Arkadaslar desktop xp professional isletim sistemine sahip makinede ilginc bir problem ile karsılastım. Makine power dugmesinden acildiktan sonra tam windows acilirken bir anda voltaj duser gibi kapanıyor. Bir daha acmak istediğimde pc hic acilmiyor. Kasaya elektrik geliyor anakartın ışığı yanıyorr ama power dugmesi hic calismiyor. Makinede ramlarin yerini değiştridim ama herhangi bir değişiklik yok. Ertesi gun tekrar makine acilir gibi oldu ama yine aynı sorun tekrarladı. Problem nerden kaynaklanabilir bir fikriniz var mı? Power supply mı yoksa cpu fan'ı mı?
güç kaynağında sorun olabilir ya da kablolarda temassızlık vardır.
topraklı priz kullanmayı dene. ama zaten söylediğin gibi ya güç kaynağı yada işlemci ısısından şüphelenmek gerekir...
Power Supply sorun yaratıyor anadıpım kadarıyla...Yenisini takdığında sorun olmaz sanırım.
Arkadaslar elektiriksel bir sorun olmadıgını dusunuyorum cunku anakarın ısıgı yanıyor. cpu fanı olsa azda olsa makine calisir sonra kitlenir . sanırım geriye power supply birtek power supply kaldı.
nasıl yani ,anakart ışığı nası yanıyor o zaman power düğmesi çalışmıyorsa. fanlar falan dönüyo mu.?
İşlemcinin cpu bloğu yerinden oynamış yada çıkmış olabilir.Tam işletim sistemi hazıra geçecekken kapanması denk geliyor olabilir.Shutdown temp sanırım sorunun.İşlemcimin cpu soğutucusunu kontrol edermisin.
Evet anakart ısıgı yanıyor. Power dugmesine bastıgında pc'den ses soluk cıkmıyor. Ama bu durum makine bir kere windows ekranına gelip kapandıktan sonra olusuyor. Gun icerisinde bir daha power dugmesi calismiyor. ertesi gun yine aynı senaryo ile basbasa kalıyorum.
benim bilgisayarımda da bir kac gündür aynı problem vardı xp yazısına kadar geliyor daha sonra reset atıyodu bnim de anakartın ışığı yanıyordu neyse sadede geleyim.sizin bilgisayarın 1 gün sonra tekrar acıldığını görünce ben de denedim benimki de acıldı (daha 2saat önce denedim).ilk önce biosa girip default yaptım. güvenli kipte açıp (bilgisayar acılırken F5 e basarak) cakışma yapabileceğini düşündüğüm programları sildim daha sonra sistem geri yükleme yaptım. yeniden başlattım... bilgisayar eski haline geldi.. kolay gelsin.. yararım olur inş..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme