Şimdi Ara

pdrye yapilan haksizlik (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Senin tanıdığın kendini geliştirmeyen öğretmenlerin öyle olabilir hepsine böyle bir yakıştırma yapmak ne kadar acı pdr okuyan idealist gençlerin umudunu kırıyorsun madem öyle diyorsun paşa paşa pdr kazansaydin sen de o ise yaramaz hocalar kervanına katilsaydin yazıklar olsun genellemene

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adair40

Senin tanıdığın kendini geliştirmeyen öğretmenlerin öyle olabilir hepsine böyle bir yakıştırma yapmak ne kadar acı pdr okuyan idealist gençlerin umudunu kırıyorsun madem öyle diyorsun paşa paşa pdr kazansaydin sen de o ise yaramaz hocalar kervanına katilsaydin yazıklar olsun genellemene

Bende İlköğretim matematik öğretmeni olacağım inşallah kazandım bu yıl . 4 yıl sonra aynı okulda çalışırız inşallah.

Pdryi ezmek amacım değil sadece var olanların mesleği kötü kullandığı. Ne lisede ne ilkokulda faydası hiç olmadı. Her mesleğe saygımız sonsuz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teixeira28 T kullanıcısına yanıt
    Bir kaç kötü gördüğün kisilere genelleme yapma birader millet pdr ye hukuk yazmayıp da gidiyor şahsen ben öyle yaptım is garantisinden dolayı zaten bilmem ne yaptigimin ülkesinde herkes bir şey olmaya çalışıyor sen de pdr kazanamamanin acısını çıkarmaya calisma

• PDR en geç 5 yıl sonra tıkanacak. Sonu İİBF gibi olacak. Görünen köy kılavuz istemez.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adair40

Bir kaç kötü gördüğün kisilere genelleme yapma birader millet pdr ye hukuk yazmayıp da gidiyor şahsen ben öyle yaptım is garantisinden dolayı zaten bilmem ne yaptigimin ülkesinde herkes bir şey olmaya çalışıyor sen de pdr kazanamamanin acısını çıkarmaya calisma

İlköğretim matematik öğretmenliği Mf1 ile alıyor.

Pdr tm puan türüyle alıyor. İkisi aynı alanda değil. Kazanamamanın acısı demeden düşün önce. Eylül 2015 atama sayısına bakınca da sonuç ortada.

• Teixeira28 T kullanıcısına yanıt
    Pdr nin atama yeri sadece Meb den ibaret değil bak istersen alanı oldukça geniş sen sadece öğretmen olursun bizde öyle bi kaide yok sanki tip kazanmış gibi anlatma bana şahsen ben akademisyenlik düşünüyorum ...

• quote:

Orijinalden alıntı: adnan mersedes

390 ile hukuku kazanan adam hukukçu değildir benim gözümde, bariz kalite farkı olur. Hiç kimse kendini geliştirmek önemli demesin adam kendini geliştirecek olsa zaten doğru düzgün bir yer kazanırdı, parayla Kıbrıs'ta okumazdı. PDR'de aynı şekilde.

Devletin yapması gereken bütün bölümlere baraj getirmek, böylece özel üniversiteler kademeli olarak bölüm kapatmaya gider, tabii bunun ekonomik etkisi kötü yansır. Herkes okumak zorunda değil, İİBF'den sonra tehlike bütün bölümlerde var. İİBF küçümseniyor ama mühendislikler? ODTÜ, Boğaziçi, İTÜ veya hadi YTÜ okumazsanız ne kadar isminiz olur mezun olduğunuzda? Geçen yıllarda 250 puanla girebilen inşaat mühendislikleri vardı bazı illerimizde, bakın bunlar devlet üniversiteleri. Özelleri düşünemiyorum bile. Mühendislik için baraj adımı atıldı zaten ki oldukça iyi bir haber bence.

Peki ya hukuk? Hukukta baraj var fakat 150.000 barajı gerçekçi bir baraj değil. Zaten 2 sene önce Hukuk kazananların %96'sı 150.000 barajını aşabilecek sıralamadaydılar, yani baraj geçen sene değilde 2 sene önce uygulansa sadece %4'lük bir kısım baraja takılacaktı. Geçen sene hukuk sıralamaları biraz yükseldi ki bu yetersiz bile olsa barajın etkilerini göz önüne koyuyor. Hukukta bazı dediğim kalitesiz hukuk fakültelerinde okuyan arkadaşlar aksini düşünsede üniversite önemlidir. Çünkü üniversitenizin akademik kadrosu aldığınız eğitimi belirler. Bazı özele giden arkadaşlar akılları sıra devletimizin büyük hukuk fakültelerini (Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi) kontenjanları fazla diye küçümsemekteler fakat kendi üniversitelerinin akademik kadrolarına bakmayı unutmaktalar. Öyle özel üniversiteler var ki Ankara ve İstanbul'da olmasalar sıralamaları 150.000 barajına dayanır. Kişinin kendini geliştirmesi önemli ama bunda akademik kadronun başarısı inkar edilemez.

PDR'de ise belirtildiği gibi açık vardı ancak o açık kapandı. PDR konusunda bilgim olmadığı için konuşmayacağım ancak şunu belirtmek önemli, özelde çalışacaksanız üniversite önemlidir. Neden? Kendinizi geliştirme fırsatı sağladığı için. Ve lütfen özel üniversiteye gidecek arkadaşlar abuk subuk yerlerden türemiş tabela üniversitelerine değil köklü üniversitelere gidin. Aksi takdirde gittiğiniz yerlerin kötü devlet üniversitelerden tek farkı merkezde bulunuyor olmaları olur, ailenizin parasını boşuna çarçur edip hayal satın aldığınız ile kalırsınız.

