Şimdi Ara

PC UPDATE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Teknoloji ne kadar hızlı ilerliyor.Artık bende emektar masaüstü pc mi update etmeye karar verdim.Nerden başlıcam bilemiyorum karmakarışık bir iş.PIV 3.0 Ghz 478 pin işlemci,1 GB ddr + 512 Mb ddr ram 128 MB AGP 9550 ati ekran kartı,monitor 17'' Lg LCD...monitorü değiştirmeye gerek yok anakarta sadece 2 ram modülü takılıyor.Kasa Asus Çok iyi ama Güç kaynağı yetersiz gelebilir Ekran kartını çok iyi almam lazım artık oyunlar daha fazla sistem gereksinimine ihtiyaç duyuyor gerçi genelde playstation2 ile oyun oynuyorum ama pc oyunlarındanda ilgimi çeken oluyor tabi.Playstation3 almak isterdim ama o kadarda enayi değilim.Ekran Kartı seçiminde ATI fanatiğiyim ondan başkasını kullanmam.Anakartın Chipseti ise kesinlikle Intel olmalı.Düşünüyorum Düşünüyorum O halde ben bu işe varım :)

PC UPDATE

Önce anakart ile başlayalım
    Anakart seçimim Asus Maximus formula modeli oldu asus kasam ile uyumu açısından.Ayrıca intel x38 tabanlı chipseti ve 4 tane ram yuvası var buda daha fazla ram takabilirim anlamına geliyor 8 gb kadar destekliyor ama 8 GB bellek nasıl bulunur bu ülkede oda ayrı bir konu ?? iki tane ekran kartını aynı anda takabileceğim crossfire özelliğide var.
    FİYATI: 299 $ + Kdv yanii şu andaki kurla 444 milyona geliyor

PC UPDATE

Şimdi sıra Anakarta işlemci seçmek en iyisi en güçlüsü olsun istiyorum.buda beni 20/30 yıl (yani ölene kadar) sorunsuz idare etsin.Seçimim İntelin Core2 Extreme QX6850 (3.0GHz,1333MHz,8MB,LGA775) BOX modeli oldu..
    FİYATI: 1143 $ + Kdv Yaklaşık 1.700 milyona geliyor çüşşş

PC UPDATE

Ekran Kartını Modelini Fazla araştırmadan HIS Marka 512MB ATI Radeon HD3850 IceQ 3 TurboX (PCI-E) modelini seçtim. heralde bu oyunları sorunsuz yüksek çözünürlükte oynatır.daha sonra 2 ekran kartını aynı anda takabileceğim bir ekran kartı seçebilirim.özellikle LCD tv ye bağlayıp oyunları muhteşem grafiklerle keyifle oynamak için :)
    FİYATI: 249 $ + Kdv Yaklaşık 370 milyon

PC UPDATE

Ve En fazla önem verdiğim kısım Ram seçimi anakartta 4 dimm yuvası var 8 GB ram aradım ama yok 4 tane 1 Gb modül alsam pahalıya gelir.Bu yüzden Corsair XMS2 Twin2X DDR2 800 4096MB (2x2048MB) modelini seçtim 2 tane 2 Gb modül yani 4 gb ram bu yüzden bu modelden 2 adet alıncak ki 8 GB etsin şimdiye kadar Kingston Kullandım bakalım bu marka nasıl olacak hayırlısı....
    FİYATI: 159 $ + Kdv Yaklaşık 236 milyon 2 ile çarparsak 470 ile 500 milyon arasında fiyat çıkıyor
    Anakartı,İşlemciyi,Ekran Kartını ve Ram leri seçtik geriye ne kaldı bakalım ???? Evettt En önemli parçamız kasamıza kaliteli bir Güç kaynağı bulmak lazım Pc mizin hayat sigartasıdır güç kaynakları ve çok önemlidir

THERMALTAKE Modelinin Toughpower 1200 Watt lık güç kaynağını çok beğendim Gözüm kapalı alırım bunu
    FİYATI: 399 $ + Kdv Yaklaşık 592 milyon

Evet Yeni Pc miz için herşey tamam harddisk gibi ufak şeyleri katmadım şimdi bir değerlendirme yapalım...(fiyatlar resimler mavi bilg alınmıştır)
    Anakart= 299 $ + KDV
    işlemci= 1 143 $ + KDV
    Ekran Kartı= 249 $ + KDV
    Ram= 159x2= 308 $ + KDV
    Güç Kaynağı= 399 $ + KDV
    ---------------------------
    TOPLAM 2398 $ + KDV yani Yaklaşık 3.5 Milyona (yazı ilee üçbuçukkkk milyarr)

Şimdi Elimdeki masa üstü pc yi elden çıkarmak lazım ki eğer bunu yaparsam bedavaya gider parçalar eee o zaman elimdekide dursun diyorum o zaman evde pc sayısı 4 olacak ne yapıyoz internet cafemi kuruyoruz.Almıyom bee Vazgeçtim hayır pahalı olduğundan değil Devlete verdiğim o kadar KDV zoruma gitti Başka Bahara Saklarım bende umutlarımı Hem o zamana kadar daha ucuzlar bu parçalar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhat_onair -- 8 Mart 2008; 6:22:13 >

• 3.5 milyar çok
  • Koınunun mod ile alakasını anlatabilirmisin ?
  • 3.5 milyon eğer eski TL para birimi ise al ama yeni YTL para biriminden bahsediorsan biraz daha sıfırlara çalışman lazım yoksa eline o kadar para geçmeden hayal etmeK güzel bir duygu olsa gerekMİLYON=TRİLYON
  • ya saçma sapan konullar açmayalım ya ne alaka senin alcağın bilgisayarla modifikasyon işi anlamadım
  • Eğer seçimlerinde ciddiysen çok yanlış bir seçim yapmışsın,özellikle cpu ve ekran kartında.Konunun modla alakası yok gibi daha çok "Sistem Tavsiyeleri" bölümüne açılması gereken bir konu gibi duruyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: n1ghtfall

Eğer seçimlerinde ciddiysen çok yanlış bir seçim yapmışsın,özellikle cpu ve ekran kartında.Konunun modla alakası yok gibi daha çok "Sistem Tavsiyeleri" bölümüne açılması gereken bir konu gibi duruyor.

bencede sistem seçimi çok yanlış anakarta o kadar önem/PARA veriyorsun ama 3850 alıyorsun ayrıca senin için en önemli olan konu ram ise güzelim OCZ ramleri görmek isterdim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC Repair
    2 yıl önce açıldı
    Pc reset
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadşım konuyu yanlış yere açmışın
  • quote:

Orjinalden alıntı: infra_dark

Koınunun mod ile alakasını anlatabilirmisin ?

Arkadaşım burası projeler kısmı sanmıyorum konuyu yanlış yere açtığımı.En iyi pc yi hazırlamaya çalışıyorum eğer senin daha güçlü daha iyi fiyat performans oranına sahip bir pc fikrin varsa onuda değerlendiririm.Tabii ki bir çeşit modifiyedir bu modifiye kasayı klavyeyi boyamaktan ibaret değildir ABD de adamlar modifiye diye 4 /5 anakartı tek sistemde topluyorlar ee gerisini sen düşün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhat_onair -- 11 Mart 2008; 9:13:09 >
  • Donanım bölümüne açman daha iyi olacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.