Şimdi Ara

PCI Sata 3 Portu Varsayılan Yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Logilink PC0059 PCI sata3+usb3 aldım. Ancak bu donanımı bios açılışta görmüyor, windowsa driver yükledikten sonra sadece windowsda görüyor. Bu cihazı alma sebebim tahmin edebileceğiniz üzere yeni aldığım SSD yi sata3 portuna takıp yüksek performans alabilmekti. Bunu nasıl çözümleyebilirim? (Açılış hızıyla ilgili bir problemim yok önemli olan kullanım esnasındaki performansım)

SSD yi PCI üzerinden bağlayıp anakarttaki HDD'ye boot atıp açtırma yapılabilir mi? Yapılırsa ne kadar mantıklı olur?

Anakartım gigabyte ex58-ud4p
    Biosum gigabyte ın bu anakartlar için en son verdiği 14P versiyonuna güncelledim değişen birşey olmadı.

• konu günceldir arkadaşlar.
  • Mutlaka oluyordur diye tahmin ediyorum. Fakat benim asıl merak ettiğim;

Sata3 6Gbps dir yani yaklaşık 750 MB/sn.
    USB 3.0 4.80 Gbps yaklaşık 600MB/sn.

bu kart PCIe x1 slotuna takılıyor. PCI e 2.0 için her çarpan 500 MB/sn. Dolayısıyla burada bağladığımız yuvadan dolayı kısıtımız olacak. Gerçi 750MB/sn çalışan SSD yok sanırım. Benim bildiğim en hızlısı 550 MBtı. Artmış olabilir tabii.

Zaten bunu kullanacağınız anakart muhtemelen sata2 destekliyordur. 375 MB/sn demek oluyor. Yuvadan kaynaklanan kısıtı düşünürsek 500-375=125 MB/sn teoride kazanç demektir. Pratikte bu daha da düşer.

Kartın bugünkü fiyatı hepsiburada da 165 TL. Bu parayı ödemeye değer mi bu kadarlık performans artışına???
    Ayrıca USB 3.1 arefesindeyken. Ben de almayı düşünüyordum ama eldekini 2.el satıp yeni anakart, işlemci, ram yapmak daha mantıklı görünüyor eğer gerçekten performans artışına gereksinim duyuyorsak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sata 3g portu mu sata 6g portu mu?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.