Şimdi Ara

PC DONUYOR HOPARLÖRDE SES TAKILIYOR (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
100
Cevap
3
Favori
35.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhabalar arkdaşlar, bu sorun inanılmaz rahatsız edici oluğu için kendi bulduğum çözümü sizle paylaşmak istedim, fakat sorunu yeni çözdüm 1-2 gün sonra bozulursa bilemem.

öncelikle ben bir laptop kullanıcısıyım, arada internete kabloyla bazende wifi ile bağlanıyorum, fakat farkettimki bi süre kabloyla kullandıktan sonra wifiye geçince bazı problemler oluyor bazen wifi bağlanıyor internete bağlanamıyor bazende bu ses sorunu gibi.Wifiyi kapatınca veya kabloyla girince bu sorunun çözüldüğünü farkettim. Onun dışında birsürü şey denedim ama en sonunda çözümü bunda buldum belki daha önce yaptıklarımın da etkisi vardır eğer bu yöntemle çözülmezse bana ulaşırsınız

cmdye şu komutları sırayla yazınız;

netsh winsock reset

netsh int ip reset

netcfg -d
    ipconfig /flushdns
    ipconfig /release
    ipconfig /renew
    cls
    pause

veya bir txt dosyasına yazıp dosyanın uzantısını .bat olarak değiştirip onu dosyayı açarsanız aynı işlevi görür

bunun dışında yaptığım bi kaç küçük şey var çok etkisinin olduğunu düşünmüyorum biri hariç o da şu;

denetim masası>ağ ve paylaşım merkezi>bağlantılardan wifi ağınız>özellikler>IPv6 eğer açıksa onun tikini kaldırın, en azından ben böyle yaptım

bir farklı yöntemde

aygıt yöneticisi>ağ bağdaştırıcıları>wirlessa çift tıklayın>gelişmiş>ordan 802.11d ve bandwitdh ayarlarınızda bi oynama yapın

dediğim gibi son iki yöntemden sonra o kodları yazdıktan sonra sorun düzeldi etkisi var mıdır bilmem. Umarım sorununuzu çözerisiniz

• merhaba ben de bu sorundan yaklaşık 1.5 senedir madurum ramlerimi arttırdım sorun hala devam etmekte ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum yeni pc almak istemiyorum bu problem yüzünden sorun çözülemez bir hal aldı yardımcı olabilecek var mı :(
  • 3 hafta kadar önce msi x570 gaming edge wifi anakart 3700x işlemci gskill ripjaws 2x8 3600mhz ram ve toshiba ocz rc500 250gb m2 ssd aldım işlemciyide sıfır olarak amazon üzerinden getiren firma diğer bütün bileşenleri vatandan aldım elimdede eski sistemimden olan gtx asus strix 1070 ve ocz 750 watt psu ile montajlayıp ilk günden bios update yaparak kullanmaya başladım taki 3 gün öncesine kadar youtube üzerinden video izlerken pc kitlenip reset attı sonra kitlenmeler devam etti bu sefer pc kitleniyor resette atmıyor kitlenip öyle kalıyor hoparlörlerdende ses takılarak zırrr diye geliyor bilgisayarı güç düğmesinden kapatıyorum reset tuşuda işe yaramıyor sistemimde takılı olan harddiskleri söküp denedim sorun aynı usb lerde sadece klavye mause harici söküp denedim aynı farklı klavye mause denedim aynı sıfırdan temiz kurulum yaptım aynı psu 7 yıllık olmasından ötürü forumlardan araştırdığım kadarıyla psu büyük ihtimal deniyordu bugün bi arkadaştan corsair hx1200 psu alıp montajladım hala aynen devam ediyor artı youtube video izlerken seste görüntüde ve oyun oynarken takılma var yalnız oyunda fps düşmüyor oyun takıla takıla ilerliyor birde pc kitlenip kaldığında kapa aç yapınca bazen ekrana görüntü gelmiyor kapatıncada ekran kapanıyor kasa çalışmaya devam ediyor 3 4 denemede açılıyor sistem sıyırmak üzereyim

• cihanakyollu C kullanıcısına yanıt
    @cihanakyollu hocam tüm sorunlarının aynısı bende de mevcut çözüm bulabildiniz mi ? 3700 x ,2080x trio ,32 RAM ,h100 felan var bende de. Bazen anlık oluyor bazen de uzun süreli kapatmadan düzelmiyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkanarpa

