Şimdi Ara

PC Ethernet kablosunu görmüyor ACİLL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
4.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ağ kablosu takılı değil hatası alıyorum bütün forumları gezdim inşallah burada çözün bulurum öncelikle denediğim seçenekler

KABLODAN EMİNİM BAŞKA CİHAZDA ÇALIŞIYOR

SÜRÜCÜLERİ KALDIRDIM SONUÇ ALAMADIM

SÜRÜCÜLERİM GÜNCEL TAMAMEN

SPEED/DUPLEX AYARLARINI DENEDİM İLK BAŞTA SONUÇ ALDIM RESTART ATINCA AYNI SORUN İLE KARŞILAŞTIM O YÜZDEN ANAKARTTA DA SORUN YOK EMİNİM

BİOS ETHERNET ADAPTER ENABLED

yardıncı olursanız sevinirin şuan usb 2.0 ethernet kullanıyorum internet hızımı %65 düşürüyor

SÜRÜCÜ BİLGİLERİ :

QUALCOMM ATHEROS AR8152 PCI-E FAST ETHERNET CONTROLLER NDİS 6.30

BAĞDAŞTIRICILAR :

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayarın Ethernet Kablosunu Görmemesinin Nedenleri ve Çözümleri

Ethernet kablosu, bilgisayarını internete ve diğer cihazlara bağlamana olanak tanıyan önemli bir bileşendir. Ancak bazen bilgisayarın Ethernet kablosunu görmeyebilir veya tanımayabilir. Bu sorun, günlük iş akışını ve bağlantılı kalma becerini önemli ölçüde etkileyebilir. İşte bilgisayarınızın Ethernet kablosunu görmemesinin olası nedenleri ve çözümleri:

1. Hasarlı Ethernet Kablosu veya Bağlantı Noktası:

• Ethernet kablosunda hasar olup olmadığını kontrol et. Kabloda çatlaklar, bükülmeler veya kesikler varsa, onu değiştirmen gerekebilir.
    • Bilgisayarındaki Ethernet bağlantı noktasını da kontrol et. Toz, kir veya gevşek bir bağlantı, kablonun algılanmasını engelleyebilir.

2. Yanlış Ağ Ayarları:

• Ağ ayarlarını kontrol et ve IP adresinin ve alt ağ maskesinin doğru yapılandırıldığından emin ol. Yanlış ayarlar, bilgisayarının Ethernet bağlantısını kurmasını engelleyebilir.
    • Dinamik IP adresi kullanıyorsan, DHCP sunucusunun etkin olduğundan emin ol.

3. Eski veya Bozuk Sürücüler:

• Ağ bağdaştırıcının sürücülerinin güncel olduğundan emin ol. Eski veya bozuk sürücüler, Ethernet bağlantısının çalışmamasına neden olabilir.
    • Sürücüleri güncellemek için Aygıt Yöneticisi'ni aç ve Ağ Bağdaştırıcıları bölümünü genişlet. Ağ bağdaştırıcına sağ tıkla ve "Sürücüyü Güncelle"yi seç.

4. Yazılım Çatışmaları:

• Güvenlik duvarı veya antivirüs yazılımı gibi bazı yazılımlar, Ethernet bağlantısıyla çakışabilir. Bu yazılımları geçici olarak devre dışı bırakmayı dene ve Ethernet bağlantısının yeniden kurulup kurulmadığını kontrol et.

5. Ağ Sorunları:

• Ağ anahtarları veya yönlendiriciler gibi ağ ekipmanlarında sorunlar olması, Ethernet bağlantısının çalışmamasına neden olabilir. Bu ekipmanları kontrol et ve gerekirse yeniden başlat.

6. Donanım Sorunları:

• Nadir durumlarda, Ethernet bağlantı noktasında veya ağ bağdaştırıcısında donanım sorunları olabilir. Bu sorunları çözmek genellikle donanımın değiştirilmesini gerektirir.

Yukarıdaki adımları izledikten sonra bilgisayarın hala Ethernet kablosunu görmüyorsa, daha fazla yardım için teknik destekle iletişime geçmeni öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • EDİT: speed/duplex ayarlarını şimdi denediğimde sonuç alamıyorum

NOT : YANIT VEREN HERKESE TEŞEKKÜRLER

• KARAESKİ7511 kullanıcısına yanıt

Belki yuvada sorun vardır. Hatırlarım eskiden çok sık kablo söküp takılan yuvalarda temas eden pinler geriye kaçardı. Toplu iğne gibi birşeyle yukarı doğru çektirerek sorunu hallederdim. Bir ihtimal sizde de böyle bir sıkıntı olmuş olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PC Ethernet kablosunu görmüyor ACİLL

Yapısal sorun yok galiba

• hala bir çözüm yok internette bulduğum bütün çözümleri denedim...

• KMS mi kullandınız

• adını bile yeni duyuyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ethernet Kartını Görmüyor
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • pinler normal görünüyor. kabloyu takınca soketin dibindeki ışıklar yanıyor mu? farklı kablo deneyip sonucu yazar mısın?

• Kabloyu takınca hiç tepki vermiyor ama çalıştığından eminim bios pilini çıkartıp taktım 2 saniyeliğine yanıp söndü port ışığı ayrıca şansa bağlı olarak speed duplex ayarlarıyla oynayınca bazen geliyordu yeniden başlatınca veya makineyi kapatınca gidiyordu ama iki haftadır o şekilde de yapamıyorum. Ayrıca 3farklı kabloda denedim kablolar USB ethernet adaptöründe çalışıyor ama onboard portta çalışmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KARAESKİ7511 -- 16 Kasım 2021; 2:16:49 >

Usb bellekten bir Linux sürümü çalıştırıp ağ bağlantısını denediniz mi?

• Deneyeceğim 1 saat içince sonucu yazarım.

• linuxmint-19.2-cinnamon-64bit denedim kabloyu algılamadı aynı hatayı aldım

• ethernet portunda sorun olsa bağdaştırıcılarda görünmezdi diyebiliyorum

• Kablo başka cihazda çalışıyorsa anakartta sorun. Yeniden format atın ama düzelecegini sanmıyorum.

Usb takılan wifi adaptörlerinden alın yada ethernet kartı satın alıp takın.

speed duplex ayarlarını değiştirdim şu anda çalışıyor anakartta problem yok ama ben pc yi kapatınca gidecek yine anakart problemini eleyelim direkt lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KARAESKİ7511 -- 16 Kasım 2021; 17:43:6 >

bruh pcyi kapatıp açınca yine gitti windows yüklemeekranında lan ışığı söndü birdaha yanmadı

Linux da işe yaramadıysa arıza donanımsal duruyor. Anakartın etherneti bozulmuş.

• o zaman neden speed duplex ayarlarıyla oynayınca geldi birden açıklar mısın ayrıca internet geldiğinde portu kablodan tutup yavaşca oynatıyorum temassozlık varmı diye ama hayır herhangi bir temassızlık yok. Anakart veya ethernet portunda bir sıkıntı yok sağlam bir windows 7 basic iso bulursam win to go ile test etmek istiyorum. sonuçları yazacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KARAESKİ7511 -- 17 Kasım 2021; 21:24:56 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.