selam, pcyi aldım ancak hatanın neyden kaynaklandığını sormayı unuttum ama 30 lira filan aldı tahminen ne olabilir siz karar verin, takır takır çalışıyor
quote:
Orijinalden alıntı: sanalpılot
selam, pcyi aldım ancak hatanın neyden kaynaklandığını sormayı unuttum ama 30 lira filan aldı tahminen ne olabilir siz karar verin, takır takır çalışıyor
30 lira fazla bir para değil bir parça degisimi olmamıs anlasılan yazılımsal bir sorunu çözmüslerdir...
arkadaşlar sordum ertesi günü ama buraya yazmayı unutmuştum, ekran kartım yanmış, ben hallettim dedi (:
quote:
Orijinalden alıntı: thunderwatcher
Şu adımları uygulayın:
Bilgisayarı prizden çekin. Vücudunuzu topraklayın (terlik giymeyin, elinizi duvara dokundurun, masa sandalye gibi metal yüzeylere dokunmayın. Kasaya dokunun ve tekrar duvara dokunun) Kasayı açıp ekran kartını dikkatlice sökün. Monitörü onboard girişe bağlayın. Bilgisayarı fişe takın ve açın.
Sorun çözüldüyse sorun ekran kartıdır. Çözülmediyse bkz Zeki41
Sorun hala çözülmediyse anakartı söküp üzerinde (özellikle de işlemci ve ram slotları çevresinde) yanık (çok çok küçük bile olsa) var mı gözle kontrol edin.
Hiç dinlememişsin beni hiç...
kontrol etmiştim ama yanık filan görememiştim (:
Çoğunlukla görünür yanık olacak kadar bir arıza olmuyor zaten ama kondansatörler uçuyor. Bunu da dışardan görmek çoğu zaman zor. Kondansatörler şişme yamulma yapmadan da yanabiliyor. Nedeni büyük ihtimalle statik. Statikten korumak lazım bilgisayarı... Kesinlikle topraklı priz kullanıyoruz ve kendimizi ve kasayı topraklamadan hiçbir bileşene katiyyen dokunmuyoruz. Bilgisayar fişten çekilmiş olsa bile kendimizi ve kasayı topraklıyoruz dokunmadan önce
ewet 2 gün öncede benim elime böyle bir pc geldi aynı sorun pc açılıyor sadece hos geldınız ekranına gelecek iken tam hooop uçuyor başka kart denedim takır takır çalışıyor bu sorunda yani gündem oldu galibaa yaa benim elime gelen son 3 ayda 4 üncüyfü
thunderwatcher
kullanıcısına yanıt
benim laptopdada aynı sorun var.açma düğmesine bastığımda kısa 1 kere bip sesi çıkıyor ve hemen kapanıyor. bunu nasıl düzeltebilirim acil yardım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme