Ya arkadaslar konunu burda açılmış oldğunu görünce bende buraya yazmak istedm. ben pc'e format atacaktım.Boot'a baktığmda 2tane hdd görünüyor.fakat format atarken 1tane hdd görünüyo.bilgisayarı açtığımda da 1tane hdd görünüyor.disk yöneticisinden baktım yine 1tane hdd var.ama boota bakıorm 2tane hdd gösterio.arkadaslar ltfen yardm edin içindeki bilgileri kurtarmam grek.Yardmlarınızı bekliorm.Teşkkr ederm smdiden...
quote:
Orijinalden alıntı: clsguitar
quote:
Orjinalden alıntı: venomvenom
Kardes bilgisayarima sag tikla yonete bas sol taraftan disk yoneticisini sec. Burda harddiskini gorebiliyosan problem yok sag tiklayip yabanci diskleri al diyip bilgisayarimdan erisebilirsin haddne. Burda harddsikini gormuyosan isletim sistemi gormuyo demektir kablolari kontrol et.
hard diski görmüyorsa bilgisayarıma nası tıklıcak ki
hocam cok tesekkurler benı bır dert ten kurtardın
quote:
Orijinalden alıntı: withindarkness
harddiskinin bağlantıları yerinden oynamış olabilirmi ?benim başıma gelmişti ekran kartını takerken çıkmış 1 hafta bozuldu diye uğraşmıştım
tam bunu söyleyecektim. çünkü bende de aynısı oldu
Arkadaşlar , harddiskle ilgili bir sorunum oluştu… Kısaca anlatmaya çalışacağım…
1 TB Harici Harddiskimin adaptörü yandı ve bir türlü sorunu çözemeyince ben de içini açtım ve içerisindeki harddiski aldım… Bilenler hemen anlayacaktır , içerisinden çıkan Harddisk , bildiğimiz Samsung 1 TB 7200 Sata girişli normal masaüstü bilgisayar harddiski… hatta Samsung’un sitesine baktım , model olarak bile tutuyor… Anlayacağınız OEM olan bir harddiski , bazı eklemelerle Harici Harddisk yapmışlar… Neyse…
Benim sorunum ise şu: Ben bu harddiski , bir türlü bilgisayara gösteremiyorum… Power kablosu ve data kablosu takılı ama görmüyor… Şu anda bilgisayarımda 1 adet SATA ve 1 adet PATA (eski tip) harddisk var… Onları tek tek çıkartıp yeni 1 TB olanı takıyorum yine görmüyor… Bütün kombinasyonları deniyorum ama yine görmüyor… Belki kablolarda bir şey vardır diye , şu anda çalıştırdığım SATA harddiskimin kablolarını kullanıyorum ama yine gösteremiyorum bilgisayara… Bios’a giriyorum , Harddisc Device ayarlarına falan bakıyorum ama göremiyorum…
Biostaki Onchip Sata sekmesi IDE olarak ayarlı… Bu haliyel PATA ve SATA olan 2 harddiski görüyor ama 1 TB lık SATA harddiski görmüyor… IDE olan ayarı RAID ya da Disabled yaptığımda ise sadece PATA olan harddiski görüyor..
Anakartım Asus M2V TVM , 2 adet SATA slotu var… Normalde 80 GB olan SATA harddiski görüyor… Zaten işletim sistemi de onun üzerinde… Fakat 1 TB olanı bir türlü gördüremedim…
Bir yerlerden jumper bulup , onu da denedim ama olmadı…
Konuya vakıf olan arkadaşların önerilerini bekliyorum…
Ben de sorunumu buraya yazayım dedim: Bugün saat 4 gibi yeni bilgisayarıma kavuştum.Eve geldim,kurdum sonra da Windows 7 (64 bit) kurmaya başladım.Hiç bir sorun çıkmadan yükledim.Bilgisayarı açtıktan sonra ilk olarak Anakartın driverlarını içinden çıkan CD'den yükledim.Sonra da ATI Catalyst'in son sürümünü yükledim,Windows güncelleştirmelerini yapıp restart attım.Yeni bilgisayar olduğu için eski laptopumdaki dosyaları External Hard Disk'ten yeni PC'ye atıyordum.Bir yandan da DVD'den Call of Duty yüklüyordum.