Şimdi Ara

PC boştayken yük binme ve ısınma sorunu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar merhabalar sizlere bazı sorularım olacak , sıkça karsılasılan bir sorun oldugunu dusunuyorum ama sebebini bilmek gercekten zor sizlere danısmak istedim ciddi yardımlara ihtiyacım var gercekten win7 64 bit kullanıyorum ultimate... sogutmam corsair h100 double fan şeklinde , ve thermaltake aksa kullanıyorum.. bundan aylar once cpu fan error uyarııs alıyordum macun yenıleme ve temızlemeye zamanım fazla yoktu , pc kendını korumaya aldıgından pcyı tusundan acamıyordum anakarttan calıstırıyordum tabi bir kac ac kapadan sonra fan devreye gırıyordu ama ıstenılen duzeyde sogutmuyordu korkunc ısınma oluyordu , 2 hafta once macunu yenıledım temızledım sımdı ısın garıp tarafı pc bostayken sıcaklık 50 52 dereceyi gruyor masaustunde bırakıyorsunuz ornegın pat yukselıyor mouse'u hareket ettırıyorum 1 defa bır anda sagdakı windows gosterge uygulaması yuzde 1 veya 2 ye normal sevıyeye gelıyor ısı olayına core tempten baktım .. full cpu kullanan oyunlarda ise sıcaklık en gazla 65 66 oluyor bunalrdan hangisi normaldir bosta 50 52 derece olması bana mantıklı gelmiyor mouse'u oynatınca 23-27 ye dusuyor baya rahatlıyor yani pcyı bosta bırakınca bır sayfa acıkken yada torrent kulalnırken yukselme oluyor .. benim korkum pcyı anakarttan calısıtırıp fan tıkalıyken ıslemcıyı calıstırmam anakart ya da ıslemcıye zarar vermıs olması bu mumkunmudur yada sogutucummu bozuldu ya da randumanmı vermiyro emin degılım, diğer dusuncem ise su an kullandıgım windows temelinde virüslü ya da bozuk dosyalardanmı kurulu ki buna sebep oluyor,çünkü formattan önceki windows diskiyle su anki aynı yerden kurulum değil .. (yeni formatlı su an makına) elimd eyedek sogutucu var onunlamı degıstırmem lazım bilemiyorum (yine aynı model) yardımlarınızı bekliyorum tsk ederim.. (pc ıslemcı tıkanmadan ve ben macunlamadan once emınım bosta %25 olayını yapmıyordu ya 4 te ya da 3 te kalıyordu ibre) (pcde kasma kıtlenme oyunda ıbre%98 i bile gorse en ufak hata olmuyor sıcaklık dedıgım gıbı 66-max 70 oluyor , ama windows eklenti calsıma ibresi %98 i gösteriyor o da dogrumudr yanlısmıdır bilemiyorum ama yuzde %25 oldugunda fan sesi arttıgı bir kesin net şekilde anlıyorum) (görev yonetcıısnı acık tutuyorum cpu kulalnımı %0 diyor bekliyorum bosta artıs olmuyor yuzdede :) kapatıyorum yine bekliyorum sagdakı eklenti ibresi artıyor ve fan sesi yukseliyor ben anlama veremedim bu işe :( )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dornenreich -- 13 Şubat 2013; 0:51:15 >

• cevap gelinceye kadar ek olarakta sunu belirtmek istiyorum kesin bir sonuca ulasmam lazım windows yönetcıı panelını actıgımda cpu kullanımı yuzde 0 sagdakı eklentıde yuzde 0 şeklinde .. sıcaklıklarda gayet normal fakat yonetcıı panelin kapadıgım an 2-3 dk sonra sagdakı yuzde 25 oluyor ısınmada 30 35 i buluyor bosta ,malum korsan kullanıyorum sanırım windows buglu ya da hasarlı veyahut crack'indende supheleniyorum oda yapabilirmi windowsloader ile crackledım daha oncelerı boyle sey yapmazdı ama guncellemelerden sonrada yapmıs olabilri diye dusunuyorum , işin acıkcası cok komplikee ve komik bir durum :)
  • soğutucu iyi oturmamış olabilir mi ya da macunu çok sürmüş de olabilirsin. Virüs de büyük bir ihtimal tabiki . cpu %98leri gördüğünde görev yöneticisinde hangi uygulamaların açık olduğunu kontrol et başlangıç olarak bence .

Edit : yönetici açıkken 0 gösteriyor demişsin yöneticiyi açıp bikaç dk hareketsiz bırak pcyi acaba o zaman da 98 olacak mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burcumlop2 -- 13 Şubat 2013; 1:54:36 >
  • hocam tşk ederim yalnız o olay sadece tek bir oyunda gerceklestı,digerlerıdne sorun yok.. normal sartlarda dedıgım gıbı bosta %25 oluyor sadece sıcaklıkta 33-39 ama yonetıcı panelını kosede acık tutuyorum yuzde 0 acıksa panel gram yukselme yok ne ısınmada ne kullanım bazında , makine yeni formatlı o sorun var dıye formatladım ama sımdı windows ya da crackten kuskulanıorum boyle bır durum direk aklımı oraya itti panel acıkken sorun yok kapatınca baslıyro artmaya , hemen acıyorum ne oluyor dıye yıne yuzde sıdır birşey calısıtırıyor belkide gızlı saklı acınca yuzde 0 sorunsuz
  • O zaman crackten olabilir gibi geldi bana da. Zamanın varsa deneme amaçlı bir xp bulup denemeni öneririm onda da aynı sorun olursa o zaman işler değişir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.