Sağolun arkadaşlar çok yardımcı oldunuz,1 gündür kasa açık biçimde kullanıyorum şu ana kadar resetlenme olmadı.Biraz daha deniycem eğer kasa açıkkende resetlerse,artık yeni bir kasa alırım heralde.Yanlız benim tahminim bu sorunun ekran kartından kaynaklandığı yönünde.Arkadaşın biri bende 256 mb ati radeon var yaz geldi oda yapıyo demişti.Bendede 256 mb ati radeon 9550 var sanırım bu yüzden.Eğer bu yüzdense ek fan takarım ekran kartının oraya,yaw aslında ekran kartının üstünde kafam kadar fan var ama anlamadım gitti.
ne hem amd hem ati bide ramin v-data ysa sen bitmişsin. Abi ram çok büüyk faktör.Bence başka bir ram dene. V o atiyi sat :)
quote:
Orjinalden alıntı: ExTx
Sağolun arkadaşlar çok yardımcı oldunuz,1 gündür kasa açık biçimde kullanıyorum şu ana kadar resetlenme olmadı.Biraz daha deniycem eğer kasa açıkkende resetlerse,artık yeni bir kasa alırım heralde.Yanlız benim tahminim bu sorunun ekran kartından kaynaklandığı yönünde.Arkadaşın biri bende 256 mb ati radeon var yaz geldi oda yapıyo demişti.Bendede 256 mb ati radeon 9550 var sanırım bu yüzden.Eğer bu yüzdense ek fan takarım ekran kartının oraya,yaw aslında ekran kartının üstünde kafam kadar fan var ama anlamadım gitti.
benim sistemde amd ve ekran kartım seninkinin aynısı, gerçi ramlerim kingston.. neyse bende daha hiç kilitlenme olmadı hem işlemci sıcaklığıda 64dereceden aşağı inmiyor kasanın içine 3tane 8mmlik fan taktım + işlemci fanı + power supply'ın içindeki fan.. kasa içindeki hava sirkülasyonunu çok iyi ayarlamalısın, kabloları fln toparla, akımı engelleyicek bişey olmasın.. veya benimki gibi çok fan takarsan hepsini içeri doğru üfletme mesela. arkadan 2si içeri, önden biri dışarı bide power supply'ın içindekide dışarı üflüyor işte. en sağlıklısı böyle olur. amaaa bütün bu yazdıklarımdan sonra şunu da söyleyim hiç riske atma, kasanın kapaklarını söküpte kullan. çünkü yaz gelince çok sağlam bi soğutucun olmadıktan sonra fan fln bahane.
Abi söktüm ama tek yararı resetleme sğresini uzatmak oldu :( yeni kasa alıcam heralde şöle manyak fanları olan :D
islemci fazla isinica resetler ama 40 derece civari çok sicak degil ama fani degistir derim. daha serin tutarsan daha iyi performans alirsin. bide 256 mb ekran karti için daha iyi güç kaynagi gerek 350 w assagi düsme. oda kitler resetler. kolay gele
yaw benim işlemcinin 70 derecede çalıştığını bilirim ısı olmaz bu belki macunun geçmiştir.
amd kullanıcıları dikkat eger herseye ragmen işlemci sıcaklıgınız 60 ve uzerinde ise bilinki işlemcinizin altındaki macundan kaynaklanıyordur...işlemcinizin üzerindeki fanı sokün sonra fanın altındaki macunu temizleyin ve yeniden bir macun sürün..ama ne cok ne de az olsun...cok yada az sürmekte problemi cözmeyecek... macunu orta karar sürün ve işlemci sıcaklıgınız 35-45 arasına düşecektir
ben macun almaya koşuyom..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme