Başlığı biraz açıklayayım. Samsung NP300 Serisi bilgisayarımda HardDisk ya da herhangi bir boot edilebilir media taktığım zaman hiç bir şekilde BIOS'a erişemiyorum. UEFI veya başka bir konu ile alakalı değil. Tüm boot edilebilir medya'ları (FlashDiskler de dahil) sökünce BIOS'a erişebiliyorum. Sanki bilgisayar açılırken klavye devre dışı gibi (CTRL+ALT+Del ile restart atamıyorum boot ekranında ondan bu kanıya vardım). UEFI desteğini kaldırıp Linux dahil olmak üzere bir çok işletim sistemi kurdum sonuç alamadım. Neyse; BIOS'a girince FastBIOS'u devre dışı bıraktım belki onunla alakalıdır diye yine sonuç alamadım. Hadi BIOS'a girmesin öenmli değil dedim atladım bu konuyu. İşletim sistemi açılınca, KAPAT komutunu verince Linux veya Windows'da PC kapanmıyor. Ekran kapanıyor ama elektrik kesmiyor. Öylece saatlerce fan çalıştırıyor. Ama RESTART komutu verince PC kapanıyor. YENİDEN BAŞLAMIYOR. PC kapatmak için sürekli RESTART komutu veriyorum. Format atarken bile bazı sekmelerde restart atması gerekince direk kapanıyor. Sorunun kaynağı ne olabilir acaba?
Not: Bilgisayar donanımsal olarak güncellenmiştir. Özellikleri merak ederseniz tek tek yazabilirim. Tahminimce alttakiler yeterlidir: BIOS Srm: Phoenix Technologies Ltd. P01RAJ, 08.05.2012 İşlemci: Intel64 Family 6 Model 42 Stepping 7 GenuineIntel ~1600 Mhz B815 Centrino Sistem šreticisi: SAMSUNG ELECTRONICS CO., LTD. Sistem Modeli: 300E4C/300E5C/300E7C
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme