Şimdi Ara

pazarlama ve satış hileleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herhangi bir ürünü almak istiyorsanız, öncesinde muhakkak bir pazar araştırması, fiyat kıyaslaması yaparsınız değil mi?

evlilik sürecine adım atmış, düğün tarihi pek de uzak olmayan bir kişiyim. ekonomik kriz etkisiyle tırmanışa geçen fiyatlara karşı dikkatle ürün seçmek, olabildiğince en uygun fiyattan almak için geçen aydan itibaren bu süreçte alacağım eşyaların bir kısmını kayıt altına alıp listelemeye başladım. ara tarihlerde fiyat güncellemeleri yapıp, ürünün bugünkü durumunu takip ediyorum. fark ettim ki, işin içinde karmaşık bir durum var. aynı ürün bir hafta önce indirimsiz aynı fiyatta iken bugün %50 indirimle gene aynı fiyat. veya esas fiyatı ile satış fiyatı arasındaki fark, kaydı tuttuğum gün ile bugün arasında farklı olmasına rağmen fiyatlar aynı. peki bu nasıl oluyor? elde ettiğim verilerle bunu açıklamaya çalışayım:

çalışma odasına almayı planladığım kitaplıklar için oluşturduğum liste şu;
    pazarlama ve satış hileleri

burada dikkate almamız gereken değerler şunlar: esas fiyat, indirim miktarı, satış fiyatı.
    ürünün esas fiyatına belirli bir indirim miktarı uygulandıktan sonra satış fiyatı elde edilir. bizim "zam" veya "pahalılaşma" olarak bildiğimiz şey esasen ürünün satış fiyatındaki arttırımdır. fakat bazen öyle durumlar oluşuyor ki, ürüne yüksek miktarda indirim uygulanmasına rağmen satış fiyatında bir değişme olmuyor, hatta yer yer artışlar da oluyor. işte hayatımızın her yerinde maruz kaldığımız bu (bana göre) satış hilelerinin elde ettiğim veriler üzerinden madde madde açıklaması;

1) satış fiyatında değişiklik yok, esas fiyatta arttırım
    hepsiburada'da kombin marka kitaplık 26 ve 31 ağustos tarihlerinde indirimsiz olarak 69,90 TL'den satılırken bugün 139,90 TL esas fiyat üzerinden %50 indirimle 69,90 TL'ye satılıyor. (ürün kodu: HBV000005EJ5P)

2) satış fiyatında indirim, esas fiyatta arttırım
    hepsiburada'da adore marka dinlenme koltuğu 26 ve 31 ağustos tarihlerinde 679,90 TL esas fiyat üzerinden %19 indirimle 549,90 TL'den satılırken bugün 1100,00 TL esas fiyat üzerinden %50 + %15 indirimle 467,42 TL'den satılıyor. (ürün kodu: MBADORECHR101KZ)

3) satış fiyatında arttırım, esas fiyatta arttırım
    bauhaus'ta adore marka dekoratif raf 31 ağustos tarihinde indirimsiz olarak 69,90'a satılırken bugün 99,90 TL'den satılıyor. (ürün kodu: 60587288)

4) satış fiyatında arttırım, esas fiyatta indirim
    hepsiburada'da boo marka çalışma masası 26 ve 31 ağustos tarihlerinde 400 TL esas fiyat üzerinden %44 indirimle 223,12 TL'den satılırken bugün 291,65 TL esas fiyat üzerinden %15 indirimle 247,90 TL'den satılıyor. (ürün kodu: HBV000008CIB5)

5) satış fiyatında değişiklik yok, esas fiyatta indirim
    hepsiburada'da hepsiburada home marka lambader 31 ağustos tarihinde 129,90 TL esas fiyat üzerinden %35 + %10 indirimle 76,42 TL'ye satılırken bugün 99,90 TL esas fiyat üzerinden %15 + %10 indirimle gene 76,42 TL'ye satılıyor. (ürün kodu: HBV00000AHY9V)

tüm bunlardan anlaşılabildiği üzere "pahalılaşma" olarak bildiğimiz şey aslında yalnızca satış fiyatındaki arttırım demek değildir. siz %35 + %15 indirimle kombo yaptığınızı düşünürken mağaza aynı fiyattan %15 + %10 indirimle satış yapabiliyor(madde 5). veya %50 indirimle aldım diye sevinirken aslında ürünü indirimsiz fiyattan alıyorsunuz (madde 1).

dikkatli olmak, fiyatları takip etmek, kıyaslamak, en azından şu ekonomik kriz zamanlarında para harcarken araştırmaya emek harcamak gerekiyor.

Herkese iyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cetinsalih -- 7 Eylül 2018; 12:38:6 >

• Cok haklisin cetin konuyu okudum ve sana hak verdim
  • Kanatlandırmayan_Redbull kullanıcısına yanıt
    yayın süresi ile yorum arasındaki az süreyi hesaba katarsak, yalnızca başlığı ve nick ismimi okumuş olduğunu düşünüyorum nedense
  • Sonuna kadar YUKARI adam haklı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.