@cihanakyollu hocam tüm sorunlarının aynısı bende de mevcut çözüm bulabildiniz mi ? 3700 x ,2080x trio ,32 RAM ,h100 felan var bende de. Bazen anlık oluyor bazen de uzun süreli kapatmadan düzelmiyor.
    Hocam anakarta 3800x takıp denedik sorun aynen devam etti 3700x işlemcimi başka anakarta takıp denedik problem yok sorun anakartta pazartesi anakartı servispoint servise garanti için götüreceğim hatta sorunu videoya çektim gittiğimde göstermek için değişim talebinde bulunacağım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Sorunun ne zaman tekrarladığını anlayabildiniz mi kendi kafasına göre rastgele yapıyor çünkü , benim deneme şansımda yok donanımları servise göndersem mi direk anakartı

• quote:

Sorunun ne zaman tekrarladığını anlayabildiniz mi kendi kafasına göre rastgele yapıyor çünkü , benim deneme şansımda yok donanımları servise göndersem mi direk anakartı
    Benim sistem 4 5 oldu sürekli takılma yapıyor format vs hepsini denedim işlemciyi aldığım yere bıraktım anakart işlemci ram deneme yaptılar benim anakartta 3800x takıp denemişler sorun düzelmemiş benim işlemciyi başka anakarta takınca sorun yok ben bu hafta garantiye vericem

Yani sorun başka donanımlarda da olabilir başka anakartta ekran kartı vs de farklı onları da denemişler mi sizin anakarta farklı ekran kartı vs gibi

• quote:

Yani sorun başka donanımlarda da olabilir başka anakartta ekran kartı vs de farklı onları da denemişler mi sizin anakarta farklı ekran kartı vs gibi
    Zaten sadece anakart işlemci ram m2 verdim ekran kartını vermedim başka ekran kartıyla denediler mecburen dahili gpu olmadığı için

• Ara sıra bendede oluyor kafaya takmazdım fakat bugün 2 kere üst üste oldu :(

• Aynı dertten bende muzdarip'im arkadaşlar. Vatanbilgisayar dan almıştım toplama olarak. Servise yolladım, bir sorun yok deyip geri göndermişlerdi. Tekrar yolladım bu sefer tüm parçalarının kendi servisine gitmesini istiyorum dedim gönderdiler. 15 gün sonra geri geldi. Power değişti, işlemci değişti, ekran kartında işlem yapıldı, anakart da işlem yapıldı HDD değiştirildi dediler. Bilin bakalım ne oldu ? Sorun hala devam ediyor.

İşinin ehli bir tamirci arayışındayım. Önerilere açığım, yoksa kafayı yiyeceğim.
  • kaanon kullanıcısına yanıt
    Ekran kartını çıkar, olmuyorsa anakartı tekrar gönder.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karanlık Ülke kullanıcısına yanıt
    Dostum maalesef garantileri bitti. O yüzden tamircilerin eline kaldım. Bilgisayardan soğudum satmak istiyorum bir yandan ama kimsenin vebalini almak istemiyorum alan da bu sıkıntıyı yaşayacak. Sorunun neyden olduğunu bilsem onun üstüne yoğunlaşacağım ama deneme yanılma yöntemi yapacağım artık. Bir de şu sıralar Youtube de dikkatimi çeken bi kanal var, bayağı kartları tamir edip sağlam işler yapıyor. Ona göndereceğim ama uzun süre serviste kalır diye düşünüyorum. Çünkü sorunun neyden kaynaklı olduğunu anlamak için bayağı bir ugrasacaklardır. Kullandığım bilgisayarın ikizi var arkadaşımda. Ekran kartını onunla takas edicez. Eğer sorun bende değil de onda olursa demek ki sorun ekran kartında diyip onu tamire vericem artık. Yemin ediyorum bilgisayar donacak diye ne oyun oynaya biliyorum ne de bi programı açıp çalışma yapabiliyorum. Tam ortasında şak diye dönüyor, ne yaptığım işten keyif alıyorum ne de baştan başlayasım geliyor.

Malesef hocam, çok sinir bozucu. Kimisinin kartı 10 sene çalışır, kimisinin sizin gibi olur. Şans işi. Umarım bulursunuz sebebini. Kart değişikliğinden sonra olanları Cevapla butonu ile yazın lütfen.

