Şimdi Ara

PC Konfigürasyonum için Görüşlerinizi Alabilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar. Yeni bir pc topluyorum pazartesi falan nasip olursa alacağım detayları aşağıya yazıyorum. PC yi her amaçla kullanan bir kullanıcıyımdır oyun oynarım, program yazarım, 3d çalışmalar üzerinde uğraşırım. oluşturduğum konf. aşağı yukarı 2800TL ye falan geliyor ve acaba gerçekten bu paraya değer mi fikirlrnizi almak istedim.

1. AMD Phenom II X6 1090T 3.6 GHz, 9 MB, AM3 BOX İşlemci, Black Edition
    (AMD II X6 1055T ile arasında çok performans farkı varmıdır acaba? Çünkü epeyce fiyat farkı var eğer çok performans farkı olmayacaksa 1055T yi de alabilirim diye düşünüyorum)
    Son Hali : AMD Phenom II X6 1055T 3.3 GHz, 9 MB, AM3 BOX İşlemci

2. ASUS M4A89GTD PRO/USB3, AMD 890GX, DDR3, 2X PCIExp, Socket 938 AM3, CrossFireX, ATI HD4290
    (Crossfire yapmak gibi bir niyetim yok arkadaşlar fakat bu kartın soğutma sistemi köprüler üzerindeki soğucular falan beni cezbediyor açıkcaıs :) fakat bunun yerine ASUS M4A87TD EVO veya ASUS M4A88TD-M Evo da alabilirim bu söylediğim iki kart arasında da onboard ekran kartı haricinde ne fark var acaba kullanan arkadaşlar bilgi verebilirler mi ? )

3. G.SKILL Ripjaws 4 GB (2X 2GB) DDR3 1600 MHZ RAM CL7 (7-7-7-24)
    (Alternatif olarak KINGSTON 4 GB (2X 2GB) DDR3 1333 MHZ RAM CL7 HYPERX olabilir diye de düşünebiliyorum)
    Son Hali : GSKILL RIPJAWS DDR3-1333MHZ CL7 4GB (2X2GB)

4. POWERCOLOR HD5850 PCS+ 1024 MB, PCIExp Ekran Kartı, DirectX 11, DDR5, 256 bit, 765/4200

5. WD 3.5" 1Tb Caviar Black SATA 3.0 64MB Cache 7200Rpm HDD
    (Böyle bir HDD mi mantıklıdır acaba 32MB Cacheli 2 tane daha düşük seviye HDD yi RAID 0 yapmak mı ?)
    Son Hali : RAID 0 - 2x WESTERN DIGITAL 500 GB SATA II HDD 32MB Caviar Black

6. DARK FALCON OCZ 600W 4 Fanlı Akrilik Panelli Full Siyah Oyuncu Kasası

7. SAMSUNG xl2370i LED LCD Monitör
    (Monitör kousunda gerçekten kararsızım LED olsun istiyorum fakat oyunlarda yada diğer uygulamalarda asla ghosting olayına tahammül edemem takdir edersiniz ki bu kadar parayı verdikten sonra bu sebepten dolayı tecrübe etmiş olduğunuz LED LCD ???Monitörlerin tavsiyeleri???ne gerçekten ihtiyacım var)

Kıymetli yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReCoVeRy -- 5 Eylül 2010; 11:55:45 >

• işlemci olarak 1055 daha uygun olur.Aralararında fazla bir performans farkı yok ama fiyat farkı çok fazla.
    burda bir inceleme var,karar senin
    İnceleme
  • quote:

Orijinalden alıntı: littlestewie

işlemci olarak 1055 daha uygun olur.Aralararında fazla bir performans farkı yok ama fiyat farkı çok fazla.
    burda bir inceleme var,karar senin
    İnceleme
    @littlestewie teşekkür ediyorum yardımın için bencede 1055 daha mantıklı olacak şu fiyat farkı ve test göz önüne alındığında

Peki diğer donanımlar yada genel yapı olarak bir fikri olan ?
  • Islemciyi 1055t yapman yerinde bir karar olmus.Ramlari kingston al 1600 mhz farkini fazla hissetmezsin.Hiz icin raid 0 yapman avantajli olur tabi ki.Sectigin monitor led aydinlatmali lcd.Ben led aydinlatmali lcd leri su ana kadar hic sevemedim.Bence iyi bir normal lcd al hem daha uygun led lcd lere gore
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultiMance

Islemciyi 1055t yapman yerinde bir karar olmus.Ramlari kingston al 1600 mhz farkini fazla hissetmezsin.Hiz icin raid 0 yapman avantajli olur tabi ki.Sectigin monitor led aydinlatmali lcd.Ben led aydinlatmali lcd leri su ana kadar hic sevemedim.Bence iyi bir normal lcd al hem daha uygun led lcd lere gore
    1055T mantıklı bir seçim olmuş.Led lcd'leri bende sevmedim maraz28 arkadaş gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maraz28

Islemciyi 1055t yapman yerinde bir karar olmus.Ramlari kingston al 1600 mhz farkini fazla hissetmezsin.Hiz icin raid 0 yapman avantajli olur tabi ki.Sectigin monitor led aydinlatmali lcd.Ben led aydinlatmali lcd leri su ana kadar hic sevemedim.Bence iyi bir normal lcd al hem daha uygun led lcd lere gore

Overclock yapmadan hiç fark etmez de diyebiliriz sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultiMance

İşlemciyi 1055 yapman yerinde bir karar olmuş. Anakart üzerindeki soğutmalar overclock yapmayacaksan görüntüden ibaret kalmaya devam edeceklerdir. M4A88TD-M EVO/USB3 uATX, M4A88TD-v EVO/USB3 ATX tir; PCI-E ile PCI slotlarında değişiklikler var ve "M" olan fazladan 2 USB2 ye sahip.www.asus.com dan kendin de karşılaştırabilirsin. Bellekleri 1333 CL9 yapabilirsin, aradaki farkı anlayamazsın. Hız için Raid 0 daha iyidir, fakat disklerden biri bozulduğunda tüm verilerini kaybedebilirsin. Bu yüzden bir de depo harddisk almanı öneririm. Monitör olarak daha ucuz LED monitör de bulabilirsin. En iyisi görerek alman.

• quote:

Orijinalden alıntı: _SeRHaT_

İşlemciyi 1055 yapman yerinde bir karar olmuş. Anakart üzerindeki soğutmalar overclock yapmayacaksan görüntüden ibaret kalmaya devam edeceklerdir. M4A88TD-M EVO/USB3 uATX, M4A88TD-v EVO/USB3 ATX tir; PCI-E ile PCI slotlarında değişiklikler var ve "M" olan fazladan 2 USB2 ye sahip.www.asus.com dan kendin de karşılaştırabilirsin. Bellekleri 1333 CL9 yapabilirsin, aradaki farkı anlayamazsın. Hız için Raid 0 daha iyidir, fakat disklerden biri bozulduğunda tüm verilerini kaybedebilirsin. Bu yüzden bir de depo harddisk almanı öneririm. Monitör olarak daha ucuz LED monitör de bulabilirsin. En iyisi görerek alman.

Alıntıları Göster
    @maraz28 yorumun için teşekkür ediyorum. Bütçeyi biraz rahatlatacak ve yerinde bir değişiklik oldu die düşünüyorum.

@bilalMW LED lcd leri sevmemenin gerekçesi nedir acaba ben bir kaç defa LED lcd monitör kullanmıştım fakat bana çok avantajlı gibi gelmişti. Tabiki net karar verebilecek kadar ilgili değilim bu monitörlere bu sebepten dolayıda tavsiyeni dikkate alacağım. Teşekkür ediyorum.

