Ben de bir süre önce monster marka bir kulaklık standı almıştım. Ardından işlemciyi 12600KF ve anakartı da MSI Pro B660'a upgrade etmiştim. Oyun oynarken ya da normal işlerimi yaparken böyle sanki PC'den usb bir aygıt çıkarmışım gibi ses geliyordu kulaklığa. İşin en can sıkıcı yanı, saatlerce oyun oynuyorum sorun yok. Film, müzik vs her şeyi yapıyorum sorun yok. Tüm sistemi 1 saat boyunca OCCT, Furmark, MSI Kombustor ile zorluyorum sorun yok. İşlemci sıcaklığı boşta 24, yükte 45C. Kasanın ön tarafında 3, üstte 2 ve arkada egzos fan var. Tüm fanlarım Arctic Bionix F140. CPU soğutucum Noctua NH-U12S. Akım korumalı priz mevcut. Topraklama sorunsuz, evin elektrik sigortaları fazla fazla amperaj içeriyor. Yani sistemin stabil çalışması için üzerime düşen her şeyi yapmışım... Fakat özellikle gece PC'yi kapattıktan sonra sabah uyanıp açtığımda tüm fanlar dönüyor, monitörler açılıyor ama bakıyorum klavye kilitlenmiş, anakartın ekran kartı ışığı yanıyor. Yani sanki sorun ekran kartındaymış boot edemiyormuş gibi. Sonra bir ara baktım aygıt yöneticisinde USB aygıtları ile ilgili bir şey çıkartılmış " failed to connect " benzeri bir uyarı vermiş... Bu tarz sorunlar maaalesef o kadar boktan ve tespit edilmesi o kadar acayip sorunlar ki insan çözene kadar yaşlanıyor... Peki sorunu tespit edebildim mi ben ? Evet Önce o monster marka kulaklık standını PC'den söktüm. Sonra harici SSD'yi, harici diskimi, webcam'i her şeyi sırasıyla söktüm. Ardından sadece harici SATA SSD'mi bağladım. 3 gündür PC gayet normal açılıyor sorunsuz... Olağan şüpheliler USB portlara sahip kulaklık standı, bilmem kaç senelik logitech webcam (bir halta da yaradığı yok artık zaten, herkesin elinde kameralı telefonlar var...) ve harici yedek aldığım hard disk... Sorun düzeldi evet ama bu şüpheli cihazları bir daha PC'ye bağlamayı düşünmüyorum. Bulana kadar canım çıktı zaten ;) |
Bildirim