Şimdi Ara

PC kitlenme sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: exFAT

Minidump raporlarına göre Microsoft destek forumlarında okuduğum bilgiyi aktarıyorum.
    Öncelikle C:\Windows\System32 klasöründen Win32k.sys dosyasının ismini Win32k.old diye değiştir pencereyi kapat tekrar aç yeni ve sorunsuz Win32k.sys dosyası oluşmuş olmalı.Ardından sanal belleği kapatıp bilgisayarı yeniden başlat bilgisayar açılınca sanal belleği tekrar etkinlşeştirebilirsin.
    Bir diğer sorunlu dosya ise Windows\system32\ntkrnlpa.exe dosyası bu dosyanın sistem için önemli bir görevi olmadığı ve istenirse silinebileceği yazıyor tabi senin kurduğun bir program kullanmıyorsa bu dosyayı.

bunları aynen yaptım sorun geçmedi
    hdd bad sector taramasında %0 sorun full yeşil nokta hiç kırmızı cıkmadı resimini çektim ama upload ederken reset attı

quote:

makedonn

çevremde kimsede ddr2 ram yok hep ddr kullananlar var ama yarın bulucam bi yerden

• quote:

Orijinalden alıntı: BTech

quote:

Orijinalden alıntı: exFAT

Minidump raporlarına göre Microsoft destek forumlarında okuduğum bilgiyi aktarıyorum.
    Öncelikle C:\Windows\System32 klasöründen Win32k.sys dosyasının ismini Win32k.old diye değiştir pencereyi kapat tekrar aç yeni ve sorunsuz Win32k.sys dosyası oluşmuş olmalı.Ardından sanal belleği kapatıp bilgisayarı yeniden başlat bilgisayar açılınca sanal belleği tekrar etkinlşeştirebilirsin.
    Bir diğer sorunlu dosya ise Windows\system32\ntkrnlpa.exe dosyası bu dosyanın sistem için önemli bir görevi olmadığı ve istenirse silinebileceği yazıyor tabi senin kurduğun bir program kullanmıyorsa bu dosyayı.

bunları aynen yaptım sorun geçmedi
    hdd bad sector taramasında %0 sorun full yeşil nokta hiç kırmızı cıkmadı resimini çektim ama upload ederken reset attı

quote:

makedonn

çevremde kimsede ddr2 ram yok hep ddr kullananlar var ama yarın bulucam bi yerden

Boşuna HDD ile zaman kaybı yapmayın bu RAM modülü dahi olmayabilir ancak HDD'de sistem tamamiyle farklı bir Mavi ekran verecektir, genellikle RAM kaynaklı bir mavi ekrandır, ancak uyumsuz ve bozulmuş bir donanım Ses kartı olabilir, kısmende olsa işlemci ve PSU sorunlarıda bu hata nedeni olabilir...

• sorunu tesadüfen çözdüm :)
    makedon kardeşim allah razı olsun :)
    sen ses kartı olabilir diyince biosu karıştırırken chipset bölümünden ses kartı bölümü ayarlarından sadece can sıkıntısından HD olan ayarı AC97 yaptım ve sorun düzeldi :D
    bi aydır biosta karıştırmadıgım yer kalmadı bunu yapınca düzeldi çok komik ya:D
    bi aydır ugraştıgım emeğe üzülüyorum :)

tekrar herkese teşekkür ediyorum yorumlar için :)
  • Rica ederim...

İyi forumlar...
  • sorun tekrar başladı :S
    dün 3 saat oyun oynadım tık demedi
    bugün işten geldim açtım ve kitlenme ve mavi ekran verme sorunu devam ediyor:S

mavi ekranda farklı farklı hatalar veriyo
    0x0000000A verdi
    0x0000008E verdi
  • güncel
  • 1-Farklı bir RAM modülü bulup deneyin.

2-0x0000008E; Hatası donanımsal bir hata değildir sisteminize Haxdoor virüs türevi bulaşmış, Combofix ve Kaspersky yazılımları ile taratmanızı tavsiye ederim. Ancak 0x0000000A Mavi ekran hatası ise yukarıda ki mesajlarımda bahsettiğim gibi uyumsuz donanım sorunu olabilir ve bozulmuş bir donanım sorunu olabilir, ancak genellikle RAM, işlemci, PSU, ve Ses kartı gibi bileşenler bu hataya sebebiyet veriyor o nedenle ilk olarak RAM değişimine gidin...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.