Şimdi Ara

PC kasası kullanarak FULL HD film nasıl izlenebilir.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
5.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

suan full hd bir tv almayı düşünüyorum

sony 46d3500 veya 46v4000

aynı zamanda sony dav dz 660 ev sinema sitemi alıcam

elimdeki pc nin ekran kartı ati x1950 pro max çözünürlük için 2560*1600 gözüküyor.

optik ve coaxical çıkışlar var ayrıca 2 tane DVI çıkışı var.

ayrıca digitürk üyesiyim

simdi kasadaki DVI çıkışını HDMI a çevirip bunu lcd ye bağladığımda yanlışım yoksa sadece görüntü alabileceğim. seside coaxical kabloyla 5+1 e bağlamayı düşünüyorum. sanırım bu şekilde bilgisayardan 1080p bir film çalıştırdığım zaman lcd den görüntü ve 5+1 den ses alabilicem. aynı zamanda digitürk kutusunuda 5+1 e ( digital audio out ile ) bağlayıp tv izlerkende 5+1 i kullanmak istiyorum. sanırım bu digital audio out dediği coaxical oluyor??? bundan emin değilim. bide kutuda audio left audio right diye iki tane çıkış var burdanda bağlanabiliyor heralde ama diğer tercih sanırım daha iyi ???

simdi sorun şu ki ben hem pc kasasından lcd tv de 1080p film izlemek ve bu arada max performansla 5+1 sistemimi kullanmak istiyorum hemde digitürk izlerken 5+1 sistemimi kullanmak istiyorum!! bu mümkün mü ???

son olarak sanırım profigold kablolar en iyileri ?? bunları ankarada nerden temin edebilirim ?? veya varsa başka kablo tavsiyeniz var mı ??

şimdiden teşekkür ederim.

• Öncelikle PC nizde Ya internetten indireceksiniz FullHD filmleri Yada PC nizden HD DVD veya BD leri yükleyebilmeniz için BD room yada HD DVD romunuz olmalı.
    Donanım olarak bunlar varsa.
    Gerekli bir iki program var.
    K-Lite Codec Packhttp://www.filehippo.com/download_klite_codec_pack/download/32272148440f4ac791f70edb09dbbd43/
    Power DVD 8Ultra veya VLC Player. olmalı.

Bunlarıda tamamladıktan sonra alacağınız LCD girişlerin de HDMI 2-3 tane olabilir.
    Aynı zamanda monitor olarakta kullanmanız için VGA girişide olabilir.
    VGA giriş varsa 15-20 YTL lik bir DVI toVGA kablo ile LCD nize görüntü aktarırsınız.
    PC nizde bahsettiğinize göre Coaxial çıkış var sesi de pc coaxialden DZ660 Coaxial girişe aktarabilirsiniz.
    DT+ ınıza gelirsek.
    DT+ ı HDMI ile LCD nize Optic İlede DZ660 ınıza bağlayabilirsiniz.
    DZ660 ınızıda HDMI ile LCD nize bağlayabilirsiniz.
    PC den FullHD
    DT+ dan HD
    DZ 660 tan 1080i/p upsacle ile Film izleyebilir.
    DZ660 ınızın surroundlarınıda kullanmış olursunuz her 3 bağlantınızda da ve hiçbir kablo sök tak olmadan.
    Kolaylıklar
    quote:

Orjinalden alıntı: acarom83

herkese herhaba

suan full hd bir tv almayı düşünüyorum

sony 46d3500 veya 46v4000

aynı zamanda sony dav dz 660 ev sinema sitemi alıcam

elimdeki pc nin ekran kartı ati x1950 pro max çözünürlük için 2560*1600 gözüküyor.

optik ve coaxical çıkışlar var ayrıca 2 tane DVI çıkışı var.

ayrıca digitürk üyesiyim

simdi kasadaki DVI çıkışını HDMI a çevirip bunu lcd ye bağladığımda yanlışım yoksa sadece görüntü alabileceğim. seside coaxical kabloyla 5+1 e bağlamayı düşünüyorum. sanırım bu şekilde bilgisayardan 1080p bir film çalıştırdığım zaman lcd den görüntü ve 5+1 den ses alabilicem. aynı zamanda digitürk kutusunuda 5+1 e ( digital audio out ile ) bağlayıp tv izlerkende 5+1 i kullanmak istiyorum. sanırım bu digital audio out dediği coaxical oluyor??? bundan emin değilim. bide kutuda audio left audio right diye iki tane çıkış var burdanda bağlanabiliyor heralde ama diğer tercih sanırım daha iyi ???

simdi sorun şu ki ben hem pc kasasından lcd tv de 1080p film izlemek ve bu arada max performansla 5+1 sistemimi kullanmak istiyorum hemde digitürk izlerken 5+1 sistemimi kullanmak istiyorum!! bu mümkün mü ???

son olarak sanırım profigold kablolar en iyileri ?? bunları ankarada nerden temin edebilirim ?? veya varsa başka kablo tavsiyeniz var mı ??

şimdiden teşekkür ederim.

• atinin hd 3850 ekran kartı ve üstüyle hdmi den ses ve görüntü aktarabilirsin ekran kartının içinde çip var
  • @ata
    Sanırım arkadaşın kutusu normal digiturk kutusu.
    Çünkü HD kutularda optik çıkış ta bulunuyor.

Ayrıca DVI gibi bir digital kaynaktan çıkan digital görüntüyü VGA'ya çevirip taşımak bence ziyan olur.
    Hoparlörde kablonun ne kadar önemi varsa görüntüde de aktarım türünün o kadar önemi vardır.
    Bu nedenle DVI to HDMI dönüştürücü ile görüntüyü aktarmak daha mantıklı geliyor bana.
  • Selam;
    DVI to VGA PC den 1920*1080 aktarsak LCD de çözünürlük ne olur?
    İle
    DVI to HDMI PC den 1920*1080 aktarsak LCD de çözünürlük ne olur?

Sizce iki kablo türü bağlantıları arasında bir fark olurmu?

Binary den anlamayanlardanım da

quote:

Orjinalden alıntı: fleshlord

@ata
    Sanırım arkadaşın kutusu normal digiturk kutusu.
    Çünkü HD kutularda optik çıkış ta bulunuyor.

Ayrıca DVI gibi bir digital kaynaktan çıkan digital görüntüyü VGA'ya çevirip taşımak bence ziyan olur.
    Hoparlörde kablonun ne kadar önemi varsa görüntüde de aktarım türünün o kadar önemi vardır.
    Bu nedenle DVI to HDMI dönüştürücü ile görüntüyü aktarmak daha mantıklı geliyor bana.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.