Şimdi Ara

Paylaşım klasörlerine cep telefonundan bağlanmak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarınızdaki resim, video, müzik gibi dosyalara cep telefonunuz üzerinden erişin.
    Telefonunuzda wi-fi kullanarak internete bağlanıyorsanız, bağlandığınız ağdaki dosya paylaşımlarından da yararlanabilirsiniz demektir. Bilgisayarınız kabloyla veya kablosuz internete bağlıysa, telefonunuz da aynı ağda wi-fi ye bağlandıysa aynı ağdasınız demektir.

Basitçe açıklamak gerekirse bilgisayarımızdan bir klasörü paylaşıma açarak cep telefonumuz ile bu klasöre girip resim, video gibi dosyalara hızlı bir bağlantı kurmayı gösteriyoruz.

Öncelikle bilgisayarımızın ip adresini sabitlememiz ayarlarımızın kalıcı olması bakımından iyi olacaktır. Yapmanız gereken bütün ayarları resimlerle gösterelim.

İP Adresimizi Sabitliyoruz.
    Resimdeki adımları izleyerek bilgisayarınızın ip adresini öğrenin. 5 numaralı karede işimize yarayacak olan numaralar ipv4 adresi(benimki 192.168.20.101) ve ipv4 varsayılan ağ geçidi(192.168.20.50). bunları bir kenara not edip devam edelim.

Şimdi adımları izleyerek bilgisayarımıza el ile ip adresi veriyoruz. Az önce öğrenmiş olduğumuz ip adresimizin ilk üç bloğu değişmeyecek (192.168.20) son blok ise 1 den 255 e kadar ağda kullanılmayan herhangi bir rakam olabilir. ben 55 yaptım.

İp adresimizi sabitlemiş olduk. Bu işlem bağlantınızı herhangi bir şekilde etkilemez. Sadece bilgisayarınızın her açılıp kapandığında yerel ağda aynı ip adresiyle tanınmasını sağlayacak.

Gelişmiş paylaşım ayarları.
    Ağ ve paylaşım merkezini açarak gelişmiş paylaşım ayarlarını bulun. Burda sadece dosya ve yazıcı paylaşımı kapalıysa açıyoruz ve bilgisayarımızda şifre yoksa parola korumalı paylaşımı kapatıyoruz. Bilgisayarımızda şifre varsa parola korumalı paylaşımı açarak kullanıcı adınız ve windows'u açarken girdiğiniz şifreyi kullanarak paylaşım klasörünüze erişebilirsiniz. Ben şifre olmadığını farzediyorum.

Klasörümüzü paylaşıma açalım.
    Paylaşmak istediğiniz klasöre sağ tıklayarak özellikler deyin. Paylaşım sekmesinde önce 'paylaşım' butonuna tıklayarak 'Everyone' seçimini ekleyin (kare:3). Daha sonra gelişmiş paylaşıma tıklayarak 'bu klasörü paylaş' kutucuğunu işaretleyelim ve paylaşım adımızı belirleyelim. Kısa bir paylaşım adı kullanmanız daha avantajlıdır. Ben sadece 's' yaptım. 'İzinler' butonuna tıklayalım (kare:4). Son olarak tam denetim kutucuğunu işaretleyip tamam diyoruz ve pencereleri kapatıyoruz. Klasörümüz artık yerel ağda paylaşımda.

Cep telefonumuzu ayarlayalım.
    Cep telefonumuzdan paylaşım klasörüne erişmek işin Es Dosya Yöneticisi Programını marketinizden indirip yükleyin. Ücretsiz ve çok kullanışlı bir programdır.

Programı yükledikten sonra pencereleri sağa-sola kaydırıp 'ağ' sayfasını bulun. Yeni/Lan diyoruz ve açılacak olan pencerede sadece 'sunucu' yazan kısma ip adresimiz/paylaşılan klasörün adı (paylaşım ayarlarında belirlediğiniz isim. Benimki 's')

Ve klasörümüz açıldı. Bu yöntemi kullanarak bilgisayarınızda yüzlerce filmi paylaşıma açabilir ve telefon veya tabletinizden izleyebilirsiniz.

Kaynak:www.stabilsistem.net

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.