Bu sene hukuk 391 ile kapattı.(Devlet'de)
    Bu kazanan arkadaşlara haksızlık ediyorsun.
    Sende GS Hukuk kazandın heralde

• Haksızlık falan etmiyorum, Kıbrıs'ı da katalımda puanlar 300'e insin. Ben sınavda heyecana falan inanmam, hadi neyse olur ama bana binlerce kişinin bildiği halde sınavda heyecandan yapamadığına inandıramazsınız. Sınavda başarısız olan adam haytadır benim gözümde ve kimse çocuk demesin, hata demesin 18 yaşında bu adam. 18 yaşında karakteri yeterince oturup böyle bir kararı alamıyorsa ileride daha oturacağına inanmıyorum. Ayrıca bu sadece hukuk için değil her meslek için geçerli, mesleğin iyileri her zaman belli olur. Tabii ki düşük üniversiteden de iyi bilgili kişi çıkabilir ancak yüksek üniversitelere göre bunun oranı daha azdır.
    GS Hukuk falan kazanmadım, AÜHF kazandım ki ümit ediyorum birazdan arkadaşlar burayı bile linç edecek. Gerçi eksilenmeye mahkum bir mesaj bu...
  • Pdr'ye yapılan haksızlıkları konuşmadan önce 44 bin edebiyatçının girdiği sınavda bin atama verme mantığını konuşmak gerek.
    26 bin tarihçiye 300 kişilik atama. Pdr konusunda şu an bu durum böyle ama 6 bin kişinin girdiği sınavda 1600 atama verilmiş. Bence çalışan istediğini alır. Onu okuma, bunu okuma diye diye, okuyacak bölüm kalmadı zaten.
  • pieceofme kullanıcısına yanıt
    Ya arkadasım devlet her uni mezununu atamak zorunda mı sen uniye girerken atanma garantisi alıyor musun ayrıca ne kadar emek verip oralara gittiginizide biliyoruz

• daniellsaadam01 kullanıcısına yanıt
    1- Edebiyat bölümünde okumuyorum, haksızlıklara karşı durulacaksa buna neden susuyorsunuz diyorum.
    2- Evet, madem devlet atamayacak. Gereksiz yere o kadar bölüm açmayacak ya da saçma sapan formasyon verip herkes için öğretmenliğin yolunu açmayacak.
    3- İnsanların emeklerini nasıl sorgulayabiliyorsun ki? kimin ne emekler vererek oraya gittiğini nereden biliyorsun ayrıca?
    4- Edebiyatçılar emek vermiyormuş cart cut, böyle olmaya devam ettiğiniz sürece bu ülkede daha çok din hocaları atanır. Din kültürü öğretmenleri en çok atanan öğretmenler, onlar çok mu emek veriyor madem?
    5- Sayısal bölümde olduğunu bu kadar belli etme bari, sayısal bölümde olmanız herkesi küçümseyebileceğiniz anlamına gelmiyor.
  • pieceofme kullanıcısına yanıt
    Sadece edebiyatcı degil cogu ogretmenlik tm mf ts ayrımı yapmıyorum tmcileride ezmiyorum hak derken de ne hakkı ya iş garantisi hakkı varmı ogretmenlerin bu bolume giderken cogu atamaların az oldugunu biliyor oldu yan gel yat lisede ogretmenlige git sonra devlet bize bahmiy

• quote:

Orijinalden alıntı: daniellsaadam01

Sadece edebiyatcı degil cogu ogretmenlik tm mf ts ayrımı yapmıyorum tmcileride ezmiyorum hak derken de ne hakkı ya iş garantisi hakkı varmı ogretmenlerin bu bolume giderken cogu atamaların az oldugunu biliyor oldu yan gel yat lisede ogretmenlige git sonra devlet bize bahmiy

Fizik kimya biyoloji edebiyat filan topla bi din atamasına eşit değil..

İlköğretim matematik avantajlı durumda şu anda umarım bozulmaz. 100 kişiden 35i atanıyor.

• bu ulkede garantisi olan hicbir sey yok

• gencler peki pdrnin gelecegini nasil goruyorsunuz ?

• Tm tamamen öldü zaten.ya ilk 20 bine girecen yada kpssde atanmayi bekliyecen.pdr az ataniyor.sosyal hizmet aofte acildi.ogretmenlikler zaten malum başka hic bisey yok malesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zillidüdük -- 19 Eylül 2015; 14:31:41 >
  • PDR sadece öğretmenlikten ibaret değil boğaziçi pdr okuyan adam buraya öğretmen olmak için mi giriyor Hayır cahilsiniz bari yorum yapmayın danışmanlar seansı iyi uzman sa tabi 200 tl ye terapi yapıyor çok cahilsiniz...

• Adair40 A kullanıcısına yanıt
    Keşke ölsek

• PDR dediğiniz bölüm belli başlı üniversiteler hariç çöptür hiç kimse gelip sallamasın burda bilgisayar başında chat sitelerinde geçirirler zamanlarını sorunca psikolojik danışmanlık ve hede hödö derler hadi canım hadi hukuk varken pdr ne
  • up

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.