Şimdiye kadar her şey şıkır şıkır çalışıyordu.10-15 dk bilgisayarın başından ayrıldım,geri döndüğümde yükleme donmuştu."Program yanıt vermiyor" mesajı çıktı.Ben de kapatmaya çalıştım fakat PC takıldı.Ctrl+Alt+Del bile yapamadım,mecburen kasadan restart attım.PC açıldı,baştaki ekran göründü.Sonra "Loading Operating System" falan yazdı fakat gerisi gelmedi.20 dk falan boyunca PC simsiyah ekranda kaldı.Windows Başlatılıyor yazısı da çıkmadı.Sonra Windows 7'yi tekrar kurmak için DVD'yi taktım,fakat bu sefer baştaki anakartın ekranı açıldı ancak normalden çok daha uzun bir süre ekranda kaldı.Daha sonra Delete'e basıp BIOS Ayarları'na girmek istediğimde de yine normalden çok daha uzun süre bekletti.Sonra BIOS'a girdim.Hard Disk'i kontrol ettim ve boot sıralamasını gözden geçirdim.Boot sıralamasında en başa CDROM'u koydum.Tekrar restart attım ve "CD'den ön yükleme için bir tuşa basın" mesajına kadar ilerledim.Ancak o noktada da işler inanılmaz ağırlaştı.Windows 7 yükleme ekranlarının her biri yaklaşık 20-30dk alıyordu.Neyse,Windows'un yükleneceği sürücüyü seçme ekranına kadar geldik.Ancak bu sefer de Hard Disk görünmüyordu.Defalarca denememe rağmen hep aynı sonucu verdi.Ya Windows 7 CD'si takılı değilken siyah ekran ya da Windows 7 yüklemesinde Hard Disk'i görmeme problemi yaşıyordum.BIOS Ayarları'nda Default ayarlarına dönmeyi de denedim ancak hiçbir değişiklik olmadı.Yardım ederseniz çok sevinirim.
NOT:Sistem özelliklerim bu:
Hard Diskin bağlantılarını kontrol edin, gerekirse tekrar çıkarıp takın, özellikle güç bağlantısı, hatta imkanınız varsa hard diski başka bir makinada deneyin, hdd üzerindeki jumper ayarlarını kontrol edin, anakart pilini çıkartıp biosu sıfırlayın (kitapçığında gösterir) başka bilgisayarda hard diskiniz görünüyorsa orada formatlayıp, jumper konfigürasyonunu 'master' yapıp tekrar bağlayın. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
quote:
Orijinalden alıntı: Klimt
Hard Diskin bağlantılarını kontrol edin, gerekirse tekrar çıkarıp takın, özellikle güç bağlantısı, hatta imkanınız varsa hard diski başka bir makinada deneyin, hdd üzerindeki jumper ayarlarını kontrol edin, anakart pilini çıkartıp biosu sıfırlayın (kitapçığında gösterir) başka bilgisayarda hard diskiniz görünüyorsa orada formatlayıp, jumper konfigürasyonunu 'master' yapıp tekrar bağlayın. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
İlginize teşekkür ederim. Dediklerinizden bazılarını daha önce denedim; ancak bir sonuç alamamıştım. Dün öğlen saatlerinde aldığım yerin teknik servisine geri götürdüm. Bütün parçaları tek tek incelediler. Sorunun anakartta olduğunu düşünüyorlar. Aynı anakarttan bir tane daha sipariş edip onunla deneyeceklerini söylediler. Büyük olasılıkla yarın teslim alacağım. Umarım düzelir.
güc kaynagını değitirmeyi denediniz mi ?
quote:
Orijinalden alıntı: oktayd
Bütün PC yi kasa dışında da topladık açık olarak başka güç kaynakları başka ekran kartları başka ramler başka işlemciler ve başka HDD ler ile denedim hatta DVD-Rom u dahi değiştirdik sonuç aynı tek değiştirilmeyen parça anakart olduğundan sorunun ondan kaynaklandığı konusunda hemfikir olundu...
quote:
Orijinalden alıntı: bonbonata
quote:
Bütün PC yi kasa dışında da topladık açık olarak başka güç kaynakları başka ekran kartları başka ramler başka işlemciler ve başka HDD ler ile denedim hatta DVD-Rom u dahi değiştirdik sonuç aynı tek değiştirilmeyen parça anakart olduğundan sorunun ondan kaynaklandığı konusunda hemfikir olundu...
Bu gibi durumlarda hdd ışığının yanıp yanmadığını izlemek anakart ile hdd arasında bağlantı hatası olup olmadığı konusunda bir fikir verirdi.neyse yeni bilgisayarın ilk ve son sorunu olur inş.bende pc topladım 4-5 ay önce.böyle arızalarla karşılaşsaydım kafayı yerdim heralde.geçmiş olsun.
quote:
quote:
bende aynı sorunla karşılaşmış ve güc kaynagını değiştirerek sorunu halletmiştim. umarım bir daha sorunla karşılaşmazsınız. son olarak harddiskin markası samsung mu ?
quote:
quote:
quote:
bende aynı sorunla karşılaşmış ve güc kaynagını değiştirerek sorunu halletmiştim. umarım bir daha sorunla karşılaşmazsınız. son olarak harddiskin markası samsung mu ?
