Şimdi Ara

pc toplama yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar ortalama 800 tl butce iı monitor haric vatan dan pc toplayabilirmiyiz
    gunluk kullanım icin film internet kucuk oyunlar icin
    Toplamamı yapmalıyız yoksa hb dada falan hazır pc ler var onlardan mı almayılız
    Simdiden tesekkurler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Şu sistem olur ancak upgrade'de sıkıntı olabilir. İşlemciyi değiştirirsin ancak ram'i 16 Gb'ın üzerine çıkaramazsın gibi gibi şeyler. Araştırıp bakarsan görebilirsin farkları.

-Almışken son zamanlarda biraz fazla abartılan ama yine de gayet çok iyi iş gören Intel G3258 işlemci ile işe başlayabiliriz.
    215 TL
    -Akabinde H81 yonga setli bir anakart alabiliriz. Asus ya da Gigabyte markalı ürünlere 170-240 TL arası fiyatlarla ulaşma imkanınız var.
    -Ram olarak ilk etapta tek modül 4 GB DDR3 1600 Mhz'lik ram alıp sonradan bir 4 ya da 8 GB daha ekleme imkanımız olabilir. Yaklaşık 130-140 TL arasında.
    -GT730 tarzı ucuz bir ekran kartı eklenebilir. 220 TL
    -Z3 PLUS...........................diye yazıma devam ederken sistem için bir fiyat çıkardım ve 800 TL'nin çok düşük kaldığını gördüm. En azından marka ve ürün bazında aynı özelliklere sahip sağlam bir sistem için biraz fazla ücret ödemeniz gerekebilir. Ayrıca her şeyi Vatan'dan almak yerine en ucuz olan ve size yakın yerlerden almak çok daha mantıklı olacaktır.

G3258 İşlemci
    H81 yonga setli Asus ya da Gigabyte Anakart
    Başlangıç için 4 GB Ram
    450-500 Watt'lık 80 Plus PSU örneğin; Xigmatek XCP-A500
    GT730 tarzı ya da Nvidia yerine AMD tabanlı bir ekran kartı
    Wd Caviar Blue 1 Tb
    En mantıklı seçim olarak Zalman Z3 Plus

NOT !!!! Bu şekilde yazıyorum ama amacınızı detaylı olarak bilseydim emin olun çok daha iyi yardımcı olabilirdim. Buraya 500 GB'lık WD Caviar Green de yazılır, Xigmatek 400 Watt'lık 80 Plus tarzı PSU da yazılır,anakart da en ucuzundan bir şey yazılır ama O.C yapma imkanınız olmayabilir o işlemci için. O kadar çok detay var ki gidip FRİSBY psu da alırsınız, en ucuz dandik 80 mm fan kapasiteli bir kasa da alınıp koyulur. Ama emin olun ileride bu şekilde elinizde kalır ve upgrade'i unutun. Yapılır ama ne kadar performans alınır o tartışılır. i7 işlemci alırsın stok soğutucuyla da takılırsın sorun değil ama yarın öbürgün Hyper 212 Evo alırsın kasa işe yaramaz. O kadar çok faktör var ki siz de bilirsiniz ki bu durumlar çok sıkıntılı.

Alırım filmimi izlerim OC de yapmam onunla bununla bu kadar detayla uğraşmam diyorsanız, verdiğim her düşünceyi es geçip 800 TL'ye uyarlamaya çalışın gitsin. G3258miş, 80 Plus'mış, Zalman z3 Plus'mış boşverin gitsin.

Sistem tavsiye vermek bir yandan mantıklı bir yandan da mantıksız bir işmiş. Güzel bir sonuç çıkardım kendim için : )

Hayırlı sabahlar.

• 01 - AMD A6 6400K Soket FM2 3.9GHz 1MB Önbellek 65W 32nm İşlemci
    02 - A68 yongalı anakart (MSI A68HM-E33 olabilir)
    veya
    01 - İntel Pentium G32xx Soket 1150 İşlemci
    02 - H81 yongalı Anakart (ASUS H81M-C olabilir)

03 - GSKILL 4GB Ripjaws DDR3 1600MHz CL9 1.5V Tek Modül Ram
    04 - Toshiba 3.5'' 500GB SATA3 32MB Cache 7200RPM Harddisk

05 - 350W PSU'lu KASA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 7 Mart 2015; 10:46:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: izmirlimmm

Merhaba arkadaslar ortalama 800 tl butce iı monitor haric vatan dan pc toplayabilirmiyiz
    gunluk kullanım icin film internet kucuk oyunlar icin
    Toplamamı yapmalıyız yoksa hb dada falan hazır pc ler var onlardan mı almayılız
    Simdiden tesekkurler

GIGABYTE SC-FM2+ A68 VGA+DVI-D
    AMD A8-5600K 3.6GHZ 4M HD7560VGA
    ZEPPELIN 4GB DDR3 1600Mhz
    SILICON POWER 120 GB SLIM S60 2.5" SATA III SSD
    NAGAS F126 350W USB2.0 SIYAH ATX

sysmarket.org

830 tl, ileride e.kartı ekleyebilirsin.
  • Ekran kartı ne koyabiliriz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: izmirlimmm

Ekran kartı ne koyabiliriz

ekran kartı var
    işlemcilere entegre
  • +1...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pc topluyorum yardım
    5 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.