Şimdi Ara

PEGATRON İPX41-D3 Anakartına Uygun İşlemci?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Benim bir arkadaşımın sistemine uygun oyun oynayabileceği bir işlemci arıyoruz. Bizim tam net bilgimiz yok donanımdan anlamıyoruz. Lafı daha uzatmadan hemen sistem özelliklerinin bir resmini atıyorum.PEGATRON İPX41-D3 Anakartına Uygun İşlemci?

Yardımlarınızı bekliyoruz, teşekkür ederim :)

• Konu günceldir. Yardımlarınızı bekliyoruz.
  • FuseTea06 kullanıcısına yanıt
    LGA 775 socket cpu alın.Core 2 duo ve Core 2 Quad işlemciler.Q9650,Q8400,Q6600 gibi olabilir.
  • Q9550 İşlemci + hd7580/7870 veya r7 265/270 gibi bir ekran kartı almanız gerekiyor.

Güç kaynağı düşükse Gtx750ti gibi bir kart alabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EPICA -- 21 Temmuz 2019; 9:1:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xMANİTUx

LGA 775 socket cpu alın.Core 2 duo ve Core 2 Quad işlemciler.Q9650,Q8400,Q6600 gibi olabilir.
    Teşekkür ederim :) O zaman Q9650 almayı düşünüyorum 4 çekirdekli bu işlemci sanırım arkadaşa da 4 çekirdekli lazımdı. Bunu alırsak ve taksak bir sıkıntı çıkmaz değil mi?

Bir de arkadaşımın 220W güç kaynağı varmış, bununla ilgili bir sıkıntı çıkar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EPICA

Q9550 İşlemci + hd7580/7870 veya r7 265/270 gibi bir ekran kartı almanız gerekiyor.

Güç kaynağı düşükse Gtx750ti gibi bir kart alabilirsiniz
    Teşekkür ederim :) Ekran kartı düşünmüyoruz sadece işlemci ama eğer şöyle bir şey dersen işte bu işlemciyi alırsan ekran kartı da almak zorundasın çünkü darboğaz vs olur derseniz o zaman bu işlemciyi almaktan da vazgeçebilirim yani darboğaz yapmayan 220W güç kaynağı olan bir bilgisayar da 4 çekirdekli oyun oynatan bir işlemci lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FuseTea06

Teşekkür ederim :) O zaman Q9650 almayı düşünüyorum 4 çekirdekli bu işlemci sanırım arkadaşa da 4 çekirdekli lazımdı. Bunu alırsak ve taksak bir sıkıntı çıkmaz değil mi?

Bir de arkadaşımın 220W güç kaynağı varmış, bununla ilgili bir sıkıntı çıkar mı?

Alıntıları Göster
    ark.intel.com
    Intel® Core™2 Quad Q9650 İşlemci (12M Önbellek, 3.00 GHz, 1333 MHz FSB) Ürün Teknik Özellikleri
    https://ark.intel.com/content/www/tr/tr/ark/products/35428/intel-core-2-quad-processor-q9650-12m-cache-3-00-ghz-1333-mhz-fsb.html

Cpu Lga775 socket + 95 w tdp li.Sizin eski cpu nuz e6800 65 w tdp li. 30 wattlık extra bir yük binecek.220 w psu nuzun 12 volt kanallarından kaç watt verdiği önemli.Ama ekran kartınız gt420 75 w varsayarsak, riske atmadan değişim gerekebilir.

Not:Böyle bir sistem,oyun zevki vermez.Yetersiz.Boşuna masraf.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xMANİTUx -- 21 Temmuz 2019; 18:14:44 >

• FuseTea06 kullanıcısına yanıt
    Ekran kartı da kötü, o yuzden sadece işlemci değişimi ile oyun performansı anlamında bir şey elde edemezsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xMANİTUx

ark.intel.com
    Intel® Core™2 Quad Q9650 İşlemci (12M Önbellek, 3.00 GHz, 1333 MHz FSB) Ürün Teknik Özellikleri
    https://ark.intel.com/content/www/tr/tr/ark/products/35428/intel-core-2-quad-processor-q9650-12m-cache-3-00-ghz-1333-mhz-fsb.html

Cpu Lga775 socket + 95 w tdp li.Sizin eski cpu nuz e6800 65 w tdp li. 30 wattlık extra bir yük binecek.220 w psu nuzun 12 volt kanallarından kaç watt verdiği önemli.Ama ekran kartınız gt420 75 w varsayarsak, riske atmadan değişim gerekebilir.

Not:Böyle bir sistem,oyun zevki vermez.Yetersiz.Boşuna masraf.

Alıntıları Göster
    Gta 5 de FiveM'de 35 fps alıyormuş şu an ve arada takılma oluyormuş. İşlemci %98'leri görüyormuş. Bu yüzden işlemci alırsak bilgisayarın rahat edebileceğini düşündük. İsterdik daha iyi bir şeyler alalım toptan parçaları değiştirelim ama yapacak bir şey yok durumlar kötü ve güzelim ülkemiz de eski işlemciler olsa bile fiyatları çok pahalı elin gavuru ucuza satıyor bunu da anlamış değilim. Neyse o zaman dediğiniz gibi olsun öyle yapalım teşekkür ederim mutlu günler dilerim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: EPICA

Ekran kartı da kötü, o yuzden sadece işlemci değişimi ile oyun performansı anlamında bir şey elde edemezsiniz.
    Ona bakılırsa anakart da kötü ama yapacak bir şey yok. Ben eski bilgisayarımdayken Ark Survival Evolved'i 10 fps'de düşük ayarlar da çok az donmalar da oynuyordum. Demek istediğim bilgisayar rahat etsin %98'leri görmesin işlemci bu yeterlidir. Şükür ederim ve sesimi keserim olur biter.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.