Şimdi Ara

Pc'min Başına İş Gelmeden Yardım Lütfen!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Çok yorgunum bi türlü yapacak imkanım olmadı ama yarın halledeceğim kesin.Hatta şimdi bakayım size de nezaketsizlik oldu.Kusura bakmayın

Şimdi fotosunu çektimde RAM de bişey gözükmüyorda Ramlerin ikiside SARI renkte takılıymış ve 3 lü grup halinde ayrılan yerin aynı tarafına taktım ama pc açılmadı.Bu ramler takılırken sarı sarı kırmızı kırmızı mı siyah siyah mı olmak zorunda

Birde bu güç kaynağının kablosunda iki tanesinde metal bi iletken yok olması gereken mi yoksa bişey mi olmuş ?

Birazdan resimleride ekleyim

Pc'min Başına İş Gelmeden Yardım Lütfen!!!

http://img524.imageshack.us/i/25122010147.jpg/

http://img214.imageshack.us/i/25122010149.jpg/

http://img703.imageshack.us/i/25122010150.jpg/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aSCi -- 25 Aralık 2010; 21:25:55 >

• İlk resimdeki; Power Supply'den gelen ve anakarta takılan kırmızı parçanın(24 pin güç bağlantısı) içindeki metal uçlu kabloların yerlerine oturup oturmadıklarından emin olmalısınız. Resimde de görüldüğü gibi fotosu çekilen parçanın, alt sıradaki soldan 6. deliğinde metal yok. Elinizle kabloyu ittirerek tamamen oturtup, iletimi sağlamalısınız. Hatta anakarta taktıktan sonra, bütün kabloları tek tek bastırartak pin lere girmelerini sağlamalısınız. Sorununuz çözülecektir. Geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lvlono

İlk resimdeki; Power Supply'den gelen ve anakarta takılan kırmızı parçanın(24 pin güç bağlantısı) içindeki metal uçlu kabloların yerlerine oturup oturmadıklarından emin olmalısınız. Resimde de görüldüğü gibi fotosu çekilen parçanın, alt sıradaki soldan 6. deliğinde metal yok. Elinizle kabloyu ittirerek tamamen oturtup, iletimi sağlamalısınız. Hatta anakarta taktıktan sonra, bütün kabloları tek tek bastırartak pin lere girmelerini sağlamalısınız. Sorununuz çözülecektir. Geçmiş olsun.

O hiç mi yoktu ki bastırınca o kırılır mı yada tamamen düşer mi.En azından vatana gidip aldığım ürün böyle oldu sizden mi benden mi desem yardımcı olurlar mı.O metal yoksa pc nasıl çalışıyordur ki.Bastırıyorumda kendi kendine mi bazen gevşiyor anlamadım

Bir de bu ram yerini değiştirince pc açmadı neden ?

• O metal hala orada ama biraz geride kaldığı için temassızlık yapıyordur. Eğer şuan takılıysa PC'yi kapatıp, fişi prizden çıkartın ve bütün kabloları iyice ittirin (dik şekilde).

Ram slotlarını aynı renk kullanın (sarı, sarıyla). İlk gördüğünüzde hangi slottaysa orada kullanın. Diğer slotların içine toz girmiş olabilir. Yani iletim tam olulşamayabilir. Yine de olmuyorsa, takacağınız slotu(renk renge) üfleyin ki toz varsa çıksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lvlono -- 25 Aralık 2010; 22:23:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lvlono

O metal hala orada ama biraz geride kaldığı için temazsızlık yapıyordur. Eğer şuan takılıysa PC'yi kapatıp, fişi prizden çıkartın ve bütün kabloları iyice ittirin (dik şekilde).

Ram slotlarını aynı renk kullanın (sarı, sarıyla). İlk gördüğünüzde hangi slottaysa orada kullanın. Diğer slotların içine toz girmiş olabilir. Yani iletim tam olulşamayabilir. Yine de olmuyorsa, takacağınız slotu(renk renge) üfleyin ki toz varsa çıksın.

Hmmm inş dediğiniz kadar basit şekilde çözülür.Şuan güncelleme yapıyorum bitince bir de onu deneyim.Teşekkür ederim yardımlarınız için
  • O boş pin bütün yeni psularda boş. Benim ocz 550watt güç kaynağında da yoktu. Boşluk olan yeri sorun etmeyin.
    Arkadaşın da dediği gibi kablonun başını anakarta taktiktan sonra takılan yerden kabloları tek tek anakarta doğru ittirin. Bi tanesi geride gibi duruyor onu özellikle ittirin.
    Ramleri de arkadaşın dediği gibi aynı renk ramlere takın. Bundan sonra sorun olacağını sanmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 25 Aralık 2010; 23:50:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dj gamer

O boş pin bütün yeni psularda boş. Benim ocz 550watt güç kaynağında da yoktu. Boşluk olan yeri sorun etmeyin.
    Arkadaşın da dediği gibi kablonun başını anakarta taktiktan sonra takılan yerden kabloları tek tek anakarta doğru ittirin. Bi tanesi geride gibi duruyor onu özellikle ittirin.
    Ramleri de arkadaşın dediği gibi aynı renk ramlere takın. Bundan sonra sorun olacağını sanmam.