• Karanlık Ülke kullanıcısına yanıt
    Agacım ekran kartını değiştirdim hatayı tekrar verdi. Anakart'dan işkilleniyorum artık yavaştan yedekleri almaya başladım. Tamirci yolu gözüktü bana. Harbiden PC Kanseri diyorlarmış ya bu sorun için, gerçekten öyle ya. Nereye sıçradığı nerede olduğu belli değil. Böyle işin te... neyse.
    Anakartta bir kondansitör veya kapasitör patlamışsa, değişim yapılabilir gibi. Fakat köprü çipi arızalandıysa, fırınlama denen işlem yapılır nereye kadar götürürse. Bence yeni anakart alın fakat ilk gösterin anakartı. Bu forumda ve internette tanınan bir anakart tamiri yapan çok başarılı bir adam vardı. Kendisine eski kartımı gönderip, yenisini satın almıştım. Böyle adamların Türkiye'de olduğunu görmek güzel. Nicki mikail13

• merhabalar arkadaşlar

aynı problemlemi bilgisayarı aldıgımdan beri haftada 2-3 kere yaşıyorum pek önemsemiyorum ama ilerde çoğalırsa diye arge yapmaya başladım şimdiden. Hata şu şekilde gelişiyor mesela şuan yaşadım pcyi açtım youtube ve fm oyunun açtım fmden youtube a geçerken direk zaten hoparlörden takılma sesi geliyor ekran kapatıyor kendisini kasa hala çalışır durumda ama pc kitli tabi işlem yapılmıyor power tuşuna basarak kapatıyorum tekrar açıyorum problem yok.benimde düşüncem ekran kartından dolayı olduğu.şöyleki eskiden 8 gb ram vardı ondan şüpheleniyordum aynısından 1 tane daha aldım toplamda 16 oldu yine arada sırada aynı hatayı alıyorum. pc 4/5 aylık cihaz yeni.ileride sık sık yaparsa ekran kartını göndericem servise.bu arada sistem hiçbir stress testinde kapanma donma yapmıyor saatlerce.sadece anlık küçük hareketlerde o hatayı vermesi enteresan. windows çakma bu arada.
  • Dostum bugün kasayı komple verdim. Neler yaşadığımı da bir bir anlattım. Kart tamiri ile bayağı ilgili bir arkadaş kendisi. Youtube de Teknik Takip yazarak bulabilirsin. Derdimi anlattım kendisine. Normalde bir bütün olarak kasa almıyorlar imiş, yani anakart getir ekran kartı getir eyvallah dediler, fakat seni yönlendire bileceğim kimse de yok şuraya git yardımcı olur da diyemem, bırak bakalım dediler sağ olsunlar. Ama biraz uzun sürecek çünkü neyden hangi parçadan olduğu belli değil. Bakalım inşallah sorunu bulurlar da çözerler.

omer_loopus:

Dostum sana gelince de bence geç kalmadan servise gönder ve aradan çıkart.

Yazmaya devam et. Film gibi, heyecanlandım ne olacak acep.

• Arkadaşlar sizin dermanınız bende. Keşke başlığı daha önce görseydim.

6 yıldır kullandığım DDR3 8gb 1600mhz RAM, AMD FX9590 4.7Ghz, 2gb Radeon ekran kartım var. 5 seneden sonra yaşadığın sorunun ve yapmaya çalıştığın çözümleri birebir yaşadım. Ayrıca tüm sayfaları ve konuşmaları okudum buradaki. RAM çıkardım taktım, PSU değiştim, onu yaptım bunu yaptım yok arkadaş. İnat ettim ve tam 6 ay boyunca işten vakit kaldıkça her gün farklı bir yöntem denedim. Artık eşim beni evde sinirli görmekten bıkmıştı öyle açıklayayım sana. Ancak sonunda soğutucuma gözü diktim. Fakat ısı değerlerim de normaldi. Hatta çözüm de DH'de var fakat başlık Voltaj ayarları ile ilgili. Evet sorun tamamen voltajdan kaynaklanıyor tüm bu yöntemleri deneyenler için. Çünkü ben paraya kıyıp soğutucumu da çift radyatörlü hava soğutmaya geçirdim. Yine dondu. Lan dedim 20 derece PC mi donar. Kırdım kafayı, ne kadar anlamasam da voltaj ayarlarına girdim. vCore CPU Voltage'ı normale getirip CPU calibration'ı da standarta aldıktan sonra hiçbir sıkıntı yaşamadım ve CPU sıcaklığın 20 derece düştü. Sorun tamamen gün geçtikçe eskimiş olan parçaların ani voltaj artmasını kaldıramaması. Voltaj değerlerini tek tek deneyin. Benimki tabiri caiz ise mikrodalga fırın işlemci olarak geçer. 220W çekiyor. Soğutucu yetse bile ani bir voltaj vuruşunda kendini kaybedip zzzz diye o iğrenç sesi çıkartıyor. İsterseniz dünyanın en iyi soğutucusunu koyun farketmez. O sebeple voltaj ayarlarınızı bilgisayarınıza uygun şekilde deneyin. Allah hepinize denerken sabır versin.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.