Şimdi Ara

paylaşım açık olduğu halde erişim engellendi!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
6.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar uzun uğraşlar sonucu vista xp arası kurabildim sağlıklı birşekilde.vistada xp leri çok rahat yönetebiliyorum ama xp den ağ bağlantılarıma basıp vistalıyı açıyorum.paylaşıma açtığım kalsörler ve public geliyor.publice girip dosya alış verişi yapabilmeme rağmen diğer paylaşıma açık olan klasörler erişim engellendi hatası veriyor.
    hiç bitmiycek bu problemler!!!

• güvenlik duvarını komple kapatıp öyle dener misin. emin değilim çözüm olabilir bi kaç kez işe yaramıştı bende
  • malesef bir işe yaramadı...:(
  • up
  • Öncelikle ben Vista'da çok dosya paylaşımı yaptım XP ile.

Sanırım ilk olarak güvenlik poliçesini NTLM gönder uyarsa NTLM v2 gönder falan yapmış olmaslını..Bunu yaptığını varsyayıyorum zaten yapmazsan bağlanmıyo.

Şimdi geleim senin sorununa:

-Öncelikle Ağ ve PAylaşım Merkezi'nden parolalı yani şifre korumalı paylaşımı kapat.
    -Paylaştığın klasöre tıkla ve kullanıclar arasında Everyone'ın olduğundan emin ol

-Eğer dosyalarda değşiklik te yapmak istiyorsan Everyone'a yazma hakkını da vermelisin...

Hala olmadıysa klasörü paylaşabilen kullancılara kullandığın XP'nin kullancı adını gir.

Eğer hala olmadıysa klasörün güvenlik seçeneklerini KURCALA
  • quote:

Sanırım ilk olarak güvenlik poliçesini NTLM gönder uyarsa NTLM v2 gönder falan yapmış olmaslını..Bunu yaptığını varsyayıyorum zaten yapmazsan bağlanmıyo.

burda nedemeye çalıştığını anlayamadım.ama bilgisayarlar birbirini görüyor ve vista ile hiç bir problemim yok.ama xp de vistadaki public hariç diğer klasörlerle sorunum..

quote:

Hala olmadıysa klasörü paylaşabilen kullancılara kullandığın XP'nin kullancı adını gir.

bunu yapmadım ama zaten everyone a adahil değilmi oda???
    güvenlik ayarlarına flnda baktım ama bir fayda etmedi...

• up
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ümit yok heralde:(
  • arkadaşlar cidden sıkıntıdayım bu sorunla alakalı başka bişeyde bulamadım nolur yardım artık
  • Evde olsam bilgisayarına CrossLoop ile uzaktan erişerek yazrdımcı olmak isterdim çünkü bugüne kadar hep çözdüm Vista XP ağ sorunlarını.

Hatta *MVP'ye bile öğrettim

Microsoft Most Valuable professional (Türkiyede 30 kişi var)
  • teşekkürler belki bir ara yaparız ama şuan bilgisayarım bozuldu harddiski hata veriyor bilgilerinin yedeğini al diye yakarıyor inşallah servisten döndüten sonra rahatsız ederim seni
  • @cool_recep
    bilgisayarım düzeldi sonunda mümkünse yardımcı olabilirmisin?
  • -Paylaştığın klasöre tıkla ve kullanıclar arasında Everyone'ın olduğundan emin ol

-Eğer dosyalarda değşiklik te yapmak istiyorsan Everyone'a yazma hakkını da vermelisin... bu şekilde yapıldı xp windows7 yi görüyor. everyone
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.