Şimdi Ara

PC Açılış ve Kurulum Sorunu (Mavi Ekran)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kullandığım bilgisayar HP 500MT E6700 3.2Mhz . Birkaç yıl önce TTnetten almıştım.
    Ancak daha sonra RAM 2GB ve yetersiz gelince üzerine Kingstom 2 adet 2GB RAM taktım.
    Windows 7 yi x64 kurarak 4GB olarak kullanıyordum. x64 olmazsa 3GB görünüyor

Neyse. Sıkıntı şu ve ilk kez karşılaştım.

Birkaç gün önce PC de çalışırken aşırı yavaşlık ve sonrasında donma yaşadım.
    Ben de haliyle düğmeyi parmakladım. Sonrasında ise mavi ekran ve bu sorun...

Detaylara gelince;

Açmaya çalışınca karşıma 2 seçenek geliyor;

1-Onarım
    2-Normal Aç

Normal aç dediğimde zaten aynı şey olup başa dönüyoruz. Mavi ekran vs.

Onarım dediğimde ise onarım menüsü çıkıyor. Eski bir kaydı (windows7 yedeği) geri yüklemek istiyorum ancak C yi görmüyor.Daha doğrusu içine giremiyor. Format istiyor vs. CMD de format c: yapıyorum. Oldukça uzun bir süre sonra formatı bitirdi (1 gece falan sürdü) C boyutu 100 GB falan. Birkaç saatte yedek yüklemesinden sonra windows açıldı.

Ancak birkaç program çalıştırıp işlem yaptığım anda dondu ağırlaştı. Ve aynı şey tekrar oldu.

Yine C ye girilmiyor. Bu arada F8 menüsünden siyah ekranlı komut sistemi vs seçeneklerini denediğimde ise classpnp.sys dosyasında takılıyor ve mavi ekran eşliğinde başa dönüyoruz.

Ayrıca windows 7 kurulum DVD ile yeni kurulum yapmak istediğimde ise 0xc0000017 hatası veriyor.

Şimdi tekrar format C: yapıyorum. Bir de bu haliyle win7 kurulum dvd sini deneyeceğim.

Ama sizlerin de fikrinizi almak istedim.

İnternette yaptığım araştırmada en çok RAM arızasından bahsedilmiş. 2 RAM i de tek tek denedim. Yerlerini değiştirdim. Fayda etmedi. Sorun aynen devam ediyor.

HDD arızası olabilir mi. Windowsu RAMi 3 GB a düşürmek pahasına x32 yapsam faydası olur mu.

Bu arada 100GB ı bu kadar uzun sürede formatlaması normal midir

Şimdiden hepinize teşekkür ediyorum

• Sorun HDD arızasındanmış. HDD artık tamamen elden gitti.
    Peki aşağıdaki özelliklere göre HDD seçimim nasıl olmalı.
    İstediğim her SATA3 HDD yi alıp takabilirmiyim

Bilgisayarım tam olarak aşağıdaki özelliklere sahip;

http://www.driveridentifier.com/scan/desktop.php?scanid=CCE01D9FD18D4605A8299CB138225C0A&pcname=Hewlett-Packard+%2F+HP+500B+Microtower+(103C_53307F+G%3DD-+SKU%3AXP156ES%23AB8)+drivers

HP 500B Microtower
    HP WU357EA
    NVIDIA GeForce G210
    Realtek RTL8102E/RTL8103E Ailesi PCI-E Fast Ethernet NIC (NDIS 6.20)

• ahmetgs17 A kullanıcısına yanıt
    sata3 anakart destekliyorsa takabilirsin.
    sata2 ssd bile sata3 hdd den daha iyi çalışır.
    yok benim bütçem o kadar iyi değil !!! bana en az 500 gb lazım !!! diyorsan sshd alabilirsin. yooooh o da pahalı diyorsan, herhangi bir hdd alabilirsin wd öneriyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ypemck

sata3 anakart destekliyorsa takabilirsin.
    sata2 ssd bile sata3 hdd den daha iyi çalışır.
    yok benim bütçem o kadar iyi değil !!! bana en az 500 gb lazım !!! diyorsan sshd alabilirsin. yooooh o da pahalı diyorsan, herhangi bir hdd alabilirsin wd öneriyorlar

Çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.

Bu arada bilgisayarcı arkadaş bi yerden sıfır 160 GB bulmuş SATA3 HDD. Seagate. Fiyatı da oldukça uygundu.
    Hemen sipariş verdik bugün nihayet geldi ve taktım kurdum PC yi.
    Fiyatına gelince 75 TL...
  • ahmetgs17 A kullanıcısına yanıt
    160 bende kullanıyorum sata 2 ve şu anda ahci de çalışmıyor o kadar eski
    seagate nin sshd leri çok ünlü yani seni üzmez seagate
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.