Hocam bütçe çok değişken, gereksiz masraf olmasın diyorum ama 2500'e kadar çıkabilirim PC'yi yenilersem. PS4 almaz da PC'yi yenilersem en azından şu anki oyunları ultrada oynamak isterim. Bu arada hemen şimdi yenilemeyi düşünmüyorum dediğiniz gibi yeni kartların çıkmasını bekliyorum. Belki dolar da düşer
Elimdeki sistem de işimi görüyor zaten, optimizasyon iyiyse mesela GTA 5'i High açtığım zaman en kötü 45 FPS oluyor onun dışında 55-60larda. O yüzden yazın yenilemeyi düşünüyorum desem de 6-7 ay daha beklerim. Zaten sınavlardan dolayı son 1 senedir hiç doğru düzgün açmadım PC'yi, oynayabileceğim bayağı bir oyun birikti.
Bugün 2500 civarına bir bilgisayar dizsek aşağı yukarı nasıl bir şey çıkar? Gördüğüm kadarıyla parçalarda son 1 yılda RAM harici ucuzlayan bir şey yok gibi duruyor. Tabii bunu sordum ama elimdeki anakartı falan değiştirmeden de güzel bir sistem dizebilir miyim? Bir de DDR4 Ram çıktığını daha yeni farkediyorum oyunlar için DDR4 gerekli bir şey mi şu an için? FX-8350 hala iş yapar mı? Elimdeki kasayı komple elden çıkarıp sıfırdan tamamen ileriye dönük bir sistem dizmeyi de düşünebilirim.
PS4 almaktan da vazgeçmiş durumdayım, PC daha avantajlı geliyor şu an.
Hocam ikisi de çok güzel ama ps4 alırsan ayrıca psn plusa üye olacaksın senelik 150 lira kafadan gidecek zaten artık çıkan her oyun 250 tl küsür 4 oyun alsan 1000 tl yapar ama bunları takas Vs primary secondary olayı da düşünebilir ama çok uğraştırıcı işler. Pc toplarsan daha pahalıya gelecek ama bazı oyunları torrentten Vs indirebilirsin yada orjinalleri de o kdr pahalı değil 100 lira ve altı genelde bence pc daha mantıklı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ps3 ve oyuncu pc kullanıcısı olarak pc tavsiye ederim pns ye her yıl 180tl ödeyeceksin Kutulu oyunlar 280 spot kutulu oyunlar en az 200 tl ödeyeceksin Senede 10 oyun alsan spot 2000 tl Pc de olup Ps4 de olmayan bir ton oyun var Benden sana tavsiye gtx 1050 (1080p oyun için ideal olucak) ekran kartını bekle
Bu biraz zevk meselesi diye düşünüyorum.
Bütün oyun konsollarına sahip oldum aynı zamanda bilgisayarda da oyun oynadım ama hiçbir zaman oyun konsollarından aldığım keyifi bilgisayardan alamadım. 3 Sene önce 3770K'lı sistem kurdum şuanın 6700K'sı olarak düşünebilirsin aynı zamanda PS3 ve Xbox 360'ım da vardı. Kurduğum o canavar bilgisayara 1 tane oyun dahi yüklemeden 6 ay sonra sattım.
Oyunlar pahalı değil PS bölümünde kardeşlik bölümü mevcut yeni oyunlar 100 liraya alınabiliyorken 30-40 lira aralığında onlarca oyun mevcut. Online sisteme yıllık bir para ödüyorsun ama sana yılda 20'den fazla oyun veriyor bunlar zaten verdiğin parayı geçiyor karşılığını alıyorsun örnek vermek gerekirse 2 ay önce NBA 2K16 verildi.
Ama burası Sistem Tavsiye bölümü buradaki herkes bilgisayar oyuncusu kimse sana konsol al demez, bende demiyorum zevk meselesi hangisinde oynamak hoşuna gidiyorsa onu alırsın. Konuyu PS bölümüne açsan orada da PS al diyecek herkes yani kararı kendin vermelisin.
İyi oyunlar,
quote:
Orijinalden alıntı: Revion
Hocam bence sistem toplayın. PS'in bir sürü zımbırtısı var. Online oynamak için ayrı para vermek lazım, oyunlar çok fahiş fiyatlarla satılıyor, FPS oynamak gerçekten çok zor, ben alışamadım.
1-2 yıl daha mevcut bilgisayarınızı kullandıktan sonra güzel bir sistem toplayabilirsiniz.
online için senelik 150 veriyorsun, kardeşlikle 75 e alınabiliyor. Oyun için yine kardeşik 50-60 liraya tüm oyunları oynayabiliyorsun.Fps zor fakat alıstıkdan sonra çok güzel oluyor,Pc den daha fazla zevk alıyorsun.Tabii kişinin kendi tercihi. Şu devirde PC de fps felan oynanmaz, her yer hile kaynıyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme