Arkadaşlar merhaba; merak ettiğim bir kaç şey var:
Satın alacağım ürünün üzerinde paylaşımlı GMA 950 ekran kartı olsa...
Neler yapabilirim? Sorunsuz bi şekilde photoshop'da grafik çalışabilir miyim? Hangi oyunları oynarım? Bu kartın aldığı puanların değerlendirmesini yapabilirmisiniz? (Bu arada sistemi şu şekilde düşünelim; core duo 2GHz, 2 gb ram (bu durumda ekran kartı 256 MB'a çıkıyor yanılmıyorsam), win. vista home basic)
Tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
cok fazla oyun oynayamassın yenı cıkna oyunarlın cogu calısmıyo ben pes 2008 denedım pes 6 yı calıstırdıım kdr ıyı calıstırmadı sonra nfs carbon calısmadı grafık cızım programlarından bı photoshopu denedım ama olesıne yane ılk defa kullandım bı sorun olmadı ama bu kdr ıı ozellıkte bı laptop almısken paylasımz ekran kartlı alsan daha ıı olur daha uzun omurlu olur
quote:
Orjinalden alıntı: Exlibrit
Arkadaşlar merhaba; merak ettiğim bir kaç şey var:
Satın alacağım ürünün üzerinde paylaşımlı GMA 950 ekran kartı olsa...
Neler yapabilirim? Sorunsuz bi şekilde photoshop'da grafik çalışabilir miyim? Hangi oyunları oynarım? Bu kartın aldığı puanların değerlendirmesini yapabilirmisiniz? (Bu arada sistemi şu şekilde düşünelim; core duo 2GHz, 2 gb ram (bu durumda ekran kartı 256 MB'a çıkıyor yanılmıyorsam), win. vista home basic)
Tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
age of empires III - Asian ... oyununu calistirdim oynuyorum.. pek oyun oynamam aslinda.
Düşük seçeneklerle de olsa oynarsın böyle pes falan.Ama bazı oyunlar var ki hiç çalıştırmıyor..
intel gma nın amacı sadece bilgisayarın açılmasını sağlamak ve basit işlemleri gerçekleştirebilmektir.aldığı puanlar için notebookchecke bakabilirsin hatırladığım kadarıyla sondan 2.ydi.....photoshop konusunda çalıştırır ama kasacağını umuyorum oyun konusunda paylaşımlı olduğu için başarısız zaten ama fifa serisi gibi oyunları oynatır...
Aslında pek oyun düşünmüyorum... Basit şeyleri oynatsın yeter. Fakat photoshop illaki lazım. En azından 1024'e X boyutunda web grafikleri yapmam gerekiyor. Bunun için çok mu yetersiz kalır diyorsunuz?
Peki bu vga ile HD filmler nasıl? Takılmadan oynatabiliyormu?
ekran kartından ziyade işlemci hızının ve ram miktarınında iyi olması lazım. üçünden birisi düşük ise muhtemelen takılma söz konusudur.
quote:
Orjinalden alıntı: ExECaLiBuR
quote:
Orjinalden alıntı: @uiKSilveR
ekran kartından ziyade işlemci hızının ve ram miktarınında iyi olması lazım. üçünden birisi düşük ise muhtemelen takılma söz konusudur.
Peki bu Photoshop için de geçerli mi? Böyle bi sistem bana photoshop'da sorun çıkarır mı? Gpu' ya photoshop kullanımında iş düşüyor mu? Yoksa CPU ve RAM'e mi iş düşüyor?
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: ExECaLiBuR
quote:
Orjinalden alıntı: @uiKSilveR
Peki bu Photoshop için de geçerli mi? Böyle bi sistem bana photoshop'da sorun çıkarır mı? Gpu' ya photoshop kullanımında iş düşüyor mu? Yoksa CPU ve RAM'e mi iş düşüyor?
???????
photoshopta ram ve ıslemcı ıs gorur gpu etkılemez
quote:
Orjinalden alıntı: Fos
photoshopta ram ve ıslemcı ıs gorur gpu etkılemez
Cevap için teşekürler...
Son bir so daha
Ekran kartının paylaşımlı olması ısınmayı düşürür değil mi? Core duo 2.00 ile 1.8 arasında ısınma farkı nasıldır? Aynı şekilde 1 gb ram ve 2 gb ram arasında ısı farkı nasıldır?
Teşekürler...
quote:
Son bir so daha
Ekran kartının paylaşımlı olması ısınmayı düşürür değil mi? Core duo 2.00 ile 1.8 arasında ısınma farkı nasıldır? Aynı şekilde 1 gb ram ve 2 gb ram arasında ısı farkı nasıldır?
Teşekürler...
paylasımlı olmasından dolayı fazla ısınmaz. işlemci ve ram de ise 2-3 derece farkeder.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme