Şimdi Ara

PC Mühendisliği için kaç inç notebook

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hocam bu sene bilgisayar mühendisliğine giriş yaptım bi bilgisayar alıcam şuan monsetre gibi gözüküyor aklıma takılan soru şu

bilgisayarım kaç inç olmalı 15.6 mı 17.3 ?

ilerde kod yazarken fln büyük ekranın bana bi +sı olur mu düşünüyorum ama aynı zamanda büyük ekranın taşıması da daha zor olur diye düşünüyorum çünkü bilgisayarı gittiğim yere götürmek isterim

tecrübesi olanlar fikri olanlar yardımcı olabilirse teşekkür ederim :)

• Kardeşim öyle çok abartma gözünde öncelikle, kod yazmak için ilk bilgisayarlar olsa bile iş görür yani. Ama taşıma açısından 15.6 daha avantajlı her türlü, hatta imkanın varsa macbook alabilirsin hem şarjı çok uzun gidiyor hem de çok daha stabil bilgisayarlar. Büyük ekrandan ziyade çözünürlük ön plana çıkıyor görüş açının artması için, o yüzden alacaksan da Full hd yani 1920*1080 bilgisayar alırsan daha rahat edersin.

Hayırlı olsun bölümün, iyi günler.
  • teşekkürler cevap için macbook almayı da düşünüyodum ama oyun oynamayı da seven birisiyim ve yani geçen seneden sonra en azından vaktim oldukça oyun da oynamak istiyorum o yüzden vazgeçtim ama ilerde iş için macbook alıcağımdan eminim :D
  • tavsiye etti?iniz bir model var my

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çaydan çıkan sinek -- 18 Eylül 2015; 17:03:19 >
  • Arkadaşlar dolar çok arttığı için biraz pahalı gelebilir ama Asus n550 şu anda en beğendiğim Laptop serisi diyebilirim taşınabilirlik ve performans açısından. Eğer full oyun odaklı diyorsanız da monster abra a5 gibi bir Laptop vardı o da gerçekten oyun canavarı bir aletti. Şu anda bütçe veya herhangi bir istekte bulunmadığınız için çok tavsiye veremiyorum ama ayrıntılı şeyler söylerseniz yardımcı olabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Therocqula

Arkadaşlar dolar çok arttığı için biraz pahalı gelebilir ama Asus n550 şu anda en beğendiğim Laptop serisi diyebilirim taşınabilirlik ve performans açısından. Eğer full oyun odaklı diyorsanız da monster abra a5 gibi bir Laptop vardı o da gerçekten oyun canavarı bir aletti. Şu anda bütçe veya herhangi bir istekte bulunmadığınız için çok tavsiye veremiyorum ama ayrıntılı şeyler söylerseniz yardımcı olabilirim.

hocam ben monsterın bu ay sonu gelcek yeni nesil abra a5 v5.2 yi almayı düşünüyodum ramini 16gb yapıp 120gb ssd taktırıp bi de windows yükletince fiyatı 4100 civarı oluyo öğrenci indirimiyle bütcem de 4bin civarı zaten yani bu bütçeyle iyi bi kombinasyon mu eğer n550yi ucuza bulursam onu mu tercih etmeliyim
    bi de ips ekran şart mı çok farkeder mi

• baatman B kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle ilk tercihin performans ve oyunsa eğer bence Monster bu konuda önce geçer ama taşınabilirlik ve şıklık istiyorsan Asus daha iyi olur. Asus n550 cidden bir MacBook olmasa da çok şık gözüken bir laptop yani starbucks a gidip Monster bilgisayar çıkarmak çok hoş gözükmeyebilir ama Asus şık duruyor. Şu son cümlem yanlış anlaşılmasın sadece ben iki laptop arasındaki farkları analiz etmeye çalışıyorum yani. Ama ben gta5 oynayayım, yeni çıkan oyunlar yağ gibi aksın, arada after effects ile render işleri yaparım diyorsan Monster daha çok performans verebilir. Zaten muhtemelen aynı fiyatta Monster her zaman daha üst donanım içerir.

Edit: ips ekran Hakkında çok bilgim yok ama onu bir yerde test etme şansın varsa kendi gözlerinle görmen daha sağlıklı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Therocqula -- 19 Eylül 2015; 15:05:16 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Therocqula kullanıcısına yanıt
    Pekihttp://www.ebrarbilgisayar.com/msi-ge60-apache-pro-2qe-1093xtr-gtx-960m-notebook-pmu345805
    Bu bilgisayarla karşılaştirsak hem tasarimi iyi klavyesi zaten steelseries ssd si de var zaten sanirim tek sikintisi 8gb ram

• Apple neden düşünmüyorsunuz, Bootcamp var windows 10 bile kullanabiliyorsunuz.
  • astegon kullanıcısına yanıt
    Hangisini almam gerekiyo hangisi işimi görür bilemiyorum siz tavsiye ederseniz iyi olabilir
    Vazgeçme sebeplerimden biri bootcample windows kurulsa bile tam sağlıklı çalışmadığını okumuştum
    Bi diğer sebep de işte windows konusunda sıkıntı yasarsam ödevlerimde fln engeller çıkabileceğini düşündüm gerekli programı kullanamama vs.

Bilgisayar süper zaten, rami de artırabilirsin diye düşünüyorum. Güzel bir tercih olabilir.
    Ben sizin yerinizde olsam, yani bir öğrenci olarak, çok büyük paralar dökmem bu tür cihazlara.

2 sene sonra zaten çok daha farklı cihazlar gelir. Herkesin olduğu gibi gözler o tarafa kayacaktır.

Neyse,

demek istemeye çalıştığım şey şu; eğer CS okuyacaksanız taşınabilir (en fazla 2 kg) bir cihaz alırım. Mesela bir ultrabook olabilir 14".

Hem hafiflik bu tür cihazlarda çok önemli. (BENCE)

Kod her türlü ekranda yazılır.

14" ekranlarda binlerce satır kod yazdığımı bilirim, sonra 24" ekranda emin ol daha kötü kodlar yazmışımdır. Artık pek de uğraşmıyorum zaten. Her türlü ekran yetiyor.

Sözün özü bu tür cihazlarda en önemlisi performans değil mobilite. Yani pil ömrü ve hafiflik.
  • yok dostum ilerde 27 inç bir panel veya monitör alırsın projelerde sıkıştığında ordan yaparsın 15.6 yeterli.Genelde 3ds gibi şeyler öğretmiyorlar ama sen kendi başına öğren.3ds gibi render programlarında 27inc çok rahatlatır.Belki bir 27lik imac alırsın ;)

bende dell 7537 var. gt750m gddr5 ile belki bir gaming.i7u ile 8 saat pil süresi ile belki bir ultrabook , ince hafif ve tasarımı güzel olduğu için kendini belli eden bir laptop.Öneririm.İçinde 1tb hdd var fiyati 650tl ordan hesap et parca kalitesini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elkarun -- 20 Eylül 2015; 11:27:21 >
  • MSI varken Monster ın borusu ötmez. Apple mühendislik için ikisinden de iyi bir tercih. Ama monster düşünüyorsan msi modellerine önce bak derim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.