Şimdi Ara

PC TOPLAMAYA YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Uzun yıllardır bilgisayar ile ilgili hiç araştırma yapmadığım için çok uzak kaldım bu konulara. Yeni bir pc toplamak istiyorum. CAD, GIS ( CBS ) vb. programları aktif bir şekilde kullanacağım. Tabi oyun için de güzel bir performansı olsun isterim. Monitör ses sis. vs. ile işim yok. Ana bileşenler gerekli. Anakart işlemci ram ekran kartı :) 1500 lira civarına kadar çıkabiliyorum. Önerebileceğiniz sistemler var mı acaba ?
    Saygılar.

• Burada önerilecek işlemci ve ekran kartı için yeterli seviyede güç kaynağı var mı?
  • Shoplin S kullanıcısına yanıt
    Merhaba, 1 ay önce PC topladım şimdi satıyorum.

Anakartı MSI ( FM2-A55M-E33 )

İşlemci AMD A6-6400K

Ram 4

HDD 160GB

Klavye, mouse

Paraya ihtiyacım olduğu için satıyorum. Ekran kartı yoktur. Fiyatım 740 Lira dır.
  • MSI H81M-P33 Intel H81 Soket 1150 DDR3 1600MHz SATA 3.0 DVI&VGA Anakart

GSKILL 4GB Ripjaws DDR3 1600MHz CL9 1.5V Tek Modül Ram

WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk

Intel Pentium G3258 Soket 1150 3.2GHz 3MB Önbellek 22nm İşlemci

CORSAIR CARBIDE SERİSİ WAMP/SPEC-01 80PLUS 550W KIRMIZI FANLI MidT ATX KASA

MSI GTX750 Ti TwinFrozrGaming GDDR5 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX11.2 Ekran Kartı

Bütçeni arttırırsan SSD alabilirsin. Oyun oynamak için SSD şart. 1.512,70 TL'lik sistemdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shoplin

Arkadaşlar herkese merhaba.
    Uzun yıllardır bilgisayar ile ilgili hiç araştırma yapmadığım için çok uzak kaldım bu konulara. Yeni bir pc toplamak istiyorum. CAD, GIS ( CBS ) vb. programları aktif bir şekilde kullanacağım. Tabi oyun için de güzel bir performansı olsun isterim. Monitör ses sis. vs. ile işim yok. Ana bileşenler gerekli. Anakart işlemci ram ekran kartı :) 1500 lira civarına kadar çıkabiliyorum. Önerebileceğiniz sistemler var mı acaba ?
    Saygılar.

AMD ATHLON X4-860 BlackEdt
    GIGABYTE SC-FM2+ A68 VGA+DVI-D
    KINGSTON 2x4 GB 1600 MHZ DDR3 Hyperx Fury
    SILICON POWER 120 GB SLIM S60 2.5" SATA III SSD
    SAPPHIRE R9 270 2GB GDDR5 256BIT DUAL-X 
    AEROCOOL 500W VX serisi 12v 34A
    DEEPCOOL SMARTER Siyah Kasa

sysmarket.org

1500 tl

• Kardesim oyun icin ssd şart değil nerden cikariyorsun fpsye etkisi olmadığı kanıtlanmış bir mevzu sadece yukleme sureleri kisaliyor aman aman bir parca degil oyun icin.
    Oyun için yazmana takılıyorum
     PC TOPLAMAYA YARDIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 3 Mart 2015; 19:22:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yorumlar için teşekkür ederim fakat oyun + çizim ne kadar kaldırır hangisinde daha iyi performans verir yazdığınız sistemler belirtirseniz sevinirim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pc Toplama da yardım
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Netcad, Autocad gibi uygulamalarda en önemli parça tabiki ekran kartı. Yoğun büyük dosyalarla uğraşınca tamamen bilgisayar tepkisiz kalabiliyor. İkinci olarak özellikle autocad'de ram de 8gb ın altında olmaması iyi olur. Bu uygularda dosya dönüştürme işlemleri sırasında da işlemci devreye giriyor. Ayrıca özellikle autocad büyük uygulamalarda dosya boyutu çok büyük olabileceğinden hızlı çalışabilmek için SSD de gerekli oluyor. Dolayısı ile ilk önce Nvidia PNY Quadro serisi bir ekran kartı.
  • @zelatum arkadaşımızın açıklaması doğru SSD şarttır. Harddisk'in RPM değeri yüksekse almayabilir.
  • kardeşim bak orda oyun için yazmışsın Netcad autocad le çalışan adama mı anlatıyorsun.
  • Burada yorumlarınızı takip ederken bir yandan da araştırma yapıyorum haliyle :)
    Bir yorum da okuduğum kadarıyla workstation ekran kartlarına yönelmek benim için çok doğru bir seçim olmayacak çünkü çizim işlerine profesyonel olarak devam edip etmeyeceğim meçhul.Ayrıca bu nvidia üzerinden konuşmak gerekirse bazı sitelerde ve burada okuduğum kadarıyla gtx serisin ekran kartlarında cuda çekirdek sayısı çizim amaçlı ekran kartlarından daha fazla ki hem oyun hem de çizim için ideal hale geliyor benim için. Ayrıca haber donanımın yaptığı incelemede fx8350 ancak i5 3750k larla falan kıyaslanıyor ki 3d mark testlerinde intele hala yaklaşabilmiş değil. İntel ve nvidia ya daha yakın hissediyorum kendimi şu an :) Yanlışım, eksiğim varsa düzeltin lütfen.
  • 8350 i5lerin nın arkasında kalir.
    testleri mevcut
    http://www.youtube.com/watch?v=iehrXA3n39c
    8350 i tavsiye eden fanlık yapiyodur yada bütçe kisiyordur.
    Yapacağınız is ağır degil bana kalirsa gtx seri nvidia kartlar iş görür
    Ekran kartı olmayan i3 dizüstü de maden kaynak kestirimi(istatistik sondaj verileri cok veri) ve dizaynı yapıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 4 Mart 2015; 8:57:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kaç tanıdık vasıtasıyla güzel indirimler ( yüzde olarak ) yakaladım. Kafam yine allak bullak oldu :/
    Şimdide diyorum ki 2011-3 soket tipi anakart alsam bunlar i5 veya aynı pin sayılı i7 işlemcilerle çalışır mı ?
    Anakartı sağlam alırsam ileride ekleme yaparım. Daha mantıklı geldi bana eğer oluyorsa
  • Arkadaşlar son hal olarak bu noktadayım bütçeyi uçurdum açıkçası. Ne düşünüyorsunuz ?
     PC TOPLAMAYA YARDIM
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.