@ersayt ufak çapta overclock yapmak istiyorum aslında bu sebepten dolayı bu anakartla stabil olacak çok iyi bir ram istiyorum. Söz konusu anakartlardan herhangi birini tecrübe etmiş bir arkadaşın bu konudaki RAM tavsiyesini kesinlikle uygulamaya çalışacağım.

@_SeRHaT_ ufak çapta bir overclock yapabileceğimi düşünerek sanırım ASUS M4A89GTD PRO yu tercih edeceğim ama hala net karar almış değilim. Yorumun için teşekkür ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ReCoVeRy

@maraz28 yorumun için teşekkür ediyorum. Bütçeyi biraz rahatlatacak ve yerinde bir değişiklik oldu die düşünüyorum.

@bilalMW LED lcd leri sevmemenin gerekçesi nedir acaba ben bir kaç defa LED lcd monitör kullanmıştım fakat bana çok avantajlı gibi gelmişti. Tabiki net karar verebilecek kadar ilgili değilim bu monitörlere bu sebepten dolayıda tavsiyeni dikkate alacağım. Teşekkür ediyorum.

@ersayt ufak çapta overclock yapmak istiyorum aslında bu sebepten dolayı bu anakartla stabil olacak çok iyi bir ram istiyorum. Söz konusu anakartlardan herhangi birini tecrübe etmiş bir arkadaşın bu konudaki RAM tavsiyesini kesinlikle uygulamaya çalışacağım.

@_SeRHaT_ ufak çapta bir overclock yapabileceğimi düşünerek sanırım ASUS M4A89GTD PRO yu tercih edeceğim ama hala net karar almış değilim. Yorumun için teşekkür ediyorum.

Alıntıları Göster
    Ufak çapta overclock için M4A88TD-V EVO/USB3 de oldukça yeterlidir.

• quote:

Ufak çapta overclock için M4A88TD-V EVO/USB3 de oldukça yeterlidir.

Alıntıları Göster
    @_SeRHaT_ teşekkür ediyorum ilginden dolayı. Onboard ekran kartı olanlar ile olmayanlar arasında bir performans farkı olduğu söyleniyor ne kadar doğrudur ?
  • quote:

@_SeRHaT_ teşekkür ediyorum ilginden dolayı. Onboard ekran kartı olanlar ile olmayanlar arasında bir performans farkı olduğu söyleniyor ne kadar doğrudur ?

Alıntıları Göster
    Onboard ekran kartı olunca ekran kartı takmasanız bile bilgisayarınızı kullanabiliyorsunuz.
  • ECS A790GXM-AD3, 5200 MT Black Series, AMD 790GX, DDR3, 2x PCIExp, Socket 938 AM3, CrossFire, ATI HD3300

Board olarak önerim budur. 100USD+KDV fiyatı performansına göre çok güzel. Black Series o/c için çok güzel sonuçlar veriyor.

Ramleri 1333Mhz CL7 alırsan daha iyi olur.

LED ekranın hiç bir dezavantajı yok, avantajı da enerji tasarruflu olması. Performans olarak farklı bir şey beklemek yersiz.

Bunun dışında sistem güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ramptha -- 5 Eylül 2010; 10:54:12 >
  • quote:

Onboard ekran kartı olunca ekran kartı takmasanız bile bilgisayarınızı kullanabiliyorsunuz.

Alıntıları Göster
    @ _SeRHaT_ teşekkür ederim ama kasdettiğim tam olarak. Onboard ekran kartı olan bir anakartın üzerine takılacak olan 16x ekran kartı ile onboard ekran kartı olmaya muadil bir karta takılacak 16x lik bir kartın performans farkı oluşturabildiğini okumuştum. Doğrumudur acaba die bilgin varmı die sormak istemiştim.

@Ramptha anakart önerin için teşekkür ediyorum. Fakat ASUS anakart konusunda kesinlikle kararlıyım. LED ler sanırım epeyce pahalı olduğu için pek tavsiye edilmiyor. Aslında bir bakıma ilerleyen süreçte amoledlerin çıkacağını düşünürsek ve LCD ler ile AMOLED ler arasında LED leri bir geçiş elemanı olarak düşünürsek çok bir şeyde beklemek doğru olmaz diyorum. Monitör konusunda hala aşırı kararsızım.

Ekran kartı olarakta GTX460 ile HD5850 yi acaba tecrübe etmiş arkadaşların önerileri nedir diye merak etmekteyim.

• quote:

@ _SeRHaT_ teşekkür ederim ama kasdettiğim tam olarak. Onboard ekran kartı olan bir anakartın üzerine takılacak olan 16x ekran kartı ile onboard ekran kartı olmaya muadil bir karta takılacak 16x lik bir kartın performans farkı oluşturabildiğini okumuştum. Doğrumudur acaba die bilgin varmı die sormak istemiştim.

@Ramptha anakart önerin için teşekkür ediyorum. Fakat ASUS anakart konusunda kesinlikle kararlıyım. LED ler sanırım epeyce pahalı olduğu için pek tavsiye edilmiyor. Aslında bir bakıma ilerleyen süreçte amoledlerin çıkacağını düşünürsek ve LCD ler ile AMOLED ler arasında LED leri bir geçiş elemanı olarak düşünürsek çok bir şeyde beklemek doğru olmaz diyorum. Monitör konusunda hala aşırı kararsızım.

Ekran kartı olarakta GTX460 ile HD5850 yi acaba tecrübe etmiş arkadaşların önerileri nedir diye merak etmekteyim.

Alıntıları Göster
    Herhangi bir performans değişikliği olmaz. Anakartta ekran kartı performansında önemli olan PCI-E hızıdır. Her ikisi de x16 olduğu için performans farkı olmayacaktır. LEDler renkleri, özellikle siyahı daha iyi verebilirler, düşük güç tüketim değerleri vardır. AMOLEDe daha çok var. Şimdiki LEDler arka aydınlatmada kullanılıyor. Açıkçası arka aydınlatma LEDlerden direk AMOLEDe geçileceğini düşünmüyorum. Firmalar sırasıyla; gerçek LED, OLED, AMOLED ürünleri piyasaya sürerek daha fazla gelir elde edecekleri için AMOLEDe daha çok var diyebilirim.

• quote:

Herhangi bir performans değişikliği olmaz. Anakartta ekran kartı performansında önemli olan PCI-E hızıdır. Her ikisi de x16 olduğu için performans farkı olmayacaktır. LEDler renkleri, özellikle siyahı daha iyi verebilirler, düşük güç tüketim değerleri vardır. AMOLEDe daha çok var. Şimdiki LEDler arka aydınlatmada kullanılıyor. Açıkçası arka aydınlatma LEDlerden direk AMOLEDe geçileceğini düşünmüyorum. Firmalar sırasıyla; gerçek LED, OLED, AMOLED ürünleri piyasaya sürerek daha fazla gelir elde edecekleri için AMOLEDe daha çok var diyebilirim.

Alıntıları Göster
    @_SeRHaT_ aslında bu yorumlar dikkate alınırsa LED pekte mantıklı gelmiyor insanın kulağına üstadım. Teşekkür ediyorum kıymetli yorumların için.

? Monitör olarak kesinlikle şunu kullanmanı tavsiye ederim diyebileceğin bir cihaz varmı arkadaşlar LED Aydınlatmalı yada Normal LCD farketmez
    ? GTX 460 alınsa acaba mantıklı olur mu yani 460ın fiyat/performanstan ayrı olarak 5850den ne artısı var ki acaba ısrarla tavsiye ediliyor anlamış değilim bilgisi olan varmı arkadaşlar ?

• quote:

@_SeRHaT_ aslında bu yorumlar dikkate alınırsa LED pekte mantıklı gelmiyor insanın kulağına üstadım. Teşekkür ediyorum kıymetli yorumların için.