Sorun yok yani.Hangisi ki sizin görüpte benim ısrarla göremediğim geride kalan kablo
    İnş bişey olmaz.Bu ramlaride üfledim saç kurutma makinası da kullandım ama başka neyle temizlenir ki ?
  •  Pc'min Başına İş Gelmeden Yardım Lütfen!!!

yuvarlak ile işaretlediğim pin biraz içine doğru.
    Okla gösterdiğim de zaten boş oluyor.
  • PC düzelmedi kırmızı bi kabloyu ittirdim ama nasıl olacaksa yine elektirik gelmiyor bazen birde RAM siyah siyah yaptım ama yine aynı sorunu yaşıyorum.Başka aklınıza gelen şunu yap diyebileceğiniz bir şey var mıdır ?
  • Allah allah... Arkadaşınız anakarta zarar vermiş olmasın...

Başka bir güç kaynağı veya ram ile denediniz mi?
    Onlarla da sorun varsa tek sorun anakart oluyor. Ve geçende bahsettiğim gibi anakartın firması size kolaylık sağlayacaktır
  • quote:

Allah allah... Arkadaşınız anakarta zarar vermiş olmasın...

Başka bir güç kaynağı veya ram ile denediniz mi?
    Onlarla da sorun varsa tek sorun anakart oluyor. Ve geçende bahsettiğim gibi anakartın firması size kolaylık sağlayacaktır

Bişeyler oldu da ne oldu bende çözemedim.Hiç başkasından ödünç güç kaynağım ve ramde bulamam.Göndermesine göndereyimde tek pc bu var bunda da ing çalışıyorum.Hayatımm kayar :)))))
  • Vatanbilgisayar gibi sağlam firmaların teknikservisine götürün durumu izah edin sistemi kullanmam gerekiyor filan.
    Onlar sorunu bulsun ona göre çözüm yolu bulunur.
  • quote:

Vatanbilgisayar gibi sağlam firmaların teknikservisine götürün durumu izah edin sistemi kullanmam gerekiyor filan.
    Onlar sorunu bulsun ona göre çözüm yolu bulunur.

Bu daha mantıklı çözüm gibi.Kendimin yapabileceği bişey kalmadı heralde
    Allah razı olsun fazlasıyla zamanınızı aldım.Teşekkür ederim
  • Ne demek zaten forum'un amacı bu yardımcı olmak, olabilmektir.
  • quote:

Ne demek zaten forum'un amacı bu yardımcı olmak, olabilmektir.

Olsun.Yardımda bir gönül işidir.Forumun amacı bu olsa da
  • Ram yerlerini değiştirmekte sorunu çözmedi de

Acaba başka bi xp ya da w7 cdsi ile format atsam
  • quote:

Orijinalden alıntı: aSCi

Ram yerlerini değiştirmekte sorunu çözmedi de

Acaba başka bi xp ya da w7 cdsi ile format atsam

İsterseniz deneyebilirsiniz ama bu pek yazılımsal gibi durmuyor. Ama önce elden gelen her şeyi denemek lazım.

Bunun dışında anakartınız Combo bir anakarttır. DDR2 ve DDR3 desteği var yani. Sarı ve siyah slotlar DDR2. Sizin ramleriniz de DDR2. Kırmızı slotlar ise DDR3 tür, lütfen ramleri kırmızı slota takmayı denemeyin girmez ve ram ya da slota zarar verebilirsiniz.

Bunun dışında ramleri aynı renk slotlara takmanız gerekir. Yani siyah+siyah ya da sarı+sarı.

Ayrıca son olarak sadece tek ram ile deneyin.

Yani ramleri çıkarın. 1. rami alıp siyah ve sarı slotların hepsi ile deneyin. Bakın bakalım hepsinde sorun deva edecek mi?

Daha sonra 1. ram i çıkarıp 2. ram i tüm slotlar ile deneyin ve bunun sonucunu da not alın.

Bunun amacı ram de mi yoksa slotlarda mı sorun var anlamak.

Onun dışında öğrenmenin en iyi yolu sorunu şu anki gibi çözmeye çalışmak. Yani eğer çıkan her sorunda kendiniz çözmeye çalışırsanız işi kaparsınız. Sakın kendini beğenmişlik gibi algılamasın kimse, ama bazen eğitim almış kişilerin çözmediği sorunları çözebiliyoruz. Bunun sebebi de biraz tecrübe ile ilgili. Kullanıcılar öyle ilginç sorunlar ile karşılaşıyor ki. Bazen sorunun cevabı çok basit bir şey olabiliyor ama o basit şeyden bahsedilmez genelde eğitimlerde, zira ya sık sık başa gelecek bir şey değildir ya da mantıklı bir açıklaması olmayan bir şekilde çözülen bir sorundur. Ciddiyim. Yani atmaca bir örnek verelim. Adam der ki ya işte PC misal donuor olsun. Çözüm çok saçma olabiliyor. CD rom u aç kapa düzelir gibi mesela. ( Cidden çok saçma şekilde çözülebiliyor sorunlar. Kullanıcı nasıl olduğunu kendi de anlamıyor ama çözüm olduğunu biliyor. ) Mesela kasılan ya da kitlenen bilgisayara tekme atmak hala ilkel ama etkili bir çözümdür. İlginç bir şekilde.

Özellikle ülkemizde bu durum daha vahim. Servislerin durumunu göze alınca özellikle.

• quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

İsterseniz deneyebilirsiniz ama bu pek yazılımsal gibi durmuyor. Ama önce elden gelen her şeyi denemek lazım.

Bunun dışında anakartınız Combo bir anakarttır. DDR2 ve DDR3 desteği var yani. Sarı ve siyah slotlar DDR2. Sizin ramleriniz de DDR2. Kırmızı slotlar ise DDR3 tür, lütfen ramleri kırmızı slota takmayı denemeyin girmez ve ram ya da slota zarar verebilirsiniz.

Bunun dışında ramleri aynı renk slotlara takmanız gerekir. Yani siyah+siyah ya da sarı+sarı.

Ayrıca son olarak sadece tek ram ile deneyin.

Yani ramleri çıkarın. 1. rami alıp siyah ve sarı slotların hepsi ile deneyin. Bakın bakalım hepsinde sorun deva edecek mi?

Daha sonra 1. ram i çıkarıp 2. ram i tüm slotlar ile deneyin ve bunun sonucunu da not alın.

Bunun amacı ram de mi yoksa slotlarda mı sorun var anlamak.

Onun dışında öğrenmenin en iyi yolu sorunu şu anki gibi çözmeye çalışmak. Yani eğer çıkan her sorunda kendiniz çözmeye çalışırsanız işi kaparsınız. Sakın kendini beğenmişlik gibi algılamasın kimse, ama bazen eğitim almış kişilerin çözmediği sorunları çözebiliyoruz. Bunun sebebi de biraz tecrübe ile ilgili. Kullanıcılar öyle ilginç sorunlar ile karşılaşıyor ki. Bazen sorunun cevabı çok basit bir şey olabiliyor ama o basit şeyden bahsedilmez genelde eğitimlerde, zira ya sık sık başa gelecek bir şey değildir ya da mantıklı bir açıklaması olmayan bir şekilde çözülen bir sorundur. Ciddiyim. Yani atmaca bir örnek verelim. Adam der ki ya işte PC misal donuor olsun. Çözüm çok saçma olabiliyor. CD rom u aç kapa düzelir gibi mesela. ( Cidden çok saçma şekilde çözülebiliyor sorunlar. Kullanıcı nasıl olduğunu kendi de anlamıyor ama çözüm olduğunu biliyor. ) Mesela kasılan ya da kitlenen bilgisayara tekme atmak hala ilkel ama etkili bir çözümdür. İlginç bir şekilde.

Özellikle ülkemizde bu durum daha vahim. Servislerin durumunu göze alınca özellikle.

Şimdi denemek için geç oldu da şansıma siyaha takmıştım yoksa ramleride kaybedecektim demek ki
    Peki sorunum Ram de değilde slotta çıkarsa ne yapacağım.Pcmin durumu çok mu ciddi acaba
    Arkadaşım bunun anormal bi durum olduğunu söylüyor...

Denedim ama tam olarak ne yaptığımı karıştırdım da
    Ramleri tek tek denedim bi tanesinde sorun oldu sonra yer değiştirdim yine sorun oldu bu kez hep çıkartıp taktığım slota taktım yine sorun oldu.Galiba sorun slotta yarın tekrardan deneyip emin olmak istiyorumda sorun slotta olunca ne yapmak lazımdır peki
    Birde ben rami çıkartacağım zaman pc yi kapatıp çıkartıyorum elektrik bağlantısını kesmiyorum birde bu denemek için ya da açmadı diye sürekli rami çıkartıp takmak sorun yaratar mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aSCi -- 2 Ocak 2011; 0:25:14 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.