendini geliştir git dil ögren seminerlerden sertifika al olmadı otur kpss ye çalış kendi farkını ortaya koy üstteki arkadaşın dedigi gibi meslek lisesinden tıp kazanıp düz liseden tıp,muhendisliklere gidenler nasıl başarabiliyor ?

Benim bahsettiğim ile senin bahsettiğin çok farklı ve alakasız konular. Ben üniversitenin meslekte önemli bir yeri olduğunu söylüyorum, sen ise düz liseden tıp kazanıldığını anlatıyorsun. Üniversite bu işin son raddesi ki eğer benim gibi yeniden hazırlanma totosu yoksa birçok insan dizini kırıp istemeye istemeye de olsa aile baskısı ile bölümü bitiriyor. Lisede ise her dönem çalışma şansı var, bir noktadan sonra yılmayan insanlar zaten başarılı oluyor. Son sene kendini yırtan kuzenim şu an tıp okuyor mesela.

Ben son sınıfım. Emin ol yukarıda saydıkların ne iş hayatında 2000 lira üzeri şirkette işe yarar ne de sana bir şey katar. Aaa bak bunun sertifikası var diye işe alınanların alabileceği maaşı biliyoruz. Onlar için önemli olan sertifikadır. Senin ne okuduğun değil.. Bir de ne okuduğuna, ne öğrendiğine bakanlar var. İşte buralar iyi üniversitelerde okuyan insanları işe almayı tercih ediyor. Günümüzde maalesef durum bu. Anadolu'da herhangi bir şehirde örneğin Denizli'de işletme okuyan insana kendini geliştirirsin dil öğrenirsin diye gazı veriyorlar.Çocuk üniversiteden çıkıyor, Boğaziçili ne bileyim benzer iyi üniversitedeki elemanlar donanım anlamda da zeka anlamında da her konuda bu adamdan üstün. Bu adamın evinde 1000 sertifikası, boynunda 10000 madalyası olsa n'olur? Eğitimi üniversitede alırsın, üniversiten ne kadar iyi olursa o kadar iyi yere gelirsin. İş başvurusu yapıyodum geçen dönem, açıklandığında giren insanlar hep dokuz eylülde okuyan insanlardı.
    2-3 sene sonra meslek ve gelecek kaygın ortaya çıkarsa neden biraz daha iyi üniversiteye gitmek için çabalamadım? feryatlarını kendi iç muhakemene yanıtlarsın.

• okul kötü olunca sonra ne kadar debelensen de özel sektörde bir yere gelemiyorsun. Tek çıkış yolu kpss.
  • hocam bende onu diyorum hedefi kpss den bir yere gelmek olan insanın okuldaki donanımı da bir yere kadar verdigim örnekleri anlamamışsın sen nasılki üniversite sınavında okulun ne kadar kötü olsada azim edersen birşeyleri başarabiliyorsan kpss de başarabilirsin
  • tamamda hocam çalıştıktan sonra neden olmasın ? altyapı tabi ki önemli fakat azim eden insan neden başaramasın azim etmeyen zaten haketmedi için başaramaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdemtas

quote:

hocam iş hayatında ayrıcalık istiyorsan kendini geliştir git dil ögren seminerlerden sertifika al olmadı otur kpss ye çalış kendi farkını ortaya koy üstteki arkadaşın dedigi gibi meslek lisesinden tıp kazanıp düz liseden tıp,muhendisliklere gidenler nasıl başarabiliyor ?

Benim bahsettiğim ile senin bahsettiğin çok farklı ve alakasız konular. Ben üniversitenin meslekte önemli bir yeri olduğunu söylüyorum, sen ise düz liseden tıp kazanıldığını anlatıyorsun. Üniversite bu işin son raddesi ki eğer benim gibi yeniden hazırlanma totosu yoksa birçok insan dizini kırıp istemeye istemeye de olsa aile baskısı ile bölümü bitiriyor. Lisede ise her dönem çalışma şansı var, bir noktadan sonra yılmayan insanlar zaten başarılı oluyor. Son sene kendini yırtan kuzenim şu an tıp okuyor mesela.

Ben son sınıfım. Emin ol yukarıda saydıkların ne iş hayatında 2000 lira üzeri şirkette işe yarar ne de sana bir şey katar. Aaa bak bunun sertifikası var diye işe alınanların alabileceği maaşı biliyoruz. Onlar için önemli olan sertifikadır. Senin ne okuduğun değil.. Bir de ne okuduğuna, ne öğrendiğine bakanlar var. İşte buralar iyi üniversitelerde okuyan insanları işe almayı tercih ediyor. Günümüzde maalesef durum bu. Anadolu'da herhangi bir şehirde örneğin Denizli'de işletme okuyan insana kendini geliştirirsin dil öğrenirsin diye gazı veriyorlar.Çocuk üniversiteden çıkıyor, Boğaziçili ne bileyim benzer iyi üniversitedeki elemanlar donanım anlamda da zeka anlamında da her konuda bu adamdan üstün. Bu adamın evinde 1000 sertifikası, boynunda 10000 madalyası olsa n'olur? Eğitimi üniversitede alırsın, üniversiten ne kadar iyi olursa o kadar iyi yere gelirsin. İş başvurusu yapıyodum geçen dönem, açıklandığında giren insanlar hep dokuz eylülde okuyan insanlardı.
    2-3 sene sonra meslek ve gelecek kaygın ortaya çıkarsa neden biraz daha iyi üniversiteye gitmek için çabalamadım? feryatlarını kendi iç muhakemene yanıtlarsın.

buda sana kapak olsun konu sahibi :))

• Hacı ne yalan söyleyeyim iyi üniversiteler iyi referans kaliteli eğitim demektir ve giren kişiler elbette bu durumdan farkını ortaya koyarlar.

