Şimdi Ara

Pc'den cd vs cd player'den cd?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Müzik cdleri için pcden dinlemekle şu 2000 tllik cd playerlerden finlemek arasında fark var mıdır?

Sizce pc yeter mi? Cd player mi almalıyım yoksa direkt pikap mı araştırayım

Düzelteyim;

ne amfi ne de hoparlörüm var. Hatta DAC nedir az önce öğrendim. Ses kartım ne onu da bilmiyorum. Sıradan bir laptopum var. Hatta dvd okuyucusunu söktüm CD takma yeri bile yok.

Pikap almak isterdim ama çok pahalı. Ben de sevdiğim birkaç albümü cd olarak almak istiyorum. Bir tane albüm aldım CD olarak. Dinleyemedim tabi elimde dvd okyuucu bile yok.

Bu durumları göze alarak;
    1-) Bu CD'yi dinlemek için pc'ye dvd okuyucu halletsem ne farkeder , 2000 TL'lik cd player alsam ne farkeder? 50 TLye dvd almak varken niye 2000 TL vereyim?

2-) madem 2000 TL cd player'e vereceğim , pikapla aynı kaliteyi bana verecek mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Strawberry Fields Forever -- 21 Temmuz 2018; 0:5:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fark tabiki var ama cd player nedir pc deki ses kartı veya dac nedir önemli olan bunlar. Pcde harici bir dac yoksa kesinlikle cd playerdan dinlemek çok daha güzelleştirir sesi.

• cd playeri bırak bluray playerden dinlemek bile fark atıyor
  • Teşekkürler.

Şimdi ben pikap olayı çok karışık ve pahalı olduğu için CD alayım dedim. Sevdiğim albümleri aldım ancak bilgisayarıma SSD takınca dvdyi sökmüştüm.

Şimdi de aklıma bu soru takıldı yani. Dvd'yi yaptırsam pcdeki ses tatmin eder mi? Yoksa cd player öneriniz var mıdır ve ücretler nasıl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Strawberry Fields Forever -- 19 Temmuz 2018; 7:19:34 >
  • Amfi ve hoparlör olarak ne kullanıyorsunuz ?

• ne amfi ne de hoparlörüm var. Hatta DAC nedir az önce öğrendim. Ses kartım ne onu da bilmiyorum. Sıradan bir laptopum var. Hatta dvd okuyucusunu söktüm CD takma yeri bile yok.

Pikap almak isterdim ama çok pahalı. Ben de sevdiğim birkaç albümü cd olarak almak istiyorum. Bir tane albüm aldım CD olarak. Dinleyemedim tabi elimde dvd okyuucu bile yok.

Bu durumları göze alarak;
    1-) Bu CD'yi dinlemek için pc'ye dvd okuyucu halletsem ne farkeder , 2000 TL'lik cd player alsam ne farkeder? 50 TLye dvd almak varken niye 2000 TL vereyim?

2-) madem 2000 TL cd player'e vereceğim , pikapla aynı kaliteyi bana verecek mi?

• Dinlemek için ne kullanıyorsunuz? Eğer elektronik mağazalarında satılan ses sistemlerini kullanıyorsanız fazlası gerekmez. Müzik dinlemek için günümüz teknolojisinde dijital kaynaklar, iyi bir CD player ile bir ortalama -onboard bile olur- bir ses kartı olan bilgisayarın arasında fark yok gibidir zaten. Herhalde fark duyabilmek için çok çok kaliteli amplifikatör ve hoparlör lazım.

Pikap/plak mevzuu ayrı bir mevzu. CD'den daha kaliteli ses verdiğini düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiroRew -- 30 Temmuz 2018; 15:57:48 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS2 müzik CD'si sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Kaliteli Boş Cd (Audio CD için)
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiroRew

Dinlemek için ne kullanıyorsunuz? Eğer elektronik mağazalarında satılan ses sistemlerini kullanıyorsanız fazlası gerekmez. Müzik dinlemek için günümüz teknolojisinde dijital kaynaklar, iyi bir CD player ile bir ortalama -onboard bile olur- bir ses kartı olan bilgisayarın arasında fark yok gibidir zaten. Herhalde fark duyabilmek için çok çok kaliteli amplifikatör ve hoparlör lazım.

Pikap/plak mevzuu ayrı bir mevzu. CD'den daha kaliteli ses verdiğini düşünmüyorum.
    xbox 360 konsolumu CD player olarak kullanmaya başladım. Beatles CD'si çok kaliteli çıktı ses olarak. Türkçe CDler ise çöp çıkıyor şu anlık CD player olayından memnunum. Pikap olayına artık ileride bakarız

• pikap işi öyle zaten bilmeyen adamın gireceği konu değil. 25 senenin üzerinde süredir ses sistemleri ile uğraşırım. Benim maçam yemiyor pikap işine girmeyi.

1 Bi defa iyi bir pikap sıfır olarak 4000 lira üzerinde. Öyle D&R da satılan usb bağlantılı pikaplar bu iş için sadece oyuncak olur.

2, olarak şu anda tamamen analog process ile kaydedilen plak yok denecek kadar az. mesela Ferit Odman var. 200 lira tek plak. Yurt dışında analog kaydedilip analog masteringi yapılmış bir albüm. Diğerleri CD den plağa çevrilmiş.

3. iyi bir plak kaydı her türlü CD den üstündür. Neticede analog bir sistem. Biz hi-fi camiasında analog tadını arıyoruz.

4. ortalama üstü bir CD player zaten az buz para değil. Xbox vs cihazlarla müzik dinlenir ama peşine ne cihaz bağlıyorsun o kısım belirleyici. Amfin hoparlörün veya kulaklığın sonucu direk etkiler.
  • Eğer sistemi geliştirecekseniz önceliği amplifikatör ve hoparlöre verin, kaynağı geliştirmeyi sonra değerlendirirsiniz. Xbox 360 nasıldır bilmiyorum ama onboard ses kartlarının -çok dandik olmadıkça- dahi yeterli olabileceğini düşünüyorum.

Plaktan elde edilecek sesin niteliği farklı (analog olması değil; o başka dava) olduğundan CD'den elde edilen sesten farklı algılanıyor. Daha önce de yazdım; plağın cd'den daha iyi-daha doğrusu sadık- olduğunu düşünmüyorum; bilimsel gerekler de onu gösteriyor zaten. Sesin niteliği farklı ve başka psikolojik faktörler de var daha iyiymiş gibi iddialarına temel oluşturan. (o kadar para verilen bir medya kalitesiz olamaz...)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.