Hayır,Western Digital SATA3.0.
arkadaşlar merhaba..benim de 2 gündür bilgisayarımda sorun var. koltuktan düşürdüm.bilgisayarcıya götürdüm.harddiski görmüyor dedi.ama içindekilerde çok çook önemli benim için ve hiçbirisinin yedeği yok.kurtarılamaz dedi.bugün başka bir bilgisayarcıya daha götürdüm o da zor kurtarılması dedi.hiç bi yolu yokmudur içindeki belgeleri almamın ya acaba
Sistemim imzadaki şekilde...
4 tane HDD takılı...
Bunlardan birisi WD 2 TB caviar green...
Geçenlerde windows HDD'yi görmemişti...kasayı açıp bağlantıları söküp tekrar takmıştım ve görmüştü...
Şimdi ise hepten gitti, hiç görmemeye başladı....
BIOS'da da görünmüyor...Anakarttan diğer HDD'lere çıkan sata kabloları ile ve diğer güç kabllarıyla denedim ama görmüyor görmüyor...Denemediğim tek şey başka bilgisayara bağlamak...Onun da yararı olacağını sanmıyorum...
Galiba güç ile ilgili sorun var, HDD'yi elime aldığımda dönmüyor bile...Ya elektrik gitmiyor, ya da başka birşey...
Garantisi var ama işin kötüsü 2TB tıka basa da doluydu
Umarım önerebileceğiniz birşeyler vardır...
Maxtor ve Win 7. Malesef üreticinin sürücü güncellemesi olmadığından ve çevremde başka PC de olmadığından güzelim diskteki 1 TB veriye ulaşamıyorum. Artık arkadaşımın bilgisayarında deneyeceğim ama evli adam, nasıl olacak, ne zaman olacak. Off! Diski takıyorum ve 'Formatlayın' uyarısı geliyor, açmıyor. Harici disklerime çok iyi bakıyorum ama sanırım ömürleri öyle çok fazla da değil.
Arkadaşlar bende 500 gb ST3500320AS var Geçenlerde pc yi açtım harddisimi görmüyor biosdan da baktım yok diğer 4 hdd çalışıyor bu çalışmıyor kabloları denedim yine yok bu ne biçim iş ya
daha garantisi var ancak içi tıka basa dolu ne ypacam ya
quote:
Orijinalden alıntı: UNDYING
Sistemim imzadaki şekilde...
4 tane HDD takılı...
Bunlardan birisi WD 2 TB caviar green...
Geçenlerde windows HDD'yi görmemişti...kasayı açıp bağlantıları söküp tekrar takmıştım ve görmüştü...
Şimdi ise hepten gitti, hiç görmemeye başladı....
BIOS'da da görünmüyor...Anakarttan diğer HDD'lere çıkan sata kabloları ile ve diğer güç kabllarıyla denedim ama görmüyor görmüyor...Denemediğim tek şey başka bilgisayara bağlamak...Onun da yararı olacağını sanmıyorum...
Galiba güç ile ilgili sorun var, HDD'yi elime aldığımda dönmüyor bile...Ya elektrik gitmiyor, ya da başka birşey...
Garantisi var ama işin kötüsü 2TB tıka basa da doluydu
Umarım önerebileceğiniz birşeyler vardır...
bende bu gün bu hdd den sıfır aldım şimdi pcye taktım ama hddyi görmüyor
quote:
Orijinalden alıntı: Klimt
Geçen akşam her akşam olduğu gibi bilgisayarımı normal şekilde kapattım. Ertesi sabah açtığımda HDD görünmüyordu. Ne yaptıysam olmadı, hdd çalışıyor, sistem ekranı başta uzun süre bekliyor çünkü hdd bulmaya çalışıyor ama yok, ayrıca kafa atma sesi dedikleri ses de geliyor.
aynısı bu gün bana oldu 750 gb seagate te başıma geldi. ne yaptıysam görmedi bios . allahtan sistem diski değil yedek arşiv diski idi.
şimdi çöp mü disk. ?????
master slave ayarlarına dikkat etmelisin bundan dolayı olabilir
master slave kalmadı artık jumper kullanılmıyo. bios görmüyo