Şimdi diyenler olabilir patronlarınız lise mezunu vs. olacak diye ama o günkü şartlar ile şimdiki.şartlar çok farklı, o zaman üniversite sayısı az iken şimdi nerdeyse her şehirde 2 üniversite var.Yani çapı büyük olmayan bir şehirde bile senede 200 mühendis,200 işletme vs mezunu oluyor.Ki bunların hepsinide kalkınıdrabilicek güçlere sahip değiller.

İstanbulda 50ye yakın üniversite var ve her bölüm en azından 10-15 tane üniversitede bulunmaya başladı.İşletme gibi bölümler ise 30dan fazla üniversitede var.

Kimse senden okul bitirmeni beklemiyor iyi okul bitirmeni bekliyor.İşte okulların önemide burada devreye giriyor.

İyi para kazanmak isteyen büyükşehirde okur .Küçük şehirde okuyan birisinin bu devirde büyükşehirlerde çalışması çok zor olacaktır bence.Büyükşehirler kendi ihtiyacını fazlasıyla karşılıyor zaten.Ki küçük şehirlerinde çapı belli herkesi istihdam edemeyecek ve sektör dışı olayı olacak.

İyi okul şart.Kendini geliştirme olayınında pre palavra olduğunu düşünüyorum.Yani ancak bir noktadan sonra devreye girer.O noktaya gelene kadarda dış etkenler önemlidir.

Kötü okulda okuyupta ne bileyim bi odtülüye fark koymak absürt geliyor.Zaten odtülü okulda okurkende boş durmaz iyi referanslarla iyi stajlar yapar, projeler yapar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Opsss mademoiselle -- 3 Ekim 2014; 17:44:37 >

• Opsss mademoiselle O kullanıcısına yanıt
    tamamda hocam bende onu anlatıyorum asıl mesele eğer egitimse bazı adı yeterince duyulmamış üniversiterlede çok kalıteli egitim verebiliyor örnek dokuz eylül veya pamukkale kendi üniversitem oldugu için degil hocaları tanıdım için söylüyorum sadece 4 tane hocamız odtü mezunu orada egitim almış hocalarımın bana verecegi egitim ile benim odtüde egitim alan bir ögreciden pek farkım kalıyormu kpss de ?
  • quote:

tamamda hocam bende onu anlatıyorum asıl mesele eğer egitimse bazı adı yeterince duyulmamış üniversiterlede çok kalıteli egitim verebiliyor örnek dokuz eylül veya pamukkale kendi üniversitem oldugu için degil hocaları tanıdım için söylüyorum sadece 4 tane hocamız odtü mezunu orada egitim almış hocalarımın bana verecegi egitim ile benim odtüde egitim alan bir ögreciden pek farkım kalıyormu kpss de ?

Hocam kpss olarak bakmadım özel sektör olarak baktım.Açıkçası 4-5 yıl üniversite okuyup kpss çalışacağım yerde onun yerine 2 yıllık sağlık bölümlerini okuyup öyle kpss hazırlanırım daha iyi.Okuma süresi ve işe başlama süresi açısından.

İtü odtü boğaziçi gibi yerlerde ki.iyi öğrencilerin kpssye hazırlanacağını zannetmiyorum.Ya türkiyede kalburüstü aselsan gibi şirketleree çalışırlar ya da yurtdışına giderler.

Dokuz Eylülde okuyorum ve üst sınıflardan da birkaç kişiyle konuşuyorum yani eğitim birçok yönde kötü.Tabii ben sosyal bölümleri için.söylüyorum bunu.Sosyal bölümlerde istanbul ve ankaradan şaşmamalı insan.

Kpss için.söylüyorsan katılıyorum tabi ama özel sektör için çok yönlü olmak gerekir referans vs..

Kpss atamalarında boğaziçi odtü galatasaray koç gibi yerlerden sosyal bölüm mezunu çok yok çünkü özel sektörde iyi şartlarda çalışıyor birçoğu.Kpss daha çok orta ve alt sınıf üniversiteleri için hedef oluyor bu durumda

• Ne kadar tırı vırı bolume katırlmasamda kocta okuyorum hocalarım harvaddan yaleden amerıkadan avrupadan cıkma ama harvarddan farkı var mı tabıkı var hocandan dolayı sende o sevıyede olamıyorsun malesef
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.