Şimdi Ara

PC DONUYOR VE HİÇ TEPKİ VERMİYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim bir problemim var salı günü oldu ilk defa ben oyun oynuyordum(İnternete v.s ile de oluyor) bir anda bilgisayar kasmaya başladı ve bilgisayar dondu hiç bir tepki vermeyince reset attım tekrar açtım yine aynısı oldu.Öncesinde ekran kartımı güncelleyemiyordum onun için bir şeyler yaptım bu hale geldi belkide bundan değildir bilemiyorum.Sistem geri yükleme yaptım ve sorum çözülmüştü(ben öyle sanıyormuşum) öncesinde 10 dk sonra donuyordu şimdi 5 6 saat bazen de 1 saat bu sorun ekran kartı driver ından mı kaynaklanıyor ya da donanımsal bir sıkıntı mı var izlediğim video:https://youtu.be/WdOMnF7RBls evet arkadaşlar video bu sorunu çözmem de bana yardımcı olursanız çok memnun olurum herkesin günü umarım güzel geçiyordur.Yorumlarınızı bekliyorum 🙂🙂

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayar Dondu, Tepki Vermiyor: Ne Yapmalısın?

Bilgisayarının donması ve hiç tepki vermemesi can sıkıcı bir durum olabilir. İşte böyle bir durumda neler yapabileceğine dair adımlar:

1. Bekle ve Kontrol Et:

Bazen bilgisayarlar geçici olarak donabilir. Birkaç dakika bekle ve herhangi bir değişiklik olup olmadığına bak.

2. Güç Tuşuna Bas:

Bilgisayarın hala tepki vermiyorsa, güç düğmesine 10-15 saniye kadar basılı tut. Bu, bilgisayarı zorla kapatacaktır.

3. Bilgisayarı Yeniden Başlat:

Bilgisayar kapandıktan sonra yeniden başlatmayı dene. Bu, soruna neden olan herhangi bir geçici sorunu çözebilir.

4. İşletim Sistemini Güvenli Modda Başlat:

Güvenli mod, yalnızca işletim sisteminin önemli bileşenlerini yükleyen tanılama modudur. Soruna neden olan üçüncü taraf yazılımları veya sürücüleri ortadan kaldırabilir.

5. Virüs Taraması Yap:

Bilgisayarında bir virüs veya kötü amaçlı yazılım olup olmadığını kontrol etmek için bir virüs taraması yap. Bu, donmanın nedeni olabilir.

6. Donanım Sorunlarını Kontrol Et:

Donanım sorunları da donmaya neden olabilir. Takılı olan tüm kabloları ve bağlantıları kontrol et. Ayrıca, bilgisayarın aşırı ısınmadığından emin ol.

7. Profesyonel Yardım Al:

Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, profesyonel bir teknisyenden yardım almayı düşünmelisin. Donanım veya yazılım sorunlarını tespit edip onarabilirler.

Hatırlatma:

• Bilgisayarı güç düğmesinden zorla kapatmak veri kaybına neden olabilir.
    • Bilgisayarı güvenli modda başlatmak, üçüncü taraf yazılımlar veya sürücüler nedeniyle oluşan sorunları çözmeye yardımcı olabilir.
    • Donanım sorunlarını kontrol etmek için bilgisayarın aşırı ısınmadığından ve tüm kabloların ve bağlantıların sağlam olduğundan emin olmalısın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İşletim sistemi nedir?
  • Windows 8
  • Arkadaşlar bugün tekrar oldu ve 5-10 dakika beklememin sonucunda ekran gri oldu sonra mouse de gözükmemeye başladı.Bu konuyla ilgili bilgi sahibi olanlan lütfen yardım etsin.
  • Format atın
  • Arkadaşlar BIOS ayarlarını default yaptım ve sorunum çözüldü.Bu sorunu yaşayanlar bunu denesinler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.