? Monitör olarak kesinlikle şunu kullanmanı tavsiye ederim diyebileceğin bir cihaz varmı arkadaşlar LED Aydınlatmalı yada Normal LCD farketmez
    ? GTX 460 alınsa acaba mantıklı olur mu yani 460ın fiyat/performanstan ayrı olarak 5850den ne artısı var ki acaba ısrarla tavsiye ediliyor anlamış değilim bilgisi olan varmı arkadaşlar ?

Alıntıları Göster
    GTX460 daha ucuz ve performansı da 5850'ye oldukça yakın. Overclock başarımı da yüksek bir kart. 5850 biraz daha performanslıdır. İkisinden birini alabilirsin seni üzmezler. Monitörü de görerek almanı tavsiye ederim.

• quote:

GTX460 daha ucuz ve performansı da 5850'ye oldukça yakın. Overclock başarımı da yüksek bir kart. 5850 biraz daha performanslıdır. İkisinden birini alabilirsin seni üzmezler. Monitörü de görerek almanı tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    @_SeRHaT_ teşekkür ediyorum yorumun için sanırım GTX460 alacağım.

GTX 460 a iyiyden iyiye ısınmaya başladım sanki :)) fakat ilerleyen zamanlarda beni tatmin etmeyeceğini düşünerek SLI yapabilirim die düşündüm bu defada Anakartı değişmem gerekli ASUS M4N75TD anakart olarak seçtiğim model fakat acaba diyorum bu kart nasıldır ve bu kart üzerinde SLI yapmak ne kadar mantıklı olur bu konuda bilgisi olan varmı arkadaşlar

• quote:

@_SeRHaT_ teşekkür ediyorum yorumun için sanırım GTX460 alacağım.

GTX 460 a iyiyden iyiye ısınmaya başladım sanki :)) fakat ilerleyen zamanlarda beni tatmin etmeyeceğini düşünerek SLI yapabilirim die düşündüm bu defada Anakartı değişmem gerekli ASUS M4N75TD anakart olarak seçtiğim model fakat acaba diyorum bu kart nasıldır ve bu kart üzerinde SLI yapmak ne kadar mantıklı olur bu konuda bilgisi olan varmı arkadaşlar

Alıntıları Göster
    araştırırken LED lerden vazgeçtim ve HDTV bi monitör almaya karar verdim. Fakat aklımdaki soru işareti acaba direk çanaktan gelen anteni monitöre taksak işimizi görüyor mu yoksa araya bir reciver takmamız gerekiyor mu ? Birde arkadaşlar bu cihazların mesela aklımdaki SAMSUNG P2370HD 23'' HDTV Monitör oyunlardaki performansları falan nasıl acaba? tecrübe eden varmı ?

• quote:

araştırırken LED lerden vazgeçtim ve HDTV bi monitör almaya karar verdim. Fakat aklımdaki soru işareti acaba direk çanaktan gelen anteni monitöre taksak işimizi görüyor mu yoksa araya bir reciver takmamız gerekiyor mu ? Birde arkadaşlar bu cihazların mesela aklımdaki SAMSUNG P2370HD 23'' HDTV Monitör oyunlardaki performansları falan nasıl acaba? tecrübe eden varmı ?

Alıntıları Göster
    Ben LG M2262D kullanıyorum. Bu modelde çanaktan gelen anteni direk bağlayabiliyorsunuz. Normal anten girişi, HDMI, DVI, VGA, scart, 3,5 mm jack ve kompenent girişlerine; optik ses çıkışına sahip. Oyunlarda da herhangi bir eksikliğini göremedim. Bunları sadece bilgi vermesi açısından yazıyorum.

• oncelıkle ulkemızde nvıdıa cıpsetlı bır anakart almak mantıklı olmaz cunku suruculerı eskı. en ıyı secenek m4a89gtd pro usb3 ve gtx 460 . atı , 6xxx serısını cıkaracak suan atı almanda mantıklı olmaz cunku alacagın kart bıkac ay sonra ucuzlar. zaten slı yapmanı da onermem
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.