Bir arkadaşımın AOPEN Kasa P4 3,0 Ghz bir bilgisayarı, bilgisayarı açıyorum, bir keç defa kendi kendini resetliyor. bilgisayar açılırken, windows başlarken gibi... Fanlardan dicem fanlar çalışıyor. Başka neden olabilir ?
quote:
Orjinalden alıntı: servispaketi
Arkadaşlar Selam,
Bir arkadaşımın AOPEN Kasa P4 3,0 Ghz bir bilgisayarı, bilgisayarı açıyorum, bir keç defa kendi kendini resetliyor. bilgisayar açılırken, windows başlarken gibi... Fanlardan dicem fanlar çalışıyor. Başka neden olabilir ?
işlemci, sıcaklığı ne alemde psu yeterlimi
işlemci fazla ısınıyor olabilir biostan ısıyı bi kontrol et.
İsısınmadan Yapabilir Düşük İhtimal Ramlerden Yababilir Termal Macununuzu Yenileyin
ram 256 ddr mış.. onu 1 gb yapacağım.. işlemci ısısının normalde kaç olması gerekiyor.. bu arada işlemci de 2,26 mış yanlış yazmışım. bu tarz donanım testleri hangi programlarla yapılabilir ?
çok teşekkürler
islemvi ile faişlemcı fanı a rsıasnda termal macun var onu kontrol et bıde eger bi visus yedıysen onuda etkısı olur örn: bı arksdasın mail,bi link veya msn de n bı dosya yoolayıp suna bıtla dedıysse ondasn sonra olambılr
ma format cek bakalı mm ne olacak
BIOS'dan işlemci sıcaklığını kontrol et muhtemelen ondandır. 40-45 derece olması lazım normalinin daha fazlaysa fanı kontrol et oynamış olabilir macunu da yenileyebilirsin. Everest adlı program ile de donanım testleri yapı PC'nin durumun öğrenebilirsin.
çok düşük bir ihtimalle powesuply (güçkaynağı) dende yapabilir yinede bios dan işlemci ısısı ile ilgili bölümde bir değişiklik yap ha bunu yapmadan önce işlemci fanını bi kontrol et tozlanma falan var sa iyice temizle ha toz falan yoksa biosdan işlemci ısısının kontrolü gibi bişi vardı tam olarak hatırlayamıyorum oradan oynama yaparsan düzelme ihtimali var istersen toz konusuna bi bak bide işlemci ısısını gözden geçir tekrar dön ben buralardayım elimden geleni yapmaya çalışırım
Fanları temzileyip, yağlamanızı ve ayrıca ekran kartı fanını da bu işlemlere dahil etmenizi öneririm.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme