Şimdi Ara

Pc de mouse düzgün çalışmıyor yazılımsal sorun var sanırım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
5.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi geceler, sorunumu hemen kısaca anlatayım, toshiba c855/18q laptop var, geçen format atıldı, 3 tane ayrı mouse denedim hatta başka pclerde de deneme yaptım mouselar sağlam ancak benim pcye takınca mouse'a sol tıklayınca bazen görmüyor bazen de tek tıklayınca çift tıklamışım gibi oluyor, en başta mouse bozuldu sandım, ama başka laptopta aynı sorun yoktu, laptopun kendi touchpadi düzgün çalışıyor, sizce sorun nerde? bu klavye-mouse gibi bileşenler için ayrı driver mi lazım? toshiba driverlarda buna benzer birşey göremedim, ne yapmalı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Charismatic Enigma

İyi geceler, sorunumu hemen kısaca anlatayım, toshiba c855/18q laptop var, geçen format atıldı, 3 tane ayrı mouse denedim hatta başka pclerde de deneme yaptım mouselar sağlam ancak benim pcye takınca mouse'a sol tıklayınca bazen görmüyor bazen de tek tıklayınca çift tıklamışım gibi oluyor, en başta mouse bozuldu sandım, ama başka laptopta aynı sorun yoktu, laptopun kendi touchpadi düzgün çalışıyor, sizce sorun nerde? bu klavye-mouse gibi bileşenler için ayrı driver mi lazım? toshiba driverlarda buna benzer birşey göremedim, ne yapmalı?

şunları dene

1.AŞAMA

Önce kontrol edelim Usb sistemin onaltılık sistemde çalışıp çalışmadığını,

1. Başlat / Çalıştır / Regedit 'i çalıştırın,

2. Aşağıdaki kayıt defteri anahtarını bulun:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\UsbStor'u tıklayıp sağda ErrorControl diyeni çift tıklayın ve

3. Buradaki değer verisini 3 yazın, Tabanı 16 olarak işaretleyin,

2.AŞAMA

1) Bilgisayarım/C/Windows/System32/Driverstore/Filerepository/usbstor.inf (usbstor.inf_x86_neutral_buradaki kod farketmez) klasörünü tıklayın ve açın.

2) Buradaki usbstor.inf ile usbstor.pnf dosyasını Bilgisayarım/C/Windows/inf klasörüne kopyalayın.

3.AŞAMA

1) Kopyalama yaptıktan sonra, bilgisayarı kapatın 10-15 saniye fişe takılı olmasın, dizüstü bilgisayarsa pilini çıkarın. Mouse ya da sorunlu usb yi de çıkarın. 10-15 sn sonra tekrar takın ve Pc'yi başlatın.

• hocam elinize sağlık dediklerinizi harfi harfine yaptım fakat, sorunumu çözmedi, hani artık hata nerde diye düşünmeye başladım, 3 mouseun 3ü birden bozuk desem değil, bir hata var ama çözebilmiş değilim. bir de şunu söylememde fayda olacaktır, örnek veriyorum sizin isminizin üstüne götürdüm imleci tıkladım diyelim, açmıyor ilk seferde bunu daima yapmıyor ama 5-6 tıkta bir tekrarlıyor, mozillada sekmeler arası mouse ile geçiş yapacağım diyelim, sekmelerden birine tıklayınca hiç basmamışım gibi oluyor bazen, birde youtube da tam ekran video açtım diyelim, bazen ekranı küçültürken masaüstünde buluyorum kendimi çünkü 2 kere tıkladığı için win7 nin masaüstü kısayoluna da tıklamış sayıyor. formattan sonra böyle oldu, öncesinde hiçbir sorun yoktu, home basic 64 bit yüklü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Charismatic Enigma

hocam elinize sağlık dediklerinizi harfi harfine yaptım fakat, sorunumu çözmedi, hani artık hata nerde diye düşünmeye başladım, 3 mouseun 3ü birden bozuk desem değil, bir hata var ama çözebilmiş değilim. bir de şunu söylememde fayda olacaktır, örnek veriyorum sizin isminizin üstüne götürdüm imleci tıkladım diyelim, açmıyor ilk seferde bunu daima yapmıyor ama 5-6 tıkta bir tekrarlıyor, mozillada sekmeler arası mouse ile geçiş yapacağım diyelim, sekmelerden birine tıklayınca hiç basmamışım gibi oluyor bazen, birde youtube da tam ekran video açtım diyelim, bazen ekranı küçültürken masaüstünde buluyorum kendimi çünkü 2 kere tıkladığı için win7 nin masaüstü kısayoluna da tıklamış sayıyor. formattan sonra böyle oldu, öncesinde hiçbir sorun yoktu, home basic 64 bit yüklü.

combofix yaparmısın

• Teşekkür ederim kafayı yemek üzereydim sonunda çözebildim

• SmT_Pasa S kullanıcısına yanıt

merhaba sorunu nasıl çözdünüz anlatabilir misiniz? ayni sorunu bende yaşiyorum

• Konuyu hortlatmak gibi olacak ama arkadaşın sorununu şu an bende yaşıyorum. Keşke çözümünüde yazsaydı . Yardımcı olabilen olursa sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.