Şimdi Ara

PC açılmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi akşamlar benim bilgisayarımla ilgili bir problemim var. Power tuşuna basınca bilgisayar açılmaya başlıyor fakat bi 10 15 sn sonra biip sesi geliyor ve ekrarna görüntü gelmiyor. İlk başta ramden şüphelendim ve ikisini de çıkarttım sırayla teker teker ikisini de 4 farklı slotta da denedim. Bir değişiklik olmadı fakat bir ara rami tam takmamışım bu sinyal sesi kesik kesik çaldı. Ramlerden olmadığını düşünmeye başladım ama sebebini de çözemedim sizler yardımcı olabilirseniz sevinirim. İnternette biraz araştırdım ama pek istediğim gibi cevap alamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: hungrywolf

İyi akşamlar benim bilgisayarımla ilgili bir problemim var. Power tuşuna basınca bilgisayar açılmaya başlıyor fakat bi 10 15 sn sonra biip sesi geliyor ve ekrarna görüntü gelmiyor. İlk başta ramden şüphelendim ve ikisini de çıkarttım sırayla teker teker ikisini de 4 farklı slotta da denedim. Bir değişiklik olmadı fakat bir ara rami tam takmamışım bu sinyal sesi kesik kesik çaldı. Ramlerden olmadığını düşünmeye başladım ama sebebini de çözemedim sizler yardımcı olabilirseniz sevinirim. İnternette biraz araştırdım ama pek istediğim gibi cevap alamadım.

Bahsettiğiniz uyarı sesi büyük ihtimalle ram arızasını veya anakartın ram yuvasında bir sorun olduğunu işaret ediyor. Özellikle ddr2 ram kullanıyorsanız, ram anakartın yuvasına tam oturmadığında veya ters takılmaya çalışılıp bir tarafı boşta kaldığında anakartın ram yuvasına zarar verebiliyor. Daha önce başıma geldiği için biliyorum. Bir defasında Ramin bir ucu anakartın yuvasına tam oturmamıştı power tuşuna bastığımda yanık kokusu geldi. Ramde bir sıkıntı olmamıştı ama taktığım ram yuvası yanmıştı gözle görülebilecek durumda yanık vardı. Ramlerinizi başka bir anakart üzerinde deneme şansınız varsa iyi olur. Düşük ihtimalde olsa power supply Sorunu olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: akrobatt

quote:

İyi akşamlar benim bilgisayarımla ilgili bir problemim var. Power tuşuna basınca bilgisayar açılmaya başlıyor fakat bi 10 15 sn sonra biip sesi geliyor ve ekrarna görüntü gelmiyor. İlk başta ramden şüphelendim ve ikisini de çıkarttım sırayla teker teker ikisini de 4 farklı slotta da denedim. Bir değişiklik olmadı fakat bir ara rami tam takmamışım bu sinyal sesi kesik kesik çaldı. Ramlerden olmadığını düşünmeye başladım ama sebebini de çözemedim sizler yardımcı olabilirseniz sevinirim. İnternette biraz araştırdım ama pek istediğim gibi cevap alamadım.

Bahsettiğiniz uyarı sesi büyük ihtimalle ram arızasını veya anakartın ram yuvasında bir sorun olduğunu işaret ediyor. Özellikle ddr2 ram kullanıyorsanız, ram anakartın yuvasına tam oturmadığında veya ters takılmaya çalışılıp bir tarafı boşta kaldığında anakartın ram yuvasına zarar verebiliyor. Daha önce başıma geldiği için biliyorum. Bir defasında Ramin bir ucu anakartın yuvasına tam oturmamıştı power tuşuna bastığımda yanık kokusu geldi. Ramde bir sıkıntı olmamıştı ama taktığım ram yuvası yanmıştı gözle görülebilecek durumda yanık vardı. Ramlerinizi başka bir anakart üzerinde deneme şansınız varsa iyi olur. Düşük ihtimalde olsa power supply Sorunu olabilir.

Ben ddr2 kullanıom 2x2 gb. 2sini de çıkarttım ve tek tek 4 slotda da denedim fakat bir sonuç alamadım bir ara tam oturtmamışım rami mesela farklı bir bip sesiyle uyardı. Bu bana ekran kartından gibi gelio sanki. Ekran kartı olmadan çalıştırdım PCyi yine aynı uyarıyı verdi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: akrobatt

quote:

Ben ddr2 kullanıom 2x2 gb. 2sini de çıkarttım ve tek tek 4 slotda da denedim fakat bir sonuç alamadım bir ara tam oturtmamışım rami mesela farklı bir bip sesiyle uyardı. Bu bana ekran kartından gibi gelio sanki. Ekran kartı olmadan çalıştırdım PCyi yine aynı uyarıyı verdi.

Alıntıları Göster
    Anakartın üzerinde onboard ekran kartı varmı ? Ekran kartından kaynaklı bir problemse onboard ile açılması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akrobatt -- 1 Nisan 2012; 0:19:27 >

• Onboard özelliği yok.
  • Anakartta problem olsa ne gibi göstergeleri olabilir acaba.
  • ???????
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar Açılmıyor.!!!
    geçen yıl önce açıldı
    Bilgisayar açılmıyor
    2 yıl önce açıldı
    Bilgisayar Açılmıyor
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.