Şimdi Ara

pc kaç wat ceyran çekiyor.... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
7.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Verimlilikle ne alakası var anlamadım.Verimlilik çektiği gücün ne kadarını pcye aktarabildiği değil midir? Sonuçta verimli olsada verimli olmasada faturaya yansıyan kısmı psu nun şebekeden çektiğidir bence .
  • quote:

Orijinalden alıntı: rakacar

Verimlilikle ne alakası var anlamadım.Verimlilik çektiği gücün ne kadarını pcye aktarabildiği değil midir? Sonuçta verimli olsada verimli olmasada faturaya yansıyan kısmı psu nun şebekeden çektiğidir bence .

Verimlilik prizden çekilen güçle ilgilidir, verilen değil.
    Örneğin; %50 verimlilik değeri olan 600W bir güç kaynağı, 600W güç verebilmek için şebekeden 1200W güç çeker. %100 verimli olsa 600W güç verebilmek için 600W güç çeker ve boşa elektrik gitmez.
    Bu değerleri kolay olsun diye verdim, yoksa güç kaynağı verimlilikleri kaliteye göre %60-90 arasındadır.

Dün başka bir konuda yazmıştım, tekrar yazmaya üşendim.

• Bunu öğrendiğim iyi oldu teşekkürler :)
  • bir psu da ısı arttıkça verimlilik düşer. kaliteli psu ların soğutma sistemleri iyidir ve kaliteli komponentler kullanırlar, bu nedenle yük altında dahi ısıları çok yüksek olmaz. kasanızın içindeki ısı bile verimliliği etkileyen sebeplerdendir. o nedenle kasanızı mümkün olduğu kadar serin tutmanız psu ya verimlilik konusunda büyük fayda